4/12/08

Taller de Cuina Carme Guillemot

Aquest cap de setmana passat vam estar amb l’Àlex i l’Eli a les cases d’Alcanar. Van ser uns dies ideals per desconnectar de la rutina i per menjar bé, la qual cosa a Les Cases sempre és fàcil.

El divendres al vespre vam anar al Mareny, un restaurant de Les Cases del qual ja us he parlat en altres ocasions. L’Elena, la mestressa, no hi era, però la cuinera ens va preparar unes palaies a la planxa fresquetes i gustoses que vam acompanyar amb uns bunyolets de bacallà –per a mi l’especialitat número u de la casa- i unes cloïsses delicioses.

L’endemà al matí, les dones vam aprofitar la clemència del temps per fer algunes compres al mercat de San Carles de la Ràpita i, cap al migdia, ens vam dirigir a Alcanar, on ens esperava el Taller de Cuina de la Carme Guillemot.

Des del 29 de novembre fins el 14 de desembre a Alcanar (i a Les Cases d’Alcanar i a Alcanar Platja) se celebren les XV Jornades gastronòmiques, organitzades per Mª Rosa Samper –cuinera de Can Bunyoles- i on participen una desena de restaurants, entre els quals destacaria el Taller de Cuina Carme Guillemot, el mateix Can Bunyoles i el Racó de Jesús.

Els productes estrella dels menús degustació d’aquest any són els cítrics i les galeres, així que en els menús dels restaurants participants hi trobem plats tan suggerents com “bacallà amb nata de galeres” (bar restaurant Pepet), “cruixent de garrinet amb cítrics, mango i gingebre” (l’Esquella d’en Gaudí), “arròs de galera” (Racó de Jesús) o “pa de taronja amb foie i reducció de mandarina (Can Bunyoles).

El menú que vam tenir el plaer de degustar al Taller de Cuina Carme Guillemot va ser més que correcte, i es que l’establiment compta amb una estrella Michelin i el reconeixement de tots els canarencs. A més, el preu -35 euros (beguda i IVA a part)- ens va semblar força raonable.

Com a aperitiu, el Philippe –el cuiner d’origen francès del Taller- ens va servir un xarrup de sopa d’ametlles i remolatxa que em va semblar alhora molt original i gustosa. L’Àlex va observar el regust d’herba fresca de la remolatxa que contrastava amb el sabor suau de les ametlles mesclades amb llet de soja. Exquisit!

Els següents entrants van ser uns profiterols de sobrassada i mel de flor de taronger, tan apetitosos com suggereix el seu nom i com insinuen les imatges que teniu a continuació.

Per acabar amb la ronda d’entrants, el Philippe ens va sorprendre amb uns xupa-xups de foie gras arrebossats de pols de taronja amarga que ens van semblar molt fins i gustosos.

El menú degustació ofereix cinc plats principals dels quals cada comensal en pot escollir tres. Per tal de poder-los tastar tots, ens vam organitzar de la següent manera: les dones vam demanar de primer l’amanida de llenties i calamars amb sal de cítrics, mentre que els nois van preferir la moussaka de galeres i bolets. Tots dos plats ens van semblar excel·lents, però la veritat és que ells van fer la millor elecció. Sort que van ser bons i van accedir a compartir els plats!

El següent plat va ser per a tots quatre els ous estrellats sobre llagostins i patates cuites amb oli de galeres. Com podeu veure a l’imatge, estava per sucar-hi pa!

El darrer plat va ser, per als nois, una bullabesa de galeres i rap deliciosa i, per a nosaltres, una lasanya d’ànec salvatge del Delta que em va semblar la veritable estrella del menú (malgrat no incloure cap dels ingredients de les jornades).

Tot això ho vam acompanyar amb una ampolla de Pago de los Capellanes, un deliciós criança Ribera del Duero, i uns panets deliciosos alguns dels quals ens van semblar fets amb sobrassada, tot i que jo no hi vaig saber identificar el gust.

Les postres, una sopa de xocolata amb gelat de pinyons i mandarina, van ser iguals per a tothom, però l’Eli i jo ja no podíem més, així que els xicots van tenir ració doble... I per si fos poc, després dels cafès, el Philippe ens va obsequiar amb uns xarrups de pinya colada.

Ja ho sabeu, si teniu ganes de menjar bé, no hi ha res com les terres de l’Ebre; i si algun dia passeu a prop d’Alcanar, no dubteu a treure el cap pel Taller de Cuina.

15 comentarios:

No tot són postres dijo...

A les cases d'Alcanar dius??? S'hi haurà d'anar, i tant!!
PTNTS
Dolça

La cuina vermella dijo...

Mareta quins plats... penso com la dolça: hi haurem d'anar.
petons.

josep dijo...

Renoi! com us cuideu. Bé, més que quidar-vos us vau fer un homenatge. Magnífica presentació i sensacionals els constrastos de gustos. S'hi haurà d'anar.
Una abraçada

Francesc dijo...

Boníssim! Veig que, darrerament, es serveixen molts menjars en gotets. Queda gracioset i modern.
M'apunte als comentaris anteriors. Salutacions

Mercè dijo...

Carai, com us cuideu!! Quina pinta que té tot!!

Maria Pilar-COCINICA dijo...

Que platos más deliciosos, lastima que no nos pongas las recetas.

Yo soy una asidua de San Carlos de la Rapita y aunque no tanto, también de las Casas de Alcanar, donde he comido el mejor Rape con almendras de todos los restaurantes costeros y muchas delicias más.

Gracias por deleitarnos con estos platos.

Petonets

Gemma dijo...

Caram com us cuideu, eh? Aquests dies de relax per deconnectar i menjar bé són fantàstics!
M'apunto aquestes recomancions, que a les terres de l'Ebre viuen molt bé ;)

La Taula d'en Bernat dijo...

Gràcies a tots per la visita!

Francesc, és cert que això del menjar amb gotets s'ha posat molt de moda. La veritat és que queda curiós i és la manera de fer un tastet per començar a obrir boques... Aquest cap de setmana vull preparar el pastís de tres xocolates servit en uns gotets de plàstic transparent. A veure com queden...

Bienvenida, Cocinica!
Ya me dirás dónde comiste este rape con almendras...

Anónimo dijo...

Hola a tothom!

Buscant receptes de postres per internet, he trobat per casualitat aquest blog i l'he estat xafardejant durant una bona estona.

En veure el pastís de 3 xocolates, m'he quedat bocabadada i tota decidida he sortit al carrer per anar a buscar els ingredients que mancaven a casa.

Ho tinc tot a punt menys la quallada en pols Royal que no he aconseguit trobar-la...

Anna, he vist en el teu perfil que ets de Badalona, com jo. Em podries dir, siusplau, on puc trobar-la?

Molt gràcies per endavant i felicitats per aquest blog d'estrella Michelin.

Fins aviat!

Montse

Cuinagenerosa dijo...

nosaltres anem sovint a sant carles i no tant a les cases però als dos llocs sempre hi hem menjat la mar de bé. aquest banquet, fantàstic, les vostres últimes sortides fan autèntica enveja :)

Maria Pilar-COCINICA dijo...

El restaurante creo que se llama LAS PALMERAS y esta en una calle peatonal perpendicular a la playa y siempre que he ido hemos comido en la calle.

Tambien he comido un arroz caldoso de bogavante muy bueno en el Pescador.

Un beso

La Taula d'en Bernat dijo...

Hola, Montse! Jo m'he tornat boja buscant la quallada en pols per Badalona... Pel centre no he trobat cap lloc que en tingués. Abans en tenien al Condis, però ja no en tenen... La solució ha estat anar al Corte Inglés de Barcelona. Allà la tenen juntament amb les gelatines, les natilles i els flams Royal en pols.
Si trobes algun lloc per aquí Badalona fes-m'ho saber... L'únic lloc que no he mirat és el Mecadona.

Espero que trobis la quallada ben aviat i que el pastís et quedi perfecte. Jo, precisament ara, me'n vaig a preparar la mateixa recepta en vasets individuals.
Ja us diré com queda!

Salutacions!

La Taula d'en Bernat dijo...

Manel, alguns dels teus darrers plats, creu-me que també ens fan morir d'enveja...

Cocinica, conozco perfectamente el restaurante Las Palmeras, pero nunca hemos ido a comer. La próxima vez que vayamos a Les Cases iremos para probar el rape con almendras. El arroz de bogabante de El Pescador sí hemos tenido el placer de probarlo y es exquisito, como todo lo que preparan. También tienen un arroz de espardenyes delicioso.

Petons a tots!

Anna dijo...

Hola Anna, fa tot un goig tremendu!!! Seria possible tenir les receptes? Si les pots escanejar et dono el mail perquè me les passis.

gràcies!!!

Anónimo dijo...

Jo he provat la moussaka de galeres i bolets i encara ara disfruto pensant amb aquell gust de la galera. Us ho recomano, esta bonissím. Llastima que no sapiguem la recepta....