27/2/14

Patates farcides de tonyina

IMG_5183

L’altre dia l’Aleix em va demanar un desig: unes empanadilles! Feia un munt que no en feia i és cert que a casa ens agraden molt. Sempre que en faig en preparo de carn (les preferides de l’Aleix) de tonyina i de formatge, i en preparo un bon gavadal per poder-ne tenir vàries safates congelades. Aquesta vegada, em vaig passar amb el farciment de tonyina i el vaig guardar per si em venia la inspiració i se m’acudia alguna recepta d’aprofitament.

Ahir, en obrir la nevera i veure el plat amb el farciment, vaig tenir la inspiració: prepararia unes patates farcides i les decoraria amb una mica de pebrot del piquillo que també m’havia sobrat. Sopar solucionat!

Ingredients per a 4 persones:

1 pot petit de tomàquet triturat
1 ceba gran
oli d’oliva verge extra
sal i sucre
4 patates grans, arrodonides i de pell llisa
4 llaunes de tonyina
2 ous durs
1 pot d’olives farcides d’anxova o pebrot vermell
6 pebrots del piquillo

Preparació:
Temps estimat:
1 hora i 30 minuts

  • Primer de tot, prepareu el sofregit: peleu la ceba i piqueu-la ben fineta i poseu-la en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva a foc mig. Quan comenci a estar toveta i una mica daurada, afegiu-hi el tomàquet triturat, un polsim de sal, i un polsim de sucre per contrarestar l’acidesa del tomàquet. Deixeu coure el sofregit fins que tingui la consistència desitjada, durant uns 10-15 minuts.
  • Mentrestant podeu coure les patates al microones. Remulleu-les una mica amb aigua perquè no quedin eixutes i poseu-les 10 minuts a màxima potència. Comproveu el punt de cocció punxant amb un ganivet i, si cal, les poseu uns minuts més, fins que estiguin totalment toves per dins. Reserveu.
  • Un cop fet el sofregit, afegiu-hi la tonyina esmicolada, les olives tallades a rodanxes fines, l’ou dur ratllat i el pebrot del piquillo tallat a quadradets fins. Reserveu-vos un pebrot i quatre olives per decorar les patates un cop farcides.
  • Un cop temperades les patates, partiu-les per la meitat i, amb ajuda d’una cullera buideu-les per dins deixant un marge d’un mig centímetre. Amb la polpa de la patata en podeu fer un puré per a una altra elaboració o reservar-la per a l’acompanyament d’un altre plat, però penseu que d’un dia per l’altra la patata perd molt.
  • Empleneu les mitges patates amb el farcit i decoreu-les amb una tira de pebrot i mitja oliva.

6 comentarios:

Núria dijo...

Que bones aquestes patates, i un àpat ben saludable!
Petons

Eva dijo...

M'encanta!! a més amb cuina de reaprofitament t'ha sortit un plat de primera categoria!! me l'apunto que la tonyina me perd! un petó!

lacuinadesempre.cat dijo...

Quina bona pinta que fot!

trifasic de baileys dijo...

tinc unes ganes de farcit patates, pero mai m'hi poso!! Aquesta propsta teva m'encanta, simplement! petons

Francesc dijo...

Un plat fantàstic!! Me l'apunte per a un dinar d'aquests "especials" perquè fa una pinta espectacular!! Salutacions

Roser dijo...

Que original!! T'ha quedat una idea perfecta! petons