3/7/08

Pastís de formatge mascarpone a l'estil de la Júlia

Recepta cedida per Júlia Castillo

Temps enrere us comentava que la Júlia Castillo -una companya de feina que ja ha col·laborat alguna vegada en aquest blog- ens havia promès un pastís de formatge per amenitzar les feixugues reunions d'avaluació que ens toca empassar-nos als professors cada final de curs. Doncs bé, lo prometido es deuda, i la Júlia ens va portar un pastís de formatge deliciós. I no només això, sinó que a més ens en dóna la recepta.
Espero que us animeu a fer-lo perquè és realment exquisit...

Ingredients:

1 base de pasta de full
200 ml de crema de llet
50g de sucre
2 ous
una terrina de Mascarpone

Preparació:
Temps estimat: 15 min + 40 d'espera
  • Primer de tot, esteneu la massa sobre el motlle i punxeu-la vàries vegades amb una forquilla. Tapeu-la amb paper de forn i coeu-la durant 20 minuts a 180º.

  • Mescleu la resta d'ingredients amb una batedora i, quan la pasta de full estigui cuita, cobriu-la amb la mescla.

  • Torneu a posar la tarta al forn durant 20 minuts, aquest cop a 130º.

  • Comproveu el punt de cocció amb un escuradents i, finalment, gratineu el pastís durant uns minuts per donar-li un punt de color.

El pastís de formatge de la Júlia va ser tot un èxit i a mi em va agardar especialment perquè no queda massa gruixut i la pasta de full li dóna un toc cruixent molt agradable. És, sens dubte, el millor pastís de fortmatge que he provat mai!

Gràcies, Júlia, per donar-me cosetes pel blog i per cuidar-nos tant!!!

10 comentarios:

Ro dijo...

Doncs m'apunto la recepta, que el mascarpone li deu donar un gustet ben bo. No sé quan la faré, per això, que ara estem en operació biquini i intento no fer pastissos i no menjar-ne!

Gemma dijo...

Jo també me l'apunto, és una recepta ben senzilla i el resultat es veu espectacular... el provaré!
Amb aquest pastís les juntes d'avaluació passen millor, oi? Segur que al final va aprovar tothom ;)

O Bandullo dijo...

Hola Anna: Por casualidad he descubierto tu blog y me ha gustado. Lo visitaré mas veces para conocer otros platos que no son conocidos por mi tierra. Te invito a visitar mi blog. Saludos desde Oleiros - A Coruña
http//obandullo.blogspot.com

Aleix dijo...

Ei, Ro, que vagi molt bé l'operació biquini. Jo la vaig començar massa d'hora i ja he recuperat tot el que havia perdut. Això de visitar blogs de cuina no ajuda gaire...

Gemma, la reunió d'avaluació va anar força bé i, com sempre, vam haver d'aprovar més gent de la que s'ho mereix, però amb un trosset de pastís de formatge a la boca no et sap tant greu haver d'aprovar alumnes amb mitjana de 1.

Hola, O bandullo, bienvenido a mi blog. Voy enseguida a ver el tuyo. Me encanta la cocina gallega!

Anna (de la Taula d'en Bernat)

xaro dijo...

Jo també me l'apunto, però com la ro haig de perdre uns kilets i amb tants blog interessants és fa dificílisim!
Un petò
Xaro

Francesc dijo...

Hola! He trobat el vostre bloc a través de "El cafè de nit" i ja us he inclòs en el meu a l'apartat del "Llibre de Sent Soví del s. XXI". M'ha agradat molt el vostre bloc, sincerament. Salutacions.

gina dijo...

hola!!
estic sorpresa pq mirant el blog he vist els pebrots de piquillo amb brandada.
i dius que el bacallà el compres a salaons lluis( fora plaça maignon badalona)
doncs saps que hi treballava la meva mare durant molt anys i sóm grans amics de la familia.
jeje quina ilu, allà hi ha lo milloret i clar el bacallà que t'he dir ejeje.

RUBEN dijo...

Que bé us ha queda aquest pastís, a més deu ser boníssim! L'incloc a la llista de pendents!!!

Xènia dijo...

Hola, per les persones novelles com jo, cal dir que la base no s'ha de fer plana, perquè sinó el farcit al ser líquid vessa per tot arreu.

De tota manera es pot cruspir!

Teresa dijo...

Dons jo m'apunto als comentaris favorables. Es molt bo.