7/3/14

Remenat de xampinyons amb bacó

IMG_5293

Sembla mentida com la presentació d’un plat el pot canviar completament. De vegades val la pena dedicar-hi un parell de minuts més i una mica d’enginy per convertir una menja ben senzilla i quotidiana en un petit àpat de gala.

És el cas d’aquest remenat de bolets i bacó que vaig preparar ahir per sopar. No teníem cap motiu de celebració, i tampoc és que tingués massa temps per passar a la cuina, però em va venir de gust presentar el plat d’una manera diferent i una mica més atractiva.

Un motlle cilíndric, una mica de julivert fresc picat i reservar una mica de xampinyons i bacó abans de fer el remenat, va ser l’únic que vaig necessitar per muntar el plat.

Ingredients per a 4 persones:

500 g de xampinyons
4 talls de bacó una mica gruixuts
8 ous
1 got de xarrup de llet
oli d’oliva verge extra i sal
julivert picat

Preparació:
Temps estimat:
30 minuts

  • Comenceu netejant els xampinyons, els partiu per la meitat i, cada meitat, en tres o quatre trossos segons com siguin de grans.
  • Talleu els talls de bacó a tires primetes i les poseu a fregir en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva .
  • Quan el bacó estigui rosset, hi afegiu els xampinyons trossejats i un polsim de sal. Deixeu coure 5 minuts a foc mig amb la paella tapada i acabeu la cocció amb la paella destapada. Al darrer minut afegiu-hi el julivert picat. Si us hi agrada, també hi podeu posar un all picat.
  • Reserveu quatre cullerades de xampinyons per decorar el plat.
  • Bateu els ous i un rajolí de llet amb un polsim de sal i afegiu-ho a la paella.
  • Aneu remenant amb una cullera de fusta fins que l’ou hagi quallat, procurant que no quedin qualls massa grans. Un cop quallat apagueu el foc i reserveu.
  • Damunt d’un plat pla disposeu-hi un motlle cilíndric metàl·lic, empleneu-lo amb el remenat amb ajuda d’una cullera. Premeu una mica perquè el timbal no es desmunti en retirar el motlle.
  • Un cop retirat el motlle, disposeu damunt del timbal una cullerada de xampinyons amb bacó i empolvoreu-lo amb una mica de julivert fresc picat.

Si voleu tenir julivert fresc picat per a una bona temporada, només cal que piqueu un bon manat de julivert retirant-ne les tiges i ho poseu a la nevera en un plat pla durant un parell o tres de dies. Després ja ho podeu posar en un pot o una tassa i us durarà setmanes en bon estat. És un truc ideal per tenir sempre una mica de julivert picat llest per decorar qualsevol plat.

3 comentarios:

Tapa't de tapes dijo...

Quina foto més bonica i quin plat més bo!

Cocina de emergencia dijo...

Un plat ben senzill, divertit i a sobre una bona combinació de sabors. A més que com bé diu la Marina, una presentació ben guapa.

Cuina d'emergencia
http://cuinademergencia.blogspot.com

Josepb.Menja de bacallà. dijo...


Anna; Beethoven deia, que, una partitura per més notes que porti, no vol dir que sigui millor.
Salutacions Anna. :O)