17/10/11

Tiramisú

IMG_4562

Aquesta és una recepta que tenia pendent posar al blog des de fa molt de temps. El tiramisú clàssic, el de xocolata i cafè, a casa sempre ha tingut molt d’èxit. No són les meves postres preferides, però a l’Aleix li encanten i la veritat és que ara feia molt temps que no en preparava.

Aquest cap de setmana, aprofitant que van venir a sopar a casa uns amics molt especials, em vaig animar a preparar-lo i tothom va quedar força satisfet. La prova és que després d’un sopar més que contundent tothom va fer un foradet per a un trosset de tiramisú. El secret, com sempre, és en gran part la qualitat dels ingredients utilitzats. En aquest cas, uns melindros deliciosos de la botiga-cafeteria K-nonge-50 i la xocolata en pols de la casa Cluizel que vaig comprar a La Senalla. Perquè el tiramisú quedi perfecte és molt important que la xocolata sigui de qualitat i que sigui amarga, és a dir, sense sucre. La de la casa Cluizel, a més, és l’única que està elaborada amb sucre moreno de canya.

Ingredients per a 6 racions:


300 g de melindros
250 g de Mascarpone
3 ous
50 g de sucre
3-4 tasses de cafè ensucrat al gust
un rajolí d’amaretto o whisky (opcional)
cacau amarg en pols

Preparació:

Temps estimat: 25 minuts


  • Comenceu separant els rovells de les clares d’ou.
  • Bateu els rovells amb la meitat del sucre i afegiu-hi el mascarpone tot remenant amb unes varetes de cuina. Aneu removent fins que quedi una mescla totalment homogènia i sense grumolls.
  • A part, bateu les clares a punt de neu amb la resta del sucre. Si teniu unes varetes elèctriques el vostre braç dret us ho agrairà.
  • Afegiu les clares a la mescla dels rovells amb suavitat. Ajudeu-vos d’una espàtula de silicona i procureu que la mescla no perdi consistència. Reserveu.
  • Prepareu una cafetera o quatre cafès individuals (jo he fet servir el descafeïnat intens de la Nespresso) i afegiu-hi sucre al vostre gust i un rajolí d’amaretto. El sabor ametllat de l’amaretto és ideal per a aquesta recepta, però si no en teniu podeu fer servir un altre licor o una mica de whisky. Jo, aquest cop, vaig pensar de posar-hi mistela per donar-li un toc més nostrat, però després em vaig fer enrere perquè no veia clara la combinació de la mistela i el cafè, així que, com que no tenia amaretto per casa, hi vaig acabar posant whisky, que sempre queda bé.
  • Aneu remullant els melindros en el cafè i disposeu-los verticalment en una safata de vidre.
  • Escampeu per sobre els melindros la meitat de la crema de mascarpone i repartiu-la per tota la superfície amb ajuda de l’espàtula.
  • Empolvoreu tota la superfície amb la pols de cacau i repetiu la mateixa operació, aquest cop disposant els melindros en sentit horitzontal.
  • Un cop disposada la segona capa de crema de mascarpone, torneu a empolvorar la superfície amb ajuda d’un tamís o colador, de manera que quedi tota recoberta de xocolata.
  • Deixeu refredar el tiramisú a la nevera durant, almenys 3 hores. L’ideal és preparar el tiramisú al matí per menjar al vespre o el dia abans si és per dinar. D’un dia per l’altre, aquestes postres milloren!
Podeu servir les porcions de tiramisú decorades amb una fulleta de menta i una cirera confitada i tornar a empolvorar lleugerament amb el cacau en pols just abans de servir.

36 comentarios:

Cris Mini Món dijo...

Com t'ho has currat, el tiramisú molt bona pinta. I el video genial, es veu perfectament tot el procès!

la cocina de frabisa dijo...

IMPRESIONANTEEEEEE!! Pero que video tan divino y que rapidita que eres, jajjajajaja.

De verdad, me ha encantado.

Me gusta muchísimo el tiramissú, y lo hice un montón de veces pero la última (ya hace como dos años) lo hice con motivo de una comida familiar y me quedó tamaño churro que no lo volví a hacer, algo debió fallar ;)))

Me has dado ganitas de volver a intentarlo, la verdad es que es fácil.

un besazo, guapísima

Josepb.Menja de bacallà. dijo...

Anna, Aquesta vegada no tinc escapatòria... el poso a "pendents".
He copiat la recepta, i segur que ho faig, doncs, resulta que he comprat el mascarpone, en tres ocasions i...
Quànt el faci t'ho explico, prometo que seràs la primera de saber-ho.
Que vagi de gust Anna¡¡

Chez Silvia dijo...

El faig moltes vegades!! a casa ens agrada molt!!!El video és molt xulo!!!petons

Miquel dijo...

es el rey de mi casa no puedemos pasar sin el, buen video y buene el resultado
peto

Cuinagenerosa dijo...

ostres, anna, ja feia temps que no ens regalaves un video i la veritat és que els trobava a faltar :-)

A peu coix. Núria Sagués dijo...

T'ha quedat maquíssim!!! Jo no n'he fet mai

Anónimo dijo...

Quina xulada de tiramisú Anna, i amb el video està tot tan ben explicat! Ara fa temps que no en faig, m'hi he d'animar que m'encanta!
Petonets
Sandra

Judith dijo...

un dels meus postres preferits! m'agrada molt el video. Petonets

La Taula d'en Bernat dijo...

És veitat que feia temps que no fèiem cap vídeo, és que hem donat preferència als de les vacances... Jeje! Però jo també els trobava a faltar!

Moltes gràcies a tots per la visita i fins aviat!!!

Helena dijo...

Jo és que no em puc resistir al tiramisú. La foto del tall em duraria ben poc al davant.... quina santa cullerada li clavaria!

Roser dijo...

M'encanta el tiramisu!! Aquest te t'ha quedat perfecte!
Salutacions

Gemma dijo...

Jo el faig molt semblant, el tirmaisú és de les meves postres preferides. Sensacional!

Anónimo dijo...

Quines ganes de menjar tiramisú!! és dels meus postres preferits i fa molt temps que no en faig... M'ha agradat molt el vídeo, felicitats!! :)
bet

Ague dijo...

Anna,gracies per venir a visitar.me axins te he pogut coneixer i estic encantada amb el teu blog¡¡¡¡
Aquest tirmisut m'encantat i el post amb el video es interesant.
Un petonet molt gran.

Labidú dijo...

Qué rico el tiramisú!!! Cuando abrí tu página y vi la foto ya me apeteció y al leer me moría popr un trozo!!! Que rico se ve!!!! Me encanta este tipo de tartas blandinas y poco dulces. Besinos

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Aquest estiu no l'he fet i es que per l'Antonio i per mi sols sont masa caloríes, peò al veure el teu ja m'han agafat ganes de fer-lo un dia.
Petons.

Lydia dijo...

Adoro el tiramisú, de mis postres favoritos! El vídeo genial ;)

Sofía Mil ideas mil proyectos dijo...

Este Tiramisu te ha salido estupendo, besos

Alba dijo...

Qué bé un video teu! Ara no em vull equivocar però diria que et vaig conèixer gràcies a un video d'un pastís de formatge amb panses, pot ser? jeje!!

M'encanta el tiramisú, tastaré la teva versió. I sí, totalment d'acord amb tu, el cacao sense sucre!!

Molts petonets!

La Taula d'en Bernat dijo...

Moltes gràcies per totes aquestes noves visites!
I sí Alba, és possible que veiessis el meu vídeo del pastís de formatge, d'això ja fa un temps...
M'alegro que ens haguem conegut!

Petons a tots!

Cristina dijo...

El que donaria jo per menjar-me un trosset...M´encanta. A Itàlia em vaig fer una fart de menjar-ne

Betty dijo...

A nosaltres també ens encanta el tiramisú i tenim una recepta que sempre surt bé, tot i que sempre s'hi pot afegir alguna coseta, és clar. Molt bo el vídeo, és una gran idea per fer-ho més entenedor, gràcies per penjar-lo i per fer-lo!

Una abraçada i fins aviat ; )

Fem un mos dijo...

Mira que es bo el tiramisú, ta quedat de pastisseria
Petons

Carme i Omar dijo...

Quan la iaia té convidats sempre em demana que li faci un tiramisú. Cada cop em diu que el proper ja el farà ella, però sempre li he de tornar a fer, i no em fa res, al contrari, se que així està contenta.
Amb aquests ingredients de tanta qualitat segur que el resultat encara és molt millor. T'ha quedat molt ben presentat i segur que deliciós.
Petons

PiLuKa dijo...

Pero que pinta tiene! Es uno de mis postres preferidos y aun lo he publicado. Tienes un blog precioso!
Gracias por visitarme. Besos

xisco dijo...

M'encanta el Tiramisú. Son les meves postres favorites. A Mallorca, bé millor dit, la meva sogra, substitueix els melindros per ensaïmada. Espectacular!!!
Salut.

Anónimo dijo...

Mai he aconseguit fer un tiramisú en condicions, l'últim va ser un desastre total! encara que amb el teu tutorial aquí ja no m'hi puc perdre. Prenc nota de l'enllaç perquè aquesta recepta l'he de provar. Felicitats per la feina, i moltes gràcies per la dedicació per poder-ho compartir.
Una forta abraçada i que acabeu de passar un feliç cap de setmana.

Txell Lagresa dijo...

Hola Anna! Per fi em decideixo a fer-te un comentari i és que, amb aquesta recepta, era o ara o mai! ;p
El tiramisú és el postre preferit d'en Raimon i el que més se'ns resisteix... A veure si amb la teva recepta la cosa surt millor.
Per cert, m'hagués encantat venir a fer el curs de panellets, però no ha pogut ser... Potser l'any vinent!
Petonets

La Taula d'en Bernat dijo...

Txell, quina il·lusió veure't per aquí! Tot i que sé que entres sovint al blog, m'ha fet il·lusió que et decidissis a deixar un comentari.

El tiramisú que faig jo és mooooolt fàcil. Ja veuràs com, si segueixes els passos, et sortirà perfecte i faràs content en Raimon!

Molts petons!

fresaypimienta dijo...

Un tiramisú perfecto! te ha quedado estupendo, me encanta!

Carrot Cake dijo...

Hola Anna! Muchísimas gracias por tu visita!

El tiramisú es uno de mis postres favoritos, me encanta! Y el tuyo tiene una pinta espectacular.

Voy a buscar lo que son melindros, yo conozco los melindres gallegos, pero supongo que no tendrá nada que ver jejeje

Un besote enorme

Carrot Cake dijo...

Hola Anna! Muchísimas gracias por tu visita!

El tiramisú es uno de mis postres favoritos, me encanta! Y el tuyo tiene una pinta espectacular.

Voy a buscar lo que son melindros, yo conozco los melindres gallegos, pero supongo que no tendrá nada que ver jejeje

Un besote enorme

Cocina de emergencia dijo...

Apuntada queda. La veritat és que som uns fans de la cuina italiana, i més des del viatges d'aquest estiu. Crec que ja va sent hora que ens llancem a probar el Tiramisú...

Grácies per la recepta (super clara i senzilla).

Petons i molt bon profit!!

Neus dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Neus dijo...

Anna moltes gràcies per la recepta i video del tiramisú però no coincideix la recepta amb el vídeo.
A la recepta poses 3 ous i 250 gr. de Mascarpone i en el video fas servir 4 ous i 2 caixes de Mascarpone que son 500 gr.
He fet el Tiramisú mig a cegues, em pots aclarir quina quantitat es la correcte per fer un pastís de la mida que has gravat en el teu vídeo?.
Gràcies de nou i molt bona entrada d'any 2013.
Neus