27/9/10

“Fruita no és postres”

IMG_4462

Aquest dissabte, per celebrar l’aniversari de l’Aleix, la meva germana i l’Edmon van venir a sopar a casa. La meva germana em va dir que no preparés postres, que ells ja portarien gelat o alguna altra llaminadura, perquè això sí, a casa nostra, les postres són sagrades i, segons l’Aleix, “fruita no és postres” (ja veureu perquè ho dic).

El cas és que, com que no m’havia de preocupar de les postres i tenia ganes d’ofegar cabòries a la cuina, vaig decidir preparar algunes receptes que, feia dies, tenia ganes de provar. Una va ser el filet de porc amb chutney de figues i festucs (que podeu veure més avall), i l’altra una sopa de meló amb pernil que vaig treure del llibre de l’Àvia Remei.

IMG_4432
La recepta del meló és molt senzilla: només cal batre la polpa d’un meló amb un iogurt de llimona i afegir-hi per sobre el pernil serrà. Per donar-li un toc més sofisticat, vaig decidir fer el pernil cruixent, tal i com ens van ensenyar al curs de cuina d’Aula Gastronòmica: només cal posar els talls de pernil 3 minuts al microones a màxima potència, deixar-los refredar i esmicolar-los per sobre la sopa. Aquest truc em va semblar genial, ja que anteriorment m’havia passat hores per fer el cruixent de pernil, fregint-lo primer i assecant-lo després al forn a baixa temperatura.

El filet de porc, com ja us vaig dir, va tenir un èxit rotund, però amb la sopa de meló hi va haver discrepàncies. La meva germana i l’Aleix van trobar que es notava massa el gust de la llimona i desvirtuava una mica el plat. A mi no em va semblar del tot malament, ja que aportava un toc de frescor a la sopa, però la propera vegada potser ho provaré amb el meló sol.

Però el millor de tot el sopar, van ser, sens dubte, les esperades postres. I és que la meva germana, que ens havia enganyat dient que comprarien gelat, es va deixar anar amb un pastís d’aniversari de xocolata i ametlla que estava boníssim. A més, la presentació em va semblar molt divertida i acurada. No us sembla? Li hauré de demanar la recepta per fer-lo en una altra ocasió.

IMG_4468

I després de les postres, va venir el regal, molt oportú per a aquell moment. L’Edmon, que és dissenyador gràfic i fan número u dels eslògans de l’Aleix, es va currar una samarreta amb la seva frase preferida: FRUITA NO ÉS POSTRES!!!.

IMG_4466

No és que estigui massa d’acord amb aquesta afirmació, però he de reconèixer que m’ha acabat fent gràcia, i per allò que es diu que “tot s’enganxa menys l’hermosura”, jo que no concebia un àpat sense fruita, des que visc amb l’Aleix, m’he aficionat tot sovint a canviar-la per flams, pastissets i tota mena de dolços…

11 comentarios:

Gemma dijo...

je je je... m'encanta la samarreta! A casa els meus pares, quan érem petits, aquesta frase la dèiem cada dia! Així que entenc perfectament a l'Aleix ;)
Això sí, ara que ja sóc gran he canviat d'opinió... :)
Ah! I digues-li a la teva germana que et passi la recepta del pastís, que la volem! ;)

Edmon dijo...

Jajaja, ara a pel peto de nen/a petit/a amb el mateix eslògan!
Encara no sabeu el que significa tenir un cunyat grafista, us ha tocat la loteria machotes!
I tot boníssim, per cert!

Glòria dijo...

Felicitats Aleix!. I ves en compte amb els slogans, que ja veus que a l'Edmon no se n'hi escapa ni una!.

Anna, digues-li a la teva germana que estem esperant la recepta!

mercè dijo...

Una samarreta molt ocurrent i impactant!, i un pastís que denota un bon rotllo guapíssim!FELICITATS A L'ALEIX PER L'ANIVERSARI, A LA CUINERA PEL PASTÍS, A L'EDMON PER ESTAR AL CAS I A L'AMFITRIONA PEL SOPAR!!! A reveure.

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Haurem de tastar aquesta sopa freda amb gust de llimona i sense.
Un gran pastís, ja ens possaràs la recepta.
La samarreta amb l' eslogan es molt simpàtica.
Petons.

Cuinagenerosa dijo...

felicitats a l'aleix! jo també comparteixo l'eslògan...

Teresa dijo...

Quina sort el teu cunyat! segur que amb aquest pastís es va llepar els dits, i vosaltres segur que també!
Felicitats a tots!

Ro dijo...

JA, ja, ja, jo també penso el mateix!

I moltes felicitats pels aniversaris i pel casament!

Me n'alegro que tornis amb força al bloc. Et tenia al GReader, així que no t'havia perdut com a lectura!

El plat blanc dijo...

Felicitats!! Molt maca la samarreta!! Ara jo també et seguiré el blog. Et copio la idea del pernil al microones.

La Taula d'en Bernat dijo...

Veig que la majoria esteu d'acord amb que "fruita no és postres"... Bé, la veritat és que jo també he acabat caient a la temptació de substituir la mandarina pel sorbet i el plàtan pel tiramisú. Ja m'enteneu...
Per cert, cunyat, ja tremolo pel dia que siguis tiet. Però em sembla que us haureu d'esperar una temporadeta... jeje!
Ro, m'alegro de tornar-te a veure per aquí.
Una abraçada a tots i "moltes gràcies" de part de l'Aleix per les felicitacions.
Fins aviat!

Laura (Recetas Trucos y Tips) dijo...

boníssim el menú!

la samarreta m'ha encantat, molt bon regal :)

salutacions