13/2/14

Peres caramel·litzades amb ratafia, mató i gelat de vainilla

IMG_4547

La recepta que us presento avui la vaig veure no fa massa en un dels programes del Cuines de TV3. Em va semblar tan senzill i llaminer que, el mateix dia, vaig anar al K-nonge-50 a buscar uns carquinyolis i a la Cristina Guillén a buscar una ampolleta de Ratafia i el dia següent vaig fer les postres per dinar.

El resultat va ser excel·lent, segur que repetirem!

Ingredients per a 4 persones:

4 peres Conference
1 got de ratafia
50 g de sucre
1 nou de mantega
200 g de mató
50 g de carquinyolis
gelat de vainilla
ratlladura de 1/2 llimona

Preparació:
Temps estimat:
30 minuts

  • Comenceu pelant les peres i talleu-les en forma de mitges llunes. Al programa de TV3, el cuiner va fer servir un llevacors per tallar les peres en forma de cilindres, però si no teniu l’estri no cal que us compliqueu la vida perquè la presentació és igualment acurada.
  • A continuació, en un cassó al foc, poseu-hi el sucre i espereu que es desfaci i agafi color marró. Seguidament, afegiu-hi una nou de mantega i els talls de pera i caramel·litzeu-los a foc mitjà durant un minut. Després, poseu-hi la ratafia, deixeu-ho coure durant 5 minuts més, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
  • Mentrestant, piqueu amb un ganivet els carquinyolis a trossets petits i talleu el mató a daus.
  • Per emplatar, col·loqueu els carquinyolis picats al fons d’un plat fondo, poseu-hi a sobre els talls de pera intercalats amb els daus de mató, afegiu-hi una mica de pell de llimona ratllada al damunt i acabeu el plat amb una quenelle de gelat de vainilla i una mica del caramel de ratafia. Al programa de TV3 van acompanyar les peres amb gelat de xocolata blanca, però trobo que la vainilla també queda bé amb els carquinyolis i la pera. En tot cas, l’elecció del gelat queda a les vostres mans.

9 comentarios:

Josepb.Menja de bacallà. dijo...


Anna; Quina mà de productes per fer aquest postra, la ratafía m'ha l'ha faig jo, el mató el compro del Cadí i el gelat de vainílla també n'he fet... Ah¡ i els carquinyolis, són del blog de la Margarida; El món de la cuina i també els he fet... per tant sembla ser que més natural no pot ser¡¡
Salutacions Anna¡¡ :O)

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Unes postres plens de sabors molt nostrats.
Trobo també que el gelat de vainilla ha de quedar molt bé amb aquesta combinació.
Petons.

Gemma dijo...

Ja recordo aquest programa, a mi també em va agradar molt!
La Marina de Tapat de tapes també les va fer ;)

Núria dijo...

Hola! Acabo de descobrir el teu blog i m'he quedat enganxadísssima!! Aquestes peres caramel·litzades amb ratafía han de ser sabrossssisimes i una delicia al paladar. Em quedo com a lectora i t'enllaço al meu blog! Petons

Tapa't de tapes dijo...

Oh!! Jo també el vaig fer perquè ho vaig veure al Cuines i a casa ens va encantar!

La Taula d'en Bernat dijo...

Gràcies a tots per la visita i els comentaris! Veig que aquest programa del Cuines va causar furor... Jeje!

Fins aviat!
Anna

GEMMA dijo...

Jo també vaig veure el programa i em va semblar que seria unes postres boníssimes...
El teu plat te una pinta espectacular!!
Petonets.

Eva dijo...

Unes postres delicioses! la pera caramelitzada ja és bona, però si a més ho acompanyes amb uns carquinyolis i un xic de ratafia ha d'estar tremendo!

Teresa dijo...

No vaig veure-la per TV3, però gràcies a tu ja la tinc! aquestes peres amb el gelat, el mató... han d'estar super bones!