28/2/12

Lasanya de carn i ou dur

IMG_8318

La recepta d’avui és una d’aquelles receptes de tota la vida però que feia un munt de temps que no preparava. La carn picada que em va sobrar del farcit d’unes crestes va ser l’excusa perfecta per tornar a assaborir aquest plat gairebé oblidat a casa nostra.

Ingredients per a 4 persones:

12 plaques de lasanya precuites
800 g de carn picada mixta (vedella i porc)
1 ceba de Figueres gran
1 pot petit de tomàquet triturat
2 ous
herbes aromàtiques
oli d’oliva, sal, sucre i pebre

Per a la beixamel:

1/2 litre de llet
100 g de farina
una nou de mantega
sal, pebre i nou moscada
formatge Emmental ratllat
mantega per al gratinat

Preparació:
Temps estimat:
1 hora

  • Primer de tot, poseu les plaques de lasanya en remull per tal que es rehidratin. Jo sempre faig servir les plaques de lasanya Fácil de El Pavo, que em donen molt bon resultat i són molt més còmodes que les plaques tradicionals que s’han de bulli gairebé una a una.
  • Tot seguit, poseu aigua en un cassó i, quan arrenqui el bull, hi introduïu els dos ous. Els deixarem coure 10 minuts perquè es facin durs durs.
  • Mentrestant, pelem la ceba, la piquem ben fineta i la posem a sofregir en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva. Si voleu, podeu afegir mig pebrot verd i un parell d’alls al sofregit, però com que a casa ens repeteix una mica i volia la lasanya per dinar entre setmana, només hi vaig posar la ceba.
  • Quan la ceba estigui toveta i transparent, afegiu-hi la carn picada i l’aneu aixafant amb una forquilla de fusta perquè quedi ben solta.
  • Un cop cuita la carn, hi afegiu el tomàquet, un polsim de sal, un polsim de sucre i les herbes aromàtiques. Jo he fet servir un preparat que vaig comprar a la Plaça del Pi de Barcelona que porta sajolida, orenga, alfàbrega, romaní, sàlvia, farigola, moraduix i llorer. Però si no teniu cap preparat d’herbes per a carn, n’hi ha prou amb una mica d’orenga i una fulleta de llorer.
  • Quan els ous estiguin cuits, retireu-los del foc, els passeu per aigua freda, els peleu i els afegiu a la carn picada ratllats.
  • Quan el tomàquet estigui cuit, tindrem a punt el farcit. Apagueu el foc i reserveu.
  • Prepareu la beixamel. Jo aquest cop he fet servir la Thermomix i la veritat és que m’ha anat força bé perquè només cal posar  els ingredients dins del vas i programar 8 minuts a velocitat 4. Si ho feu de la manera tradicional, la millor manera d’evitar grumolls és desfer la farina en una mica de llet temperada i afegir la mescla en un cassó amb la resta de llet. Hi afegiu la mantega, un polsim de sal, un polsim de pebre i un puntet de nou moscada i aneu remenant sense parar amb una cullera de fusta a foc baix fins que la beixamel comenci a espessir.
  • Per muntar la lassanya, disposeu una placa damunt d’un plat, hi poseu a sobre una capa generosa de carn, cobriu amb una altra placa de pasta i cobriu amb una altra capa de carn i acabeu cobrint amb una darrera placa de pasta. Finalment, escampeu pel damunt una capa generosa de beixamel i una mica de mantega. Jo, aquest cop, vaig muntar les lasanyes individualment perquè en volia algunes per al tupper, però també podeu fer tot en muntatge en una safata de forn.
  • Per acabar, gratineu al forn prèviament escalfat a 200º durant uns minuts, fins que el formatge es comenci a enrossir.

Una recepta senzilla, saborosa i ideal per portar a la carmanyola! Si en voleu congelar algunes racions només cal esperar que es refredin, un cop gratinades, i posar-les dins d’un tupper al congelador. La vigília del dia que les vulgueu menjar les traieu del congelador i, just abans de menjar, els doneu un cop de microones.

25 comentarios:

SUSANNA dijo...

Hola guapa tu

que deliciós, anoto la teva proposta

mil petonets Susanna

Anónimo dijo...

Aix Anna aquesta lasanya me la menjaria ara mateix, quina gana em fa venir aquesta fotografia!! petons

Dolores-MiGranDiversion dijo...

Que rico y la FOTO GENIAL
bESOS

Isabel dijo...

Yo la hago mucho, al peque ha empezado a gustarle.
te ha quedado soberbia!

Lídia dijo...

jo també faig servir aquest tipus de pasta, és super pràtic.
la idea de posar ou dur amb la carn m'ha agradat....
ptns

Roser dijo...

És una recepta que mai falla, ja fa temps que no en menjo ni en cuino també; quines ganes m'han entrat!
Petons

frédérique chiron dijo...

Una receta ideal...!!!!!!

Miquel dijo...

una receta que me encanta y nunca falla,ademas de ser muy buena,yo la hago igual pero sin huevo,lo probare la proxima vez
peto

Marina dijo...

Carai, tu! Potser és de tota la vida però no cansa mai! Us ha quedat tan ben torradeta que jo no sé si en congelaria... perquè em sembla que desapareixeria abans! ;-) Petons

Gemma dijo...

Quina barreja més original, jo no poso mai ous durs ratllats amb la carn... ho provaré que ha d'enriquir molt el plat ;)

trifasic de baileys dijo...

Jo també fa mooolt de temps que no preparo una lasanya de carn normal, sempre és amb altres ingredients! aquesta teva té una pinta noia...per llepar el plat i tot!! petons

Lídia dijo...

la lassanya és una bona elecció per farcir amb tot allò que tiguis a la nevera!! m'agrada aquest toc amb ou dur!!

petonets

QUIMA dijo...

Un plat de sempre; però bonissim. T'ha quedat una lasanya molt bona. M'ha agradat aixó de afegir ou dur a la carns; a la propera ho probaré
Petons

GEMMA dijo...

Jo volia fer lasanya demá i provare de posar ou dur amb la carn.
Una bona idea!
Petonets.

Núria dijo...

Que bona...tinc que fer lassanya un dia d'aquests...petons

Chez Silvia dijo...

Apa! que no li queda be l´ou dur a aquesta lassanya!!!! ummm! petons

La Cuina Violeta dijo...

Hauriem d'averiguar perquè la pasta ens fa feliç i agrada a tothom. Aquest plat senzillament bo.
Nani

Els fogons de la Bordeta dijo...

OStres, quina lasanya més bona!! M'ha agradat moltíssim!
Petonets
Sandra

Anna dijo...

Mmmmm no saps com m'agraden les lasagnes que porten ou dur... Serà perquè ma mare no el pot veure i no n'hi posa mai?? jaja
Una recepta d'aprofitament deliciosa, sí senyora! :D

Un petoneeeet!!

Fem un mos dijo...

Fa molt de temps que no en faig de lasanya, m’han as fet agafar ganes, encara que no poso ou dur, la propera provaré de posar-li
Ta quedat fantàstica
Petons

esborrar dijo...

La pasta m'encanta, aquesta recepta d'aprofitament és fantàstica!
Amb permís, em quedo pel teu bloc, que m'agrada i molt :)
Marta

Coses de Llàbiro dijo...

Fa dies que dic que he de fer lassanya, veure el Gardfield amb els nens m'hi fa pensar.
El bacallà amb samfaina m'agrada moltíssim.
Petons.

Cris Mini Món dijo...

Recepta de tota la vida, però que bona que és!
Una abraçada

Unknown dijo...

Pues la veritat és que el pollastre amb nata i curry està molt bó, i vaig a dir-te que un dels meus plats favorits, és la lasanya, i aquesta recepta em la quede. Un beset des de la meua cuineta.

Mesilda dijo...

Que buena....la foto esta para comersela,este plato siempre triunfa.
Besets.