19/3/14

Quiche Lorraine

IMG_5343

Aquesta és un d’aquells plats que fem tot sovint a casa, però que mai penso a fotografiar per poder-ne posar la recepta al blog. Tal com el seu nom indica, té el seu origen a la regió francesa de la Lorraine i és una proposta ideal per quan es fan sopars informals amb amics o has de portar algun plat fet en algun sopar o dinar comunitari. Un xic calenta és molt millor, però freda es deixa menjar i sempre se li pot donar un cop de microones.

Ingredients:

1 base de pasta brisa fresca
150 g de bacó tallat a tires
200 g de formatge Emmental ratllat
250 ml de crema de llet o nata per cuinar
100 ml de llet
4 ous
sal, pebre i oli d’oliva

Preparació:
Temps estimat
: 10 minuts + 45 minuts de cocció

  • Primer de tot preescalfeu el forn a 180º.
  • Col·loqueu la base de pasta brisa damunt d’un motlle d’un 28 cm de diàmetre sense retirar-ne el paper. Premeu amb els dits perquè s’adapti bé al motlle, punxeu-ne la base i, amb ajuda d’un corró, retireu les puntes que sobrin.
  • Coeu la base durant uns 15 minuts al forn.
  • Mentrestant, fregiu les tires de bacó amb un rajolí d’oli d’oliva, retireu-les de la paella i escorreu-les sobre paper absorbent.
  • Bateu els ous en un bol, juntament amb la nata, la llet, el formatge ratllat, un polsim de sal i un polsim de pebre. Afegiu-hi les tires de bacó i ja tindreu el farcit de la quiche a punt.
  • Quan la pasta brisa estigui cuita, retireu-la del forn, ompliu-la amb la barreja que hem preparat i torneu-la a posar al forn durant uns 3-40 minuts, fins que estigui dauradeta per fora i ben cuita per dins. Per saber si està prou cuita de dins podeu fer servir el truc de l’escuradents: punxeu al centre de la quiche i si l’escuradents surt net és que ja està al punt!

IMG_5340

Podeu servir la quiche dins del mateix motlle i tallar-la a la taula o bé servir-la tallada en porcions en plats individuals. Un toc de julivert o de porradell tallat sempre donarà un toc de color al plat.

8 comentarios:

Txell Lagresa dijo...

La quiche s'ha convertit en un clàssic a casa. Sense anar més lluny, avui en tenim per sopar! Nyam!
Petons Anna!

trifasic de baileys dijo...

un classic que sempre agrada a tothom. ingredients com els de la carbonara,qui li diu que no?! petons

Sílvia A. dijo...

Umm com m'agraden les quiche!!! Avui mateix he penjat una al bloc!!!!

Doris mis cosillas dijo...

Una pinta deliciosa huuuuuu.Gracias y besitos.

Eva dijo...

M'encantan les quiches! totes, amb qualsevol ingredient! i a més són genials per a un sopar informal, o com a entrant de dinar, o berenar... Me n'emporto un trosset, un petó!

Margarida dijo...

Un clàssic d'quells que sempre et vénen de gust i que van molt bé per sopar quan tens visites i no tenies res preparat.
Petons

Tapa't de tapes dijo...

Sembla molt bona!

La Taula d'en Bernat dijo...

Gràcies a tots per la visita i per deixar els comentaris!

Fins aviat!