29/11/11

Sabores & bloggers

IMG_5303

El dijous de la setmana passada, juntament amb una bona colla de bloggers, vaig tenir l’honor de poder participar en un altre curs de Sabores impartit per un dels millors cuiners i professors de cuina que he conegut, el Xesco Bueno. Crec que el Dani, propietari de Sabores, va encertar plenament a dir que en Xesco és un gran cuiner, un cuiner excel·lent, però és encara millor comunicador, d’aquí l’èxit de les seves classes.

IMG_5322

El taller que vam realitzar va consistir en l’elaboració d’una sèrie de tapes totes força sofisticades però gens difícils de fer que, a més d’un, ens van donar magnífiques idees per a les taules d’aquestes Festes. Com és costum a Sabores, va ser una classe totalment participativa en què el Xesco no es va estar de fer-nos repetir el que no havia quedat prou bé i explicar-nos detalladament les diferents tècniques i procediments emprats. Nosaltres vam aprofitar per prendre nota i fer fotografies de tot el que ens anava explicant el mestre.

IMG_5288

IMG_5332

El menú del dia va ser un sandvitx de poma i foie micuit, que vam elaborar amb pasta de full i una compota de poma que es va encarregar d’elaborar el Manel de Cuinar és Generós.

IMG_5311

Uns espàrrecs amb escuma de maonesa que va preparar el Massitet d’Olleta de verdures.

compo 1

IMG_5327

Un capuccino de bolets, potser la tapa més original, en què vam servir en una tassa típica de cafè un brou fosc de carn amb escuma de trompetes i camasecs.

IMG_5320

Una tapa que ja vam preparar en una altra ocasió amb el Xesco, que ell ha titulat “De la tierra” i que consisteix a crear un joc visual i sensorial que ens recordi les sensacions de la Terra. La Sara-Maria de Delícies del rebost va demostrar la seva habilitat tallant a pols els cucs de remolatxa que lliscarien sobre la terra.

IMG_5304

IMG_5318

Un dels snaks que ens va cridar més l’atenció va ser la pasta i l’arròs inflats, una cosa molt fàcil de fer i que també ens havia ensenyat el Xesco en una ocasió anterior. Per tal d’elaborar aquests cruixents, només cal bullir la pasta o l’arròs fins que passin del punt òptim de cocció, deixar-ho assecar a temperatura ambient i fregir-ho en oli abundant. Si, a més, bulliu l’arròs amb colorant aconseguireu el to groguenc que crida tant l’atenció. El Xesco ja va portar la pasta i l’arròs bullit i assecat i van ser la Margarida del Món de la Cuina i l’Assumpció de Fem un mos les que es van encarregar de fregir-ho amb molta cura perquè l’arròs salvatge de seguida quedava torrat.

compo 2

Però la tapa estrella de la nit, afegida al darrer moment, va ser una quallada de foie amb peres trufades, que ja tinc pensada per fer la nit de Nadal. Avui no us en dono la recepta detallada, potser més endavant…

IMG_5315

Un cop elaborats els plats entre tots, vam procedir a la degustació, que no cal que us digui que va ser fantàstica, no només perquè totes les tapes estaven exquisides sinó pel plaer de menjar-les amb tan bona companyia.

IMG_5334

Si voleu més informació sobre les receptes que vam elaborar, podeu consultar el blog del Miquel, on les trobareu ben explicades amb tot detall. Però el millor que podeu fer és apuntar-vos al taller de tapes de Sabores i viure l’experiència per vosaltres mateixos. Avui en dia és difícil trobar una escola de cuina amb aquest nivell i amb preus tan competitius. Cal aprofitar-ho! I és un regal de Nadal fantàstic per a qualsevol amant de la cuina.

24 comentarios:

starbase dijo...

Una col.leció de tapes fantàstiques en un ambient encara més fantàstic!! Quina gran nit :)

lolines dijo...

un curs fantastic, y ummmmmm que de cosas bones

MaryLou dijo...

Quina sort poder anar a aquest taller! Com ens hem d'apuntar?
Petonets

Helena dijo...

Quines delicatessen, i que bé us ho deurieu passar eh! Jo m'apunto unes quantes ideals per aquests pròxims dies de festa. El sanditx de poma i foie m'ha deixat regalimant el teclat...

Gemma dijo...

Ja he llegit les altres cròniques i he vist que va ser un taller mooooolt interessant. Genial les fotos dels altres bloggers fent fotos, je je je...
En Xesco ha de ser un profe magnífic!

Isabel dijo...

Menudo curso maravilloso, vaya nivelazo!!

Judith dijo...

nena, estás que no pares! petonets

Pilar dijo...

qué suerte poder asistir a un curso así. Ya ví las fotos a Miquel y me pareció todo delicioso. Ahora toca ponerlo en práctica.
Besos

Coses de Llàbiro dijo...

Quina vida social més agitada!!!!!!
Petons.

Anónimo dijo...

Mare meva, ja he vist altres blocs amb aquest taller i tot té una pinta extraordinària! Segur que us ho vau passar de luxe!
Petonets
Sandra

Anna dijo...

Nena, que bé que us ho passeuuu!! I quina pinta que té tot aixòo!! :D A mi els sandvitxos de compota de poma ja m'han robat el cor des del primer moment... jaja Quina sort, poder haver participat en aquest taller! :)

Un petoneeet! :D

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Privilegiats!!!

La Taula d'en Bernat dijo...

MaryLou i tots els que vulgueu, us podeu apuntar a aquest curs trucant a Sabores. Si consulteu la seva pàgina web veureu totes les propostes ben organitzades al calendari. Animeu-vos-hi, ja veureu com us ho passeu pipa i a més apreneu un munt de coses...

Petonets!

xisco dijo...

Quina bona experiència!!!
Quina sort poder gaudir de sessions com aquestes.
Salut.

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Unes idees molt innovadores i ho millor de tot es la bona companyia.
Petons.

Maria Dolores dijo...

Un curs molt interessant eu passarieu molt bé.

Miquel dijo...

una tarda-nit fantastica i que bones las tapas
molt bones las foto

Tapa't de tapes dijo...

Boníssimes les tapes i molt bon taller!! Quina sort vau tenir de gaudir-ne...! Els comentaris al post dels que hi vau ser l'avalen. Petons

Fem un mos dijo...

Ho vam passar la mar de bé i també vam aprendre molt, vam tenir molt de gust en conèixer-te.
Petons

Catarina Collins dijo...

Que bueno curso... Y los platos se ven muy buenos : )

Besitos!

Cuinagenerosa dijo...

totalment d'acord! un plaer la classe, el menjar i la companyia, sobretot.

Su dijo...

Pues recetas muy interesantes en este curso de cocina, da gusto hacer versiones de otros platos. Un besote y gracias por pasarte por mi blog.

linksdistodaquilo dijo...

He vingut ...
Em va agradar molt ... ...
Sí, vaig a tornar ...

Un petó de Nita.
Bona nit:)

Te de Ternura dijo...

QUINES DELICADESSES...
Quin plaer poguer-hi assistir!!!