22/2/11

Crema de xampinyons amb cruixent de pernil

Retallada

Aquesta és una de les meves cremes preferides d’hivern, junt amb la crema de carabassa i la de carbassó. Costa ben poc de fer i és d’allò més gustosa! 

Ingredients:

400 g de xampinyons laminats
2 cebes de Figueres
2 alls
1 l de brou de pollastre
200 ml de crema de llet
4 talls de pernil serrà
julivert
Oli i sal

Preparació:
Temps estimat:
1 hora

  • Primer de tot talleu la ceba en juliana ben fina, lamineu els alls i poseu-ho tot en una cassola amb un raig d’oli a foc baix.
  • Deixeu que la ceba es rosteixi durant uns 10 minuts amb la cassola tapada, procurant que no agafi massa color.
  • A continuació, afegiu-hi els xampinyons laminats passats per aigua. Remeneu i ofegueu-los durant 10 minuts més.
  • Seguidament, afegiu-hi el brou de pollastre. Millor si és fet a casa, però si no també podeu emprar brou de brick.
  • Deixeu-ho coure durant uns 30 minuts més a partir del moment en què arrenqui el bull.
  • Mentrestant, poseu els quatre talls de pernil durant tres minuts al microones a mitja potència. Retireu-los, deixeu-los refredar i esmicoleu-los amb els dits.
  • Passats els 30 minuts, afegiu a la cassola la crema de llet. Remeneu i deixeu-ho coure 5 minuts més.
  • Apagueu el foc, retireu la cassola i tritureu els xampinyons amb la batedora elèctrica fins que obtingueu una crema ben fina. Si voleu, podeu passar la crema pel colador xinès perquè quedi encara més fina.
  • Serviu la crema en plats o bols individuals i empolvoreu-la amb el cruixent de pernil. Podeu acabar de decorar el plat amb una branqueta de julivert.

Que vagi de gust!

13 comentarios:

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Un plat deliciós. He quedat sorpresa que hagis fet el cruixent de pernil al microones!
Caram...

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Per menjar sense parar. Venen molt de gust les cremes i la de xampinyons té molt bon sabor.
Petons.

Miquel dijo...

me gustan las cremas y esta de champi esta muy bien y el crujientes de jamón en el micro muy acertado
miquel

Marta Padenous dijo...

Oh quina crema...m'encanta!!!
Ptnts

Gemma dijo...

Coincidim en gustos totalment!
Clar que també m'agrada la crema de fonoll, la de carxofes, la d'espàrrecs, la d'api, la de llenties la de... je je je... m'encanten les cremes de verdures!
I el toc del cruixent de pernil la converteix en plat de diumenge, oi?

La cuina de l'Eri dijo...

Una crema fantàstica. El toc del cruixent de pernil .. molt, peroò que molt encertat! Petons

Petita cuina dijo...

Ep! que bo!

Amb el gustet i la textura cruixent del pernil ha d'estar de vici.

M'ha agradat molt.

Petonets!

Bon Tiberi dijo...

A mi la crema de xampinyons és la que més m'agrada!! La pròxima vegada que en faci faré la teva recepta a veure que tal em surt. Un petó, Paula

mercè dijo...

XAMPINYONS!!!, sóc una mena de fanàtica dels xampinyons...Una crama que faré sense dubte!A reveure!

Fem un mos dijo...

Aquesta crema te molt bona pinta, hi amb aquet temps entra molt bé
Petons

Francesc dijo...

T'hi ha quedat de luxe i amb una presentació fantàstica!! Això del cruixent de cuixot m'agrada molt. Me l'apunte!!!

Ingrid dijo...

Moltes gràcies per la recomenació!!! sens dubte un restaurant exquisit!
Petonetss

Delicias dijo...

Quina pinta!!! Prenc bona ntoa.
Feia segles que no passava per aquí, he estat més d'un any sense publicar i ara he tornat, amb la qual cosa em tindràs més sovint per aquí.

Un petonet!!!