18/6/12

Cous-cous d’estiu a la menta

IMG_0168

La calor ja va apretant i, aquests dies xafogosos, el que més ve de gust són plats fresquets i fàcils de fer. I si, a més, ens podem estalviar encendre el forn o els fogons millor que millor. És per això que avui m’he decidit a fer aquest deliciós cous-cous amb verduretes, molt refrescant i que he tingut llest en deu minuts. Això sí, val la pena deixar-lo preparat unes hores abans o la vigília perquè quedi ben fred a la nevera.

Ingredients per a 4 persones:

1 got de cous-cous
1 got d’aigua
tomàquets cirerols
1 pastanaga
1/2 cogombre
1/2 ceba tendra
olives negres
un grapat de panses
menta fresca
1/2 llimona
oli i sal

Preparació:
Temps estimat:
10 minuts

  • Primer de tot, poseu les panses en remull amb aigua tèbia perquè es rehidratin una mica.
  • Tot seguit, poseu en un bol gran el got de cous-cous i escalfeu al microones el got d’aigua fins que arrenqui el bull. Aboqueu l’aigua bullent sobre el cous-cous i tapeu el bol amb un drap de cuina perquè la sèmola es vagi coent amb el vapor. En cinc minuts ja tindreu el cous-cous cuit i podreu retirar el drap. Afegiu-hi un bon raig d’oli i un polsim de sal i mescleu bé perquè no s’enganxi. Deixeu temperar.
  • A continuació, renteu bé les verdures i talleu-les a daus, excepte els tomàquets cirerols i les olives que és millor tallar-los per la meitat. Jo, aquest cop he fet servir olives amb pinyol, però us serà més fàcil si les compreu sense. El tomàquets cirerols que jo he collit al mateix moment del nostre petit hort urbà, els podeu substituir per tomàquets madurs de bona qualitat, si pot ser de branca que sempre són més gustosos.
  • Afegiu les verdures i les panses ben escorregudes al bol amb el cous-cous. Mescleu bé tots els ingredients.
  • Finalment, piqueu la menta i afegiu-la a l’amanida amb el suc de mitja llimona.
  • Deixeu refredar el cous-cous a la nevera com a mínim un parell d’hores i, si és possible, tota la nit.

Ja veieu que en un moment tenim un plat fresquet, fàcil de fer i que,a  més, aguanta a la nevera dos o tres dies perfectament.

15 comentarios:

Els fogons de la Bordeta dijo...

N'acabo de preparar un de MOLT semblant per dinar demà, boníssim! :D
Petonets
Sandra

lolines dijo...

m'agrada molt aquest cous-cous

Chez Silvia dijo...

El faig molt perque és tan bo!!!!! i amb menta també, i altres aromàtiques!!!!petons

Sílvia A. dijo...

ummmmm! que bo i fresquet!!!

Isabel dijo...

Nunca, nunca, nunca he hecho cuscús el otro día lo tuve en la mano en la tienda, pero no me anime.
Se ve tan rico...

Roser dijo...

M'encanta m'encantaaa el cuscus!!! és una d'aquelles amanides a l'estiu completissimaaa que et dona energies i et permet seguir treballar sense quedar-te molt tipa!!! fantastica recepta! petons

Marina dijo...

Deliciós! Avui, justament, me n'he posat al tupper per dinar. El cuscús fred, a l'estiu, és dels plats que més m'agraden. Molt ben pensat, el toc de menta! Petons

La Cuina Violeta dijo...

Tan sa i bo com és el cous-cous i fet d'aquesta manera entra que no vegis...
Nani

Arantxi dijo...

Yo me estoy aficionando a estos platos, últimamente ando buscando entre los menús siempre el cuscús y el taboulé... es que sientan tan bien además.

Por cierto, felicidades guapa por lo del embarazo!!!

llimaverda* dijo...

un plat ideal d´estiu i boníssim!!!!

Fem un mos dijo...

No he preparat mai cuscús, doncs un cop en el varem posar a un restaurant i no he tingut ganes de tornar-lo a provar, aquesta que has preparat amb verduretes te molt bona pinta, me animat a preparar-lo ven aviat.
Petons

L&C dijo...

és que ara venen tant de gust aquests plats ben fresquets!!!

Petonets!

GEMMA dijo...

I jo que no he preparat mai cuscus....aixó no pot ser....
Petonets.

Acabatdefer dijo...

El cus cús em xifla però fins fa poc no em vaig atrevir a afegir-hi una mica de menta, i la veritat... quin canvi!! queda encara millor per favor!

La Taula d'en Bernat dijo...

La veritat és que el cous-cous és un plat molt versàtil ideal per a aquestes amanidetes d'estiu. Els que encara no l'heu provat, a veure si us hi animeu que és molt fàcil de fer i gairebé no necessita cocció!

Petonets a tots i gràcies per la visita!!!