Un dels meus plats preferits quan vivia a casa els meus pares eren els ous estrellats amb pèsols. Recordo que la meva mare en feia de tant en tant per sopar i la meva germana i jo acudíem ràpid a taula per tal que els rovells dels ous no es prenguessin i hi poguessim sucar força pa.
Des que visc amb l'Aleix, he fet ous estrellast amb pèsols desenes de vegades i continua sent un plat ben acceptat a casa nostra, tot i que l'Aleix no sent especial simpatia per les coses verdes...
Aquesta vegada, els ous estrellats tenien un ingredeint extra que els va donar un gustet extraordinari. Gairebé com si fes una trapellada, hi vaig posar una miqueta de sobrassada que corria per la nevera amb l'excusa que si no la fèiem servir es faria malbé. El resultat va ser espectacular, però no el repetirem gaires vegades perquè només veure el plat sembla un desafiament al senyor Colesterol!
El procedient és tan senzill que no necessita ni recepta. Jo vaig coure els pèsols congelats 5 minuts al microones a màxima potència. Mentrestant vaig fregir la sobrassada amb una mica d'oli. Un cop cuits els pèsols els vaig afegir a la paella i per sobre hi vaig posar els ous, tot regant-los amb l'oli que ja tenia el color ataronjat de la sobrassada.
Altres vegades he fet la mateixa recepta sense la sobrassada i és igualment deliciosa i, en altres ocasions, hi he posat uns taquets de pernil, cansalada o bacon.
16 comentarios:
Això és tot un luxe per als sentits. Per a tots els sentits. Quina meravella de plat. Salut!!!!
Aquest plat també l'he fet i puc assegurar que és ben bo!
Això si,no el podem menjar massa sovint que sinó...
Un plat ben senzill i que jo en faig una festassa! ;) Molt bona la idea de la sobrassada!
Quin plat més bó!!! no ho hagués pensat mai però quina combinació tant acertada.
Anna, ja n'hi ha prou!!!!!
Que bo. Ja ho diuen que a la Taula d'en Bernat...
Jo quan els faig amb sobrassada no hi poso pèsols, i quan hi poso pèsols hi poso tomàquet. M'apunto aquesta combinació:
PTNTS
Dolça
I vols dir que cal fregir la sobrassada? i amb oli??
Posa la sobrassada a sobre dels pesols, a trossets, dins el micro un minut, i oblida't de fregir-la.
me gustan los huevos fritos con quisantes, y con sabrassada tienen que tener un sabor mas rico.
Bona idea, Chis! D'aquesta manera el plat segur que és més saludable...
Dolça, a casa els meus pares també fèiem ous amb pèsols o ous amb sobrassada. Aquesta combinació se'm va acudir l'altre dia...
Gràcies a tots per la visita i les suggerències!
vsca el colesterol i el tros de sobrassada que corria per l nevera! mmm petons
Visca el colesterol! Jo canvio els pèsols per patates fregides..., no acostumo a fer àpats tan calòrics, però ara me n'has fet venir ganes...el proper dia que necessiti ua alegria...ous estrellats!
Les coses més senzilles solen ser les més saboroses: penso fer-los aquesta nit, al Pau segur que li agrada, a ell les coses verdes li venen sempre de gust.
Vaig a mirar amb profunditat les receptes enraderides, que he vist que eren delicioses.
Anna, a Menorca fan un plat típic que en alguns restaurants anomenen "bomba" que és molt semblant a la teva proposta. Porta patates tallades finetes, sobrassada, formatge de Mahó fos i ou ferrat. Amb raó l'anomenen bomba!
Dolors, espero que el Pau i tu disfruteu força amb els ous estrellats. Me'n vaig a donar un tomb per casa teva, que també fa dies que no hi passava...
Petons!
Hola, passejant pel blogs he vist el teu, m'ha agradat i m'he quedat... En quan al plat, senzill però bonissim, m'encanten els plats sense masses complicacions. Enhorabona per el teu blog.
A mi m'agraden tots els ingredients que hi has posat. De fet, els pésols ens agraden molt a casa. AH, i si la sobrassada és mallorquina, això no té preu! Salutacions
Si és que jo sempre ho dic! Que no hi ha res com les coses senzilles! (que moltes vegades són les més bones)!
Anna, faig un taller de cuina de primavera i el dia dels pesols faré dues receptes, els pèsols ofegats i aquests!
PTNTS
Dolça
Publicar un comentario