8/12/08

Arròs a la cassola amb llagostins

Darrerament, sempre que faig un arròs no puc evitar pensar en el nostre amic de Castelltersol, en Manel de Cuinar és generós, que ja ha esdevingut un veritable especialista del que ell mateix anomena el "principal aliment del món".

I és que l’arròs és un aliment tan elemental com polifacètic, present en totes les cultures i en totes les llars en diferents plats i receptes que van des de les més tradicionals fins les més creatives, des de la paella valenciana, passant per els múltiples risottos italians o el famós arròs amb llet present entre les postres de molts països.

L’arròs que us presento avui no es pot considerar una paella perquè per tal que d’un arròs se’n pugui dir paella es necessita –qui ho hauria de dir- una paella, i jo, de moment, no disposo d’aquest estri tan elemental. Potser els Reis Mags, si llegeixen aquest post, hi troben alguna idea per a aquestes Festes...

Així doncs, la recepta que us presento avui no és més que un arròs a la cassola amb llagostins, per això he titulat així aquest article.

Ingredients per a 4 persones:

400g d’arròs bomba
12 llagostins
1 l de brou de peix
4 tomàquets de penjar
Mitja ceba tendra
1 pebrot verd petit
1 all gran

Preparació:
Temps estimat:
40 minuts

  • Primer de tot, sofregiu els llagostins en una cassola amb un bon raig d’oli. Quan estiguin cuits reserveu-los en un plat a part. Jo, aquest cop, he fet servir uns llagostins congelats que compro a la Rosa Mari, la nostra peixatera de confiança i, tot i que no hi ha res com el marisc fresc, trobo que aquests donen un resultat espectacular.
  • A continuació ralleu el tomàquet directament a la mateixa cassola amb l’oli dels llagostins. Afegiu-hi la ceba també rallada, el pebrot verd tallat a daus petits i l’all picat ben fi. Deixeu que sofregeixi tot junt durant uns minuts.
  • Quan el sofregit estigui a punt, afegiu-hi l’arròs i remeneu-ho amb una cullera de fusta perquè quedi tot ben barrejat. Deixeu que l’arròs es faci durant un parell de minuts.
  • Seguidament, afegiu-hi el brou de peix. Aquest fumet el podeu preparar vosaltres mateixos fent bullir durant uns 40 minuts 500g de peix de roca, un porro, una pastanaga trossejada i una mica de julivert amb un litre i mig d’aigua i un polsim de sal. Jo, aquest cop, he fet servir el fumet de peix que ven la Rosa Mari i que està elaborat amb el mateix peix de la peixateria. Sembla mentida, però és molt més gustós que el que es pugui fer a casa!
  • Deixeu coure l’arròs durant uns 15 minuts. Si es begués tot el suc abans que l’arròs estigués al punt, afegiu-hi una mica d’aigua. Cinc minuts abans d’apagar el foc, poseu-hi per sobre els llagostins i el suquet que hagin deixat anar.
  • Deixeu reposar l’arròs dos minuts abans de servir i llestos!

10 comentarios:

No tot són postres dijo...

Boníssim, encara que no estigui fet en paellera. T'explico un secret, a mi els arrossos fets en paellera no em surten massa bé, en canvi els arrossos a la cassola si. No sé perquè!
PTNTS
Dolça

La Taula d'en Bernat dijo...

Dolça, t'explico jo un altre secret però no ho diguis a ningú: a mi m'agrada més un bon arròs a la cassola que la paella.
Petonets a tu també!

No tot són postres dijo...

Anna, per tant no cal que corris a comprar-te la paellara, serà un trasto més a la cuina que aprofitaràs poc ( o no)
PTNTS
Dolça

Mercè dijo...

Fet a la cassola o en una paella, aquest arròs amb llagostins ha de ser un festival! ;) T'ha quedat amb una pinta excel·lent!!

Cuinagenerosa dijo...

anna, avui sí que m'has tocat la fibra, pel comentari i pel plat. però a aquestes hores, a la feina i sense sopar, per a mi aquestes fotos són un delicte.
amb la teva traça i aquests llagostins tan espectaculars (són molt grossos o és que la cassola és petita?) no necessites paella, si t'agrada més la cassola.
ara, una bona paella no és un trasto, com diu la dolça, que serveix per molt més que per fer arròs: hi pots fer una bona fideuada, una sarsuela... segueixo?

La Taula d'en Bernat dijo...

No em cansaria de seguir els teus suggeriments, Manel, però penso que ja estic convençuda per comprar "el trasto". Segur que n'hi trec algun rendiment, tot i que mai deixaré de ser fidel a la meva estimada cassola.
La cassola no és enorme, però els llagostins també ho eren. Són espectaculars!

Gràcies a tots per les visites!

La cuina vermella dijo...

Anna quin bon rotllo d'arròs i de llagostins... quin passote!

Pere dijo...

un quart d'una i jo mirant aquests llagostints.
M'està entrant una gana !!!

;-)

No tot són postres dijo...

uf!!! que se m'enfada el Manel(jejee) a casa la paellera serveix fins i tot quan s'han de fer cocs de grans proporcions, però a l'hora de fer arrossos no...
PTNTS
Dolça

Carlos Dube dijo...

Qué buena pinta tiene Anna este plato también, delicioso y también muy sencillo. Me encanta.