4/10/10

Trobada gastronòmica i degustació

IMG_4552

Aquest dissabte, a casa nostra, hi ha hagut festa grossa. La Raquel i jo vam decidir que, un cop acabéssim el curs de cuina de l’Aula Gastronòmica, faríem un sopar per mostrar als nostres amics alguns dels plats que havíem après. La sorpresa va ser nostra quan la majoria de noies van decidir apuntar-se a la festa abans de sopar per preparar amb nosaltres els plats. Així doncs, durant la tarda del dissabte, van venir a casa la Raquel, la Núria, la Maria i la meva germana per preparar els quatre plats que havíem seleccionat. Com a entrant, vam escollir l’aperitiu d’ou de guatlla amb poma i cruixent de pernil que ja us havia explicat una mica més avall; de primer, vam optar pels farcellets de paper d’arròs amb vinagreta de quinoa, que també havíem explicat anteriorment; com a plat principal, vam elaborar unes broquetes de xai amb cous-cous i salsa tzatziki, que us explicaré més endavant; i de postres, unes figues amb xocolata anisada i festucs que tampoc havia explicat abans.

La veritat és que hi va haver força feina, però l’organització va ser magnífica. Jo, que sóc patidora de mena, vaig estar fins l’últim moment pensant que no acabaríem a l’hora, però finalment tot va quedar enllestit a una hora prou prudencial. Els nois, que s’havien escapolit en veure tanta dona junta, es van afegir a la festa just a temps per parar taula i ajudar a muntar plats. El resultat va ser una degustació exquisida i una trobada molt animada en què vam combinar el treball amb la xerrera, el riure i el menjar. Tot un plaer!

El millor de tot, però, és que tots els amics ens vam trobar i vam gaudir d’aquest moment que, per a mi, va ser molt especial, perquè vaig poder compartir amb la gent que més estimo la meva passió per la cuina. Un autèntic privilegi.

A continuació us explicaré la recepta de les broquetes de xai amb cous-cous i salsa tzatziqui, que és l’únic plat, a part de les postres, que no havia explicat en articles anteriors.

IMG_4559

Ingredients per a 4 persones:


400g de xai picat
1 ceba petita
1 cullerada de garam masala
julivert
100g de cous-cous
20g de mantega
2 tomàquets pera
10g de panses
menta fresca
1 iogurt grec
1/4 de cogombre
1 llimona
4 broquetes de fusta
sal, pebre i oli

Preparació:

Temps estimat: 1h

compo
  • Mescleu en un cossi la carn picada, la ceba picada fina, una cullerada de julivert també picat i el garam masala. El garam masala és una mescla d’espècies molt utilitzada a la Índia que porta pebre, canyella, clau, cardamom i nou moscada. Com que jo no tenia per casa ni clau ni cardamom, vam decidir substituir el garam masala per una mescla d’espècies que havia elaborat feia uns mesos en un curs de cuina romana.
  • Per altra banda, poseu aigua al foc per tal d’escaldar el cous-cous. Quan l’aigua estigui calenta (no cal que bulli) cobriu el cous-cous i el deixeu reposar 5 minuts. No cal posar massa aigua, si us passeu us quedarà covat!
  • Afegiu la mantega al cous-cous i mescleu amb una forquilla perquè quedi ben solt.
  • Seguidament, peleu el tomàquet i piqueu-lo a daus petits. Piqueu temabé la menta i talleu a rodanxes les tàperes i les panses.
  • Mescleu els ingredients anteriors amb el cous-cous, un cop estigui fred, corregiu de sal i reserveu a la nevera.
  • Per acabar prepareu la salsa tzatziki amb el iogurt, la menta picada i el cogombre picat. També hi podeu afegir el suc d’una llimona, tot i que nosaltres no l’hi vam posar.
  • El darrer pas serà posar la carn a les broquetes i coure-les a la planxa o a la barbacoa.
  • Muntem el plat posant una mica de cous-cous, una mica de tzatziki i una broqueta de carn al mig.
Les postres, que tampoc us havia explicat abans, són molt fàcils de fer. Només cal pelar les figues i tallar-les a quarts, preparar una xocolata fondant fent desfer al bany maria 200g de xocolata negra, 200 ml de crema de llet i un rajolí d’anís del Mono; i presentar posant les figues en un vas transparent, la xocolata calenta per sobre i empolvorar amb una mica de festuc picat o ametlla laminada.

11 comentarios:

Gemma dijo...

Es nota que heu coincidit un grupet molt maco.... quina sort! Segur que va ser una tarda perfecta, cuinant, xerrant i degustant tot aquest menú.

Per cert, gràcies a la teva germana pel pastís de xocolata, ja m'he guardat la recepta! ;)

Visc a la Cuina dijo...

Que bé que us ho passeu, d'això se'n diu gaudir de la cuina! Aquestes broquetes de xai ja estan apuntades per fer ben aviat i les figues han de ser boníssimes!

No tot són postres dijo...

Com es nota que us ho vàreu passar bé. I el menjar perfecte! Les figues amb xocolata ja estan apuntades per fer-les!
PTNTS
Dolça

Glòria dijo...

Una bona manera de compartir feina i taula en bona companyia!

Francesc dijo...

Quin àpat més agradable i saborós. Et copie alguna recepta per a més endavant. Enhorabona. ;D

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Es nota que s'ho haveu passat molt bé, ambs uns plats molt bons, m' agraden aquestes broquetes.
Petons.

Teresa dijo...

Aquestes estones són les que et fan feliç! quina bona tarda i quina comilona!!! les figues ja estan apuntades!
Bona setmana

Cuinagenerosa dijo...

amb tantes mans, segur que la trobada va tenir un nivell altíssim i, el més important, us ho vau passar de fàbula!
m'apunto les broquetes de xai que m'agraden molt i no n'he fet mai.

Alba dijo...

Ostres tu, què bé aquest soparet! i el "pre sopar" segur que igual o millor :). Aquestes broquetes tenen molt bona pinta!! Bé i la resta de plats que vau fer també! :)
Una abraçada

Carme i Omar dijo...

Hola Anna, quina bona pensada: primer a cuinar i després a degustar. Tots els plats tenen una pinta molt bona, felicitats!

ANNAFS dijo...

Un sopar de luxe, és tot un plaer compartir l' afició a la cuina amb els amics..