30/1/14

Llenguado amb bacó a la salsa de taronja

IMG_2809

La recepta d’avui torna a ser un plat de peix molt fàcil de fer i amb una presentació ben atractiva. A l’Aleix, com que el peix no li entusiasma, sempre procuro presentar-li de maneres diferents i aquesta va triomfar de debò.

Ingredients per a 4 persones:

4 llenguados fets a filets
16 làmines fines de bacó
1 taronja
oli d’oliva verge extra
sal i farina blanca
1/2 cullerada de cafè de xantana
4 brotxetes de fusta

Preparació:
Temps estimat
: 30 minuts

  • Comenceu preparant la salsa de taronja: escorreu mitja taronja, afegiu al suc una punteta de goma xantana (la podreu trobar en llocs especialitzats) i passeu-ho tot per la batedora. La xantana actuarà com a espessant i el suc adquirirà textura de salsa. Reserveu.
  • A continuació prepareu les brotxetes de llenguado: enfarineu cada filet prèviament salat, poseu-hi al damunt una làmina de bacó, enrotlleu-ho i claveu el rotllet a la brotxeta. Perquè quedi més bonic podeu col·locar els filets en diferents posicions, com es veu a la foto.
  • Fregiu les brotxetes amb oli abundant per les dues bandes, fins que el peix es vegi dauradet, i escorreu-les sobre un paper absorbent.
  • Emplateu col·locant la brotxeta al centre del plat, una mica de salsa al costat i mitja rodanxa de taronja per decorar. Si voleu que predomini el sabor del cítric també podeu escórrer unes gotes de taronja sobre la brotxeta.

3 comentarios:

trifasic de baileys dijo...

fantastic! m'encanta aquesta salsa! a veures si algun dia la faig, ara que es epoca. petons

Txell Lagresa dijo...

Aisss, que aquesta la tastarem si o si!
Té molt bona pinta!!
Petonets

Tapa't de tapes dijo...

Ei! Quina combinació més guai, no? Ha de ser boníssim, aquest plat!