29/9/14

Restaurant Cal Siscu

IMG_5800

El dia 11 de setembre va ser un dia especial. No només vam acudir a la gran “v” catalana per reclamar el dreta a decidir, sinó que també ens vam reunir amb els oncles i cosins de l’Aleix, amb qui feia un munt de temps que no ens trobàvem.

Per acabar-ho d’adobar, el meu sogre –que és una mica cap quadrat- es va entestar a anar a dinar a Cal Siscu, una tasca sense cap mena de pretensió i amb certa pàtina d’altres temps, on vam menjar un dels millors suquets de llamàntol que he provat mai. El local, regentat per en Toni i la Dolors, ofereix un tracte proper i amable, sense deixar de ser del tot professional, i la seva especialitat són el peix i els mariscos. Va valer la pena desplaçar-nos fins a l’Hospitalet del Llobregat i caminar gairebé una hora fins al tram 2 per conèixer un lloc tan singular.

IMG_5796

Per anar fent boca, vam demanar alguns plats per compartir, entre els quals jo destacaria el rap arrebossat i els cigrons amb ou escalfat i espardenyes. Una veritable delícia!

IMG_5802

IMG_5807

També vam compartir uns calamarsons guisats i unes cloïsses delicioses. I, després del pica-pica, va arribar el plat fort de la casa: el suquet de llamàntol. La meva sogra va preferir el rap, que també van cuinar amb el suquet, i els meus cunyats i l’Aleix van optar per altres plats de la carta com les mandonguilles, el calamar a la romana o la tonyina a la planxa.

IMG_5813

IMG_5815

Un cop acabat el llamàntol els nostres amfitrions ens van proposar aprofitar el suc de la cassola per fer-hi uns ous escalfats que haurien estat, sens dubte, irresistibles. Però havíem menjat molt, estàvem tips i ens esperava una tarda mogudeta amb el tema de la diada, així que vam renunciar a aquesta mítica tradició del Siscu, que algun dia haurem de provar. Això sí, demanant menys entrants, perquè el pica-pica ens va matar.

I després d’unes postres lleugeres i uns cafès, va començar la nostra peregrinació fins al tram 2 de la “V”, on ens vam trobar amb l’altra part de la família Gabarre i vam poder gaudir una estona de l’ambient d’eufòria i germanor.

IMG_5823.IMG_5850

IMG_5853

Visca Catalunya!!!

3 comentarios:

Ricard Sampere dijo...

Ostres... I amb la calor que feia després!!... Jo vaig estar al Tram 1 i vaig procurar dinar lleuger i pràcticament sense vi... Amb aquest àpat hagués quedat ko... :)

En tot cas el lloc té molt bona pinta i ara mateix hi aniria..

Salutacions!

Ricard Sampere dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
No tot són postres dijo...

Quin dinar de festa major!!!!!
Al tram 2 podríem haver fet una trobada ... n'érem uns quants :-)

PTNTS
Dolça