13/4/14

Merengues THM

IMG_5394

La veritat és que a mi les merengues no m’han dit mai res. Massa dolces per al meu gust! Però a l’Aleix li encanten i, un cop a l’any, aprofito les clares que sobren de fer la crema de Sant Josep per fer-li unes quantes merengues que desapareixen en un parell d’esmorzars.

Aquest cop va ser el primer que em vaig decidir per seguir la recepta de les merengues amb Thermomix, i la veritat és que estic contenta amb el resultat i, sobretot, d’haver-me estalviat de muntar les clares!

Ingredients per a 8-10 merengues:

6 clares d’ou
300 g de sucre blanc
un polsim de sal
un rajolí de llimona

Preparació:
Temps estimat
: 20 minuts + 1h mínim de cocció

  • Primer de tot, preescalfem el forn a 150º
  • Tot seguit, col·loquem a la Thermomix les varetes en forma de papallona, que seran ideals per muntar les clares.
  • Posem al vas de la Thermomix les clares d’ou, procurant que no hi hagi cap resta de rovell; el sucre; un polsim de sal; i unes gotes de llimona.
  • A continuació programem 4 minuts a velocitat 3’5 i temperatura 37º.
  • Passat aquest temps, tornem a programar 4 minuts a velocitat 3’5, però aquest cop sense temperatura.
  • Passats els 4 minuts, ja tindrem la pasta de merenga a punt. Col·loqueu una màniga pastissera dins d’un vas americà, poseu-hi una boquilla de forma arrissada i empleneu la màniga amb la pasta de merenga.
  • Aneu omplint amb la pasta els motlles que tingueu preparats. Jo us aconsello emprar motlles de silicona per a magdalenes o muffins amb papers de magdalena a l’interior.
  • Introduïu les merengues al forn i deixeu que coguin a 150º durant 10-15 minuts. Passat aquest temps, abaixeu el foc a 80-100º i deixeu les merengues, com a mínim una hora més. Si us agraden més cuites de dins, les podeu deixar ben bé mitja hora més, vigilant que no es cremin.
  • Si voleu que quedin més daurades de sobre, podeu apujar el foc els darrers 10 minuts de cocció.
  • Deixeu que les merengues es refredin, desmotlleu-les i serviu-les com a esmorzar, com a berenar o com a postres.

11 comentarios:

Tapa't de tapes dijo...

he he he... a mi també m'encanten, com a l'Aleix! Que bones que semblen, les teves!

Núria dijo...

La veritat és que he de confessar que fa anys que no menjo un merengue, será qüestió de posar-m'hi i fer-ne...que no pot ser! T'han quedat espectaculars! Petons

trifasic de baileys dijo...

com m'agraden els merengues, sobretot si son tovets i es desfan a la boca!! aixo si, soc del barça ehh!! petons

Teresa dijo...

M'agraden molt els merengues, amb la Tmx queda molt bé!

lolines dijo...

¡¡¡que bons!!!

Anónimo dijo...

It'ѕ going to be endіng of mine day, except before finish ӏ am reading this woneгful article to incгease
my know-how.

Here is my weblog - buy twitter followers 24 hours

Anónimo dijo...

I liкe the valuable info you provide in your articles.
I'll bookmarƙ your eblog and check agsin heгe regularly.
ӏ'm quite certzin I will learn many new stuff right here!
Good luck for thhe next!

Feel free to visit my web page - buy twitter followers cheap no password

andreu.sanchez dijo...

Hola Anna!

Hem vist que tens moltes receptes! Et volem presentar la pàgina myTaste.cat, una comunitat on els bloguers de cuina catalans poden compartir totes les seves receptes, segur que els usuaris gaudiran molt amb el teu blog!
Hem creat també un Top blogs de receptes on podràs trobar la llista de tots els blogs que ja s’hi han afegit, i també hi podràs afegir el teu. I no t’has de preocupar, perquè tot és de franc!

Quedem a la teva disposició!
Andreu
MyTaste.cat

Unknown dijo...

Hi I have read so many articles or reviews regarding the blogger lovers except this paragraph is actually a nice paragraph, keep it up.
mindjet management 15 crack

Dorothy Williams dijo...

Going to try it.

Emily Kenzie dijo...

Wow yummmy i want to try it.