6/2/14

Sardines amb pebrots del piquillo i Brie

IMG_5179

Aquest cap de setmana, després de molts dies sense veure’ns, van venir a dinar a casa l’Àlex i l’Elisenda amb la Venezia, que cada vegada està més gran i més espavilada. Vam passar una estoneta a la rambla gaudint del solet i el bon temps i després vam venir cap a casa a preparar el dinar de les criatures.

Un cop enllestit el primer torn, em vaig disposar a fer el dinar per als més grans. I, com que ja vaig preveure que massa temps per estar a la cuina no tindria, vaig dedicar-me a buscar alguna recepta que fos molt fàcil de preparar però que sorprengués, ni que fos una mica, els nostres convidats.

Aquest cop vaig trobar la inspiració en l’edició que la revista Cuina ha fet d’Un any a la cuina amb els millors xefs, on apareixia una terrina de sardines amb pebrots del piquillo, proposta de Jordi Vilà, xef del restaurant Alkimia.

La versió que jo n’he fet no és tan elaborada, ni de bon tros, començant perquè jo he emprat sardines de llauna enlloc de sardines fresques. A més, jo hi he afegit el Brie, un ingredient que d’entrada sembla que no s’hagi d’adir amb les sardines però que ja havia comprovat amb altres receptes que hi marida la mar de ve. Així que, aquí teniu la meva versió. Més senzilla impossible!

Ingredients per a 4 persones:

1-2 pots de pebrots del piquillo
1 paquet de formatge Brie
2 llaunes de sardines amb oli d’oliva
porradell fresc
oli d’oliva verge extra

Preparació:
Temps estimat: 10 minuts

  • Obriu els pebrots del piquillo, traieu-ne les llavors i esteneu-ne un parell sobre del plat.
  • Poseu-hi a sobre dos talls de formatge Brie.
  • Torneu a posar-hi a sobre dos pebrots oberts i sense llavors.
  • Poseu-hi al damunt les sardines obertes per la meitat i sense espines.
  • Decoreu el plat amb una mica de porradell picat i amaniu-lo amb un bon raig d’oli d’oliva.

Ja veieu que és un plat molt acolorit, diferent i que podeu preparar en menys de deu minuts just abans de servir-lo.

3 comentarios:

trifasic de baileys dijo...

ostres genial aquest plat! saps, fa temps que tinc unes sardines al congelador i no se que fer-ne!!! m'has donat una molt bona idea, i amb brie.....petons

Gemma dijo...

Ei!!!!!!!! He estat tres mesos a l'Alkímia, ajudant al Rafa Delgado, el xef de postres. En Jordi Vilà és un crack!!!! La recepta té l'èxit assegurat, segur ;)

La Taula d'en Bernat dijo...

Òstres, Gemma! Quina sort!!! Poder treballar als fogons de l'Alkímia ha de ser un luxe! Em fas molta enveja!!!!!

Petons!