5/10/11

Seitons en tempura vs seitons amb vinagre

El divendres passat, sortint d’escola, vaig passar a veure la Rosa Mari i la Maria Neus de la peixateria Puig-Patau de Badalona, amb la intenció de comprar una suprema de salmó per fer a la planxa. Només arribar, però, vaig veure que la Rosa Mari acabava de preparar una safata de seitons oberts per la meitat i sense espina i se’m va ocórrer de fer-los en tempura per dinar. Així que vaig canviar de pla i em vaig inclinar pels seitons. Però com que a la safata n’hi havia massa per a tots dos, la Rosa Mari em va suggerir que els que sobressin els preparés envinagrats per al vermut de diumenge. La idea em va semblar excel·lent, a més ella mateixa em va explicar com preparar els seitons amb vinagre.

IMG_4228

Els seitons en tempura van tenir molt d’èxit i són molt fàcils de preparar. Només cal barrejar la tempura amb aigua seguint les instruccions del fabricant, passar-hi els seitons oberts per la meitat i sense espines, escórrer bé i fregir en oli abundant. Jo, perquè no quedessin massa oliosos, els vaig escórrer durant un parell de minuts en paper absorbent. Però no trigueu massa a menjar-los perquè si no l’arrebossat s’estova i no queda tan cruixent.

IMG_4242

Els seitons amb vinagre també són molt fàcils de preparar. Primer s’han de netejar ben nets a raig d’aigua, seguidament s’eixuguen amb un drap i se salen; es deixen salats durant 20 minuts i seguidament s’escorren i s’hi afegeix vinagre blanc, que quedin ben xopats. Es deixen així 3-4 hores i ja hauran quedat blanquets i gairebé a punt per menjar. S’escorre el vinagre, es cobreixen els seitons amb oli i, al darrer moment, s’hi trinxa per sobre una picada d’all i julivert. La Rosa Mari em va dir que a casa seva hi afegeixen salsa Espinaler, però a casa ens agraden més al natural. Tot és qüestió de gustos!

Els seitons amb vinagre els vaig portar per fer el vermut el cap de setmana amb els meus sogres i també van agradar molt, fins i tot a l’Aleix que no és gaire amant del vinagre. Amb els dos que van quedar vaig fer un “montadito” per sopar: torrada a sota, tomàquet madur tallat a rodanxes, seitó i formatge de Burgos. Deliciosa!

20 comentarios:

Silvia dijo...

Oohhhh que ricos,así con tempura no?...me ha tentado,gracias,es un gran aperitivo,son tan ricos.

Un saludo

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Seria molt difícil triar una manera, com no son incompatibles trio un plat de cada. M'agraden de anbdues maneres.
Petons.

Chez Silvia dijo...

Mare meva!!! ja em pots posar un plat de cada!!!!Ja ja.

Sílvia A. dijo...

Fa dies jo mateixa vaig posar una recepta de seitons doncs a casa agraden molt, però fa tant de temps que no els faig amb vinagre que m'has donat una bona idea!!!

Fem un mos dijo...

Quina casualitat avui n’he comprat per fer-los amb tempura, i desprès de veure el plat dels de amb vinagre, en deixaré uns quants per fer-los així
Petons

Miquel dijo...

son de las dos maneras que me encantan y cda mes cae uno o los dos

starbase dijo...

Això és com preguntar si estimes més la mama o el papa. Doncs depen del qui estigui devant, claríssimament :-P

Cristina dijo...

Els de tempura no els he provat.En canvi en vinagre no sé quantes vegades. El meu pare té la mà trencada amb el seitó...Són deliciosos, oi?

Josepb.Menja de bacallà. dijo...

Anna; Mirant les dues "fotos", sembla una "metamorfósis, que perdi la pell... mmm... a quina més bona de pell...?
Que vagi de gust Anna¡¡ :-D
Salutacions, "col.lega" ;-D

veto dijo...

La verdad es que no se con cual de los dos quedarme..... Me parecen fantasticas las dos preparaciones.

Gracias por tu visita.
Besos

trifasic de baileys dijo...

Em quedo els de vinagre, però els de tempura tampoc li faria un lleig!!! que bona pinta!! petons

Els fogons de la Bordeta dijo...

No sóc massa de seitons, però no sabria quins triar... puc provar-los els dos?
Petons
Sandra

Núria dijo...

Me quedo con los de vinagre...es que los rebozados no me van mucho...me ha encantado lo poco que he visto de tu blog, me quedo por aquí un ratito.
bss

Gemma dijo...

Jo no sóc gaire de fregits, però tenen una pinta deliciosa. Totes dues propostes em semblen fantàstiques, sobretot si a la peixeteria et serveixen els seitons ben nets ;)

Ingrid dijo...

Ohhhh que bons!! em quedo amb el seitons en tempura!! me'ls emporto per dinar!!
Un petonàs

Claudia Hernández dijo...

Adoro los boquerones en cualesquiera de sus versiones, pero para qué voy a mentir, en vinagre, me chiflan.
Saludis

La Taula d'en Bernat dijo...

És ben cert que el millor de tot és no haver de netejar-los a casa! Així dóna gust fer-los d'una manera o l'altra!

Petons a tots i gràcies per la visita!

Anna

Anónimo dijo...

No sé con cual me quedo, pero sé que los de tempura me encantan! Los de vinagre es verdad que están muy ricos! Y más sanos también jeje

Besos!!

El plat blanc dijo...

M'encanta el saitor de totes maneres. Jo també el faig marinat o fregit, però encara no l'he fet en tempura. Tenen una pinta mmmmmm!

Cris Mini Món dijo...

Són perfectes per un aperitiu boníssim!