19/6/11

Cous-cous amb verduretes i pollastre

IMG_9437

Ingredients per a 2 persones:

1 got de cous-cous
1 got d’aigua
1 pit de pollastre
1/2 ceba tendra
1 pastanaga petita
1/4 de pebrot
una rodanxa d’albergínia
1/2 carbassó petit
2 grapats de xampinyons laminats
2 rodanxes de pinya natural
1 llima
1 branqueta de menta
salsa de soja
oli d’oliva i sal

Preparació:
Temps estimat:
30 minuts

  • Comenceu preparant el cous-cous: poseu en un bol gran un got de cous-cous i afegiu-hi un got d’aigua bullint (la podeu escalfar al microones). Tapeu-ho amb un drap de cuina i deixeu que es vagi coent amb el mateix vapor durant uns deu minuts.
  • Mentrestant, talleu la ceba i el pebrot en quadradets petits i poseu-los a coure en una paella amb un raig d’oli a foc ben suau.
  • Tot seguit, peleu la pastanaga, talleu-la també a quadradets i afegiu-la amb el pebrot i la ceba.
  • Feu el mateix amb l’albergínia i el carbassó i apugeu un xic el foc.
  • Quan les verdures siguin a mitja cocció, afegiu-hi els xampinyons tallats ben menuts i la pinya també tallada a quadrets.
  • Deixeu que es coguin totes les verdures cinc minuts més i afegiu-hi un bon raig de salsa de soja i el suc de mitja llima.
  • Tasteu i afegiu la sal que sigui necessària al vostre gust. Jo, tot i que la soja és força salada, hi vaig afegir un polsim de sal. Si creieu que les verdures ja tenen el punt de salat correcte, no cal que hi afegiu sal.
  • Un cop cuites les verdures, afegiu a la paella el cous-cous que haureu remenat prèviament per desgranar-lo.
  • Mescleu bé les verdures amb el cous-cous i reserveu-ho a la paella.
  • Finalment, feu el pollastre a la planxa i talleu-lo a daus mitjanets. També hauríeu pogut fregir el pollastre a la mateixa paella abans d’incorporar-hi les verdures, però jo el vaig fer a la planxa per evitar l’excés d’oli.
  • Munteu el plat posant el cous-cous en un motlle d’anella, premeu bé i aixequeu l’anella amb cura. Poseu sobre el timbal de cous-cous els daus de pollastre i decoreu amb una fulleta de menta i un raig d’oli d’oliva cru.

La veritat és que és una recepta molt fàcil i que ens va agradar molt. Tot i que no és tan refrescant com l’anterior amanida de cous-cous, segur que la repetirem, i crec que serà una bona alternativa per als tupers del dimarts!

13 comentarios:

Cris Mini Món dijo...

Jo en faig un de semblant però sense la pinya, i entra molt bé! De fet el cous-cous m'agrada posar-lo d'acompanyament de molts plats, subtituïnt l'arròs.

Chez Silvia dijo...

A casa ens agrada molt el couscous i mab verdures encara més i amb el pollastre encara fa el plat més complert, per mi és èrfecta!!!petons

Anónimo dijo...

M¡encanta el cous-cous de verdurets, i amb el pollastre és un plat ben complet! Boníssim!
Petonets
Sandra

LA COCINERA DE BETULO dijo...

L'has presentat molt elegant, m'agrada molt.
Petons.

ANNAFS dijo...

Qué bo aquest cous-cous, i amb aqueta presentació tan bonica, un èxit assegurat!

Cristina dijo...

Ostres, em vull per sopar...el trobo molt nutritiu.

trifasic de baileys dijo...

m'encanten les amanides amb cuscus,jo també el faig semblant al teu, és un plat complet, nutritiu i refrescant. petonetss

La cuina de l'Eri dijo...

Quins plats més bo i sa! m'agrada molt el cous-cous amb les verdures i a més amb pollastre li deu quedar perfecte! Petons

Miquel dijo...

un plato muy completo y el cuscus da para muchas ideas como esta estupenda tuya de hoy
miquel

Gemma dijo...

M'encanta el cuscus! Molt bona idea pel tupper, sa gustós i de plat únic!

Xavier dijo...

Uei! Brutal aquest cuscús, eh!
Jo aquesta setmana n'he de fer un i, potser em convé, "fiar-me" de la teua recepta!!! Hahaha ;)

glutoniana dijo...

Está tan bo el cous-cous... jo n'he trobat un d'arròs però no és el mateix. Com el trobo a faltar! I el teu té molt bona pinta.

Las recetas de Glutoniana

La Taula d'en Bernat dijo...

No sabia que existís cous-cous d'arròs! La veritat és que aquests plats que pots deixar enllestits amb anetlació són ideals per a l'estiu, no?

Petons a tots!
Anna