14/11/14

Mandonguilles sense gluten a l’estil de la Conxi

IMG_5931

Feia dies que no escrivia cap post i, tot i que hi ha hagut mil motius, un d’ells ha estat el descobriment que l’Aleix és celíac. Els que coneixeu la malaltia ja sabreu que tenir una persona celíaca, és a dir intolerant al gluten, altera els hàbits culinaris de tota la família. Però després d’uns mesos d’adaptació ja ho tenim tot per la mà i sembla que no n’hi ha per tant com semblava. Pasta sense gluten, cereals sense gluten, farina sense gluten… I anar llegint les etiquetes dels productes al súper, tot i que ara ja ens sabem quines marques podem comprar i quines no.

Avui, aprofitant que tenia temps al matí, he volgut preparar unes mandonguilles sense gluten per a l’Aleix. És un dels seus plats preferits i des que sabem que és celíac que no n’havia fet.

Jo abans, les mandonguilles les comprava sempre fetes a l’Albert, però aquest cop he tingut l’ajuda inestimable de la Gemma, que m’ha ensenyat a fer les mandonguilles tal com les prepara la seva mare, la Conxi. I la veritat és que han quedat unes mandonguilles que tenen una pinta brutal.

COMPO

Ingredients per a 4-5 racions:

400g de carn picada de vedella
100g de carn picada de porc
1 ou
julivert
2 llesques de pa de motlle sense gluten
un rajolí de llet
farina sense gluten
Per a la salsa i l’acompanyament mireu els ingredients d’aquí.

Preparació:
Temps estimat:
1’5h

  • Mescleu bé en un bol les dues carns picades amb l’ou i una mica de julivert picat.
  • En un plat fondo poseu-hi les dues llesques de pa de motlle sense la crosta i remulleu-les bé amb un rajolí de llet fins que quedin ben pastadetes.
  • Afegiu el pa remullat al bol i mescleu fins que quedi ben homogeni.
  • Per fer les boletes, no us perdeu el truquet de la mare de la Gemma: poseu una mica de farina al fons d’un got, amb dues culleres agafeu una porció de massa i poseu-la dins del got, sacsegeu bé fins que quedi una bola perfecta i aneu posant les boletes en un plat pla.
  • Mentre acabem de fer les mandonguilles, escalfem una cassola amb una mica d’oli, on anirem fregint les mandonguilles per tots els costats.
  • Un cop cuites, retireu les mandonguilles de la cassola i deixeu-les escórrer sobre paper absorbent.
  • Ja teniu les mandonguilles a punt per fer-les com més us agradin: amb salsa de tomàquet, amb verduretes. Aquí hi teniu la meva versió ràpida de les mandonguilles de casa.

Les mandonguilles han quedat perfectes, tot gràcies a l’habilitat i els truquis de la Gemma, i l’acompanyament de verduretes crec que estarà per llepar-se’n els dits. Ara falta que vingui l’Aleix i les provi, a veure què tal les troba. Les hem fet amb molt d’amor, paciència i, això sí, hem passat un matí ben entretingut i ens ho hem passat molt bé!

3 comentarios:

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Segur que a l'Aleix l'hi han agradat molt, han d'estar ben bones.
Cada cop hi ha més gent amb celiaquía, ànims!
Petons.

lolines dijo...

Conec el problema de l'Aleix, és una mica dur al principi però després amb la pràctica tot es supera.
Les mandonguilles delicioses.

Anónimo dijo...

visit our website
ittelkom jakarta

Privacy Policy and
Terms of Service apply