3/10/10

Pastís de xocolata negra i ametlla

Foto pastís

Fa uns dies, quan us explicava que la meva germana havia preparat un pastís d’aniversari per a l’Aleix, molts de vosaltres em vau demanar que us en fes saber la recepta. Ahir la meva germana va complir amb la seva promesa i em va dur el llibre de cuina d’on va treure la recepta. Es tracta del llibre Pasión por el chocolate de Tirsh Deseine. Als que us agrada la xocolata o les postres en general us el recomano quasi imperativament perquè és d’aquells libres que et fan venir salivera només d’anar passant les pàgines. Aquest matí li he estat donant un cop d’ull i m’he fotocopiat algunes pàgines, tot i que us asseguro que és un ferm candidat a la meva carta dels Reis d’aquest any (germaneta, aquí tens una indirecta més que directa… jeje!).

Portada llibre

El pastís de xocolata i ametlles que la meva germana va adaptar per elaborar el pastís d’aniversari de l’Aleix és el següent:

Ingredients per a 8 persones:

200g de xocolata negra en trocets
5 ous
180g de sucre
100g de mantega a punt de pomada
100g d’ametlles en pols
75g de farina
1 cullerada de cafè de llevat químic

Preparació:
Temps estimat:
10 min + 50 min de cocció

  • Untar amb mantega i enfarinar un motlle rodó d’uns 20 cm de diàmetre.
  • Preescalfar el forn a 180ºC.
  • Fondre la mantega i la xocolata al bany maria. Retirar del foc i afegir-hi els rovells dels ous i el sucre.
  • Afegir-hi les ametlles, el llevat i la farina, i mesclar els ingredients.
  • Incorporar les clares a punt de neu, a poc a poc i amb una cullera de fusta, procurant que no baixi.
  • Abocar la mescla al motlle i enfornar durant uns 50 minuts.
  • Treure del forn i deixar refredar.
  • Per decorar el pastís es pot recórrer a la imaginació. La meva germana el va cobrir de sucre glaç i hi va posar unes cireretes confitades al voltant. A més, es va currar les lletres de felicitació amb la màniga pastissera. L’autora del llibre proposa un munt de maneres per recobrir el pastís: cobertures de xocolata blanca o negra, crema anglesa, salsa de cafè irlandès, salsa de caramel a la mantega salada, ganaché, etc.

Ja veieu que aquest llibre ha estat per a mi tot un descobriment i penso provar-ne ben aviat algunes receptes. Espero que em surtin tan bé com li solen sortir a la meva germana, que és la pastissera de la família!

8 comentarios:

La cuina vermella dijo...

Cuñaaaaaoooooo!!! quina manera més dolça de felicitar-te! Per molts anys!

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Amb els ingredientes que porta no cal dir res més, es segur que està ben bó.
Petons i bon diumenge.

Carme i Omar dijo...

Hola Anna, jo també tinc aquest llibre. Quan vull fer alguna recepta amb xocolata mai sé quina triar... totes fan una pinta... i surten boníssimes.
Fins aviat!

Glòria dijo...

Si quan vaig veure la foto ja em va semblar bo, ara que llegeixo els ingredients, encara més!. Prenc nota del llibre, aquest no el tinc!

Alba dijo...

oooh!! quina maravella de pastís d'aniversari, així dóna gust fer anys!
Jo tinc un llibre amb tot de receptes de xocolata. No és el mateix que el teu però les conseqüències són les mateixes: fa venir salivera només de mirar les receptes!! :)

Francesc dijo...

Acceptes "cunyaos" postissos? Quin pastís més bo!!! Me l'apunte ipsofàcticament, només faltaria!!!

Cuinagenerosa dijo...

passaré aquest post a la família a veure si alguna cunyada s'anima...

Visc a la Cuina dijo...

Bonic de debò! El cunyat devia estar ben content!