4/6/08

Apfelstrudel

Avui estic molt contenta perquè la Raquel Codina, la meva amiga de residència alemanya, s’ha decidit a fer el famós Apfelstrudel que m'havia promès i me n’ha passat la recepta i algunes fotos per poder-les posar aquí, a La Taula d’en Bernat. Ella també ha posat la recepta al seu blog, Como la Trucha al Trucho, on us recomano que feu una visita.

Tal com ens explica la Raquel, l’Apfelstrudel és un pastís fet amb pasta fullada on la poma és la principal protagonista. Aquestes postres són molt populars a Àustria i al sud d'Alemanya. El seu origen prove de la cuina bizantina i turca. Originalment era un plat molt consumit entre la gent humil. Actualment, aquest pastís es pren, generalment per berenar, acompanyat amb un cafè, o com a postres.


Ingredientes:

1 kg pomes
100 gr sucre
40 gr mantega
80 gr panses
¼l de nata àcida
Una mica de suc de llimona
120 gr. de pasta de full

Sobre la pasta de full del Apfelstrudel: a Alemanya venen una massa específica per fer el Strudel. La mida de cada full és una mica més petit que un drap de cuina.


Preparació:
Temps estimat: 1 hora

  • Preescalfar el forn a uns 200 graus.Pelar les pomes i tallar-les en trossos petits. Posar-les en un bol amb el sucre i la nata àcida, i una mica de suc de llimona natural per impedir que la poma es torni negra. Afegir un rajolí de rom i les panses (si us agraden).Deixar-ho reposar 10 minuts.
  • Treure de la nevera la pasta de full i deixar-la a temperatura ambient durant 10 minuts. Estendre la fulla de la massa del Apfelstrudel sobre un drap de cuina net i una mica humit.
  • Posar una altra fulla a sobre de la primera i enganxar-les per les vores amb una mica de mantega fosa.Posar la barreja que hem fet prèviament sobre la meitat de la massa, deixant 2 centímetres per cantó. Doblegar cap a dintre, uns 2 centímetres, les vores de la massa.

  • Enrotllar, amb molt de compte, amb l'ajuda del drap de cuina. Pintar la superfície amb un mica de mantega fosa.Posar el Strudel en una safata al forn durant uns 35-40 minuts.
  • Servir calent, amb una mica de sucre glacé i canyella en pols. Si ho deixeu reposar un dia encara està més bo. En alguns establiments es serveix amb una mica de gelat de vainilla.

Moltes gràcies Raquel. Lo prometido es deuda...

5 comentarios:

Ro dijo...

Ummm, què bo! jo fa temps vaig fer una cosa aproximada (hauré de comparar receptes) i estava boníssima (la pasta de full i la poma fan una barreja perfecta). Em sembla que aquest dolç és un petit parèntesi a la dieta oi?

Gemma dijo...

Un clàssic que tinc pendent des de fa una eternitat...
L'strudel de la foto està fet amb pasta de full o amb la pasta especial que fan allà? És que es veu més fina i cruixent...
Felicita a la teva amiga, que té un apinta deliciosa :)

Glòria dijo...

Quina pinta més bona que té aquest apelfstrudel, a més, em recorda que durant unes vacances n'havíem pres més d'una vegada a Innsbruck per berenar. Que bo!. Ara mateix vaig a fer una visita a la teva amiga Raquel.

Fins aviat

La Taula d'en Bernat dijo...

M'alegro molt que us agradi la recepta. És tot mèrit de la Raquel, jo ni he participat en l'elaboració ni (malauradament) en la menja. Així que res de parèntesi, Ro, aquí aguantant estoicament fins no sé quan, perquè encara que amb això del Montignac pugui menjar força bé, començo a enyorar les pastetes...

Gemma, la pasta que va fer servir la Raquel la va comprar a Munich i és una massa específica per fer strudel.

Glòria, pensa que el blog de la Raquel no és de cuina, més aviat pretén reflectir les vivències d'una catalana exiliada a Munich per qüestions d'amor...

Petons a totes!

Anónimo dijo...

After you ask[url=http://giantsofficialjersey.com/]Victor Cruz Nike Jersey[/url]
what is the next step? Clarity is necessary for success7 Do not put your self in a position where you are desperate to secure clients in order to pay your bills
I know some of you out there have multiple birds[url=http://www.claymatthewsjersey.net/]Nike Clay Matthews Jersey[/url]
so it doesn't have to be all the parrots in the same day! Get into the habit of doing at least a short version of this regularly Here's an easier way Be it in a parish as a parish priest or in an institute as an administrator of the institute