28/10/12

Tallarines amb salsa de ceps

IMG_1229

Ahir, aprofitant que l’Aleix tenia festa, vam anar al mercat Maignon de Badalona per fer la compra setmanal: fruita, verdura, fruita seca, bolets… I d’aquests últims, per sorpresa meva, en vam trobar un bon assortiment. Semblava que la calor de les darreres setmanes i la sequera no hauria deixat créixer aquests fongs tardorencs, però algunes parades encara lluïen diferents classes de bolets a preus prou raonables. Els protagonistes indiscutibles, com cada any, eren els rovellons, classificats segons la mida. Però també hi havia rossinyols, trompetes de la mort i ceps. Segons sembla, els ceps vénen de Navarra, mentre que els rovellons han estat recollits a casa nostra. En vaig agafar un quart de quilo de cada. Els ceps em van costar 5 euros i els rovellons crec que em van sortir per uns 9 euros.

Amb els ceps tenia clar que volia fer un plat de pasta per tenir ben content el meu maridet, que és un amant de la cuina italiana. El més fàcil, unes tallarines amb salsa de ceps que vaig tenir llestes en un obrir i tancar d’ulls i van quedar realment delicioses.

Ingredients per a 4 persones:

250 g de tallarines
250 g de ceps frescos
200 ml de crema de llet
oli d’oliva verge extra
sal
parmesà ratllat (opcional)
una branqueta de julivert

Preparació:
Temps estimat:
30 minuts

IMG_1222

  • Primer de tot, poseu una olla al foc amb aigua i un polsim de sal.
  • Tot seguit, netegeu bé els ceps amb un pinzell o un paper de cuina. Eviteu rentar-los amb aigua perquè perden sabor i textura.
  • Talleu els ceps a làmines fines i saltegeu-los en una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva i un polsim de sal. Veureu que de seguida perden volum i queden tovets. Reserveu en el mateix recipient.
  • Quan l’aigua arrenqui el bull, afegiu-hi les tallarines i deixeu-les coure segons instruccions del fabricant (si són fresques o de cocció ràpida n’hi ha prou amb tres minuts.
  • Mentre es fan les tallarines, torneu a posar la cassola dels ceps al foc, afegiu-hi la crema de llet i aneu remenant a foc mig almenys durant cinc minuts.
  • Un cop cuites les tallarines, escorreu-les bé i afegiu-les a la cassola. Aneu remenant perquè quedin ben cobertes de salsa, però amb compte que no es trenquin.
  • Serviu una ració a cada plat, procurant que quedin algunes làmines de cep a la vista. Decoreu amb una branqueta de julivert i un raig d’oli. Si teniu oli de tòfona blanca (tuber magnatum) el podeu emprar enlloc de l’oli d’oliva i donareu un toc aromàtic molt agradable al plat.
  • Serviu el parmesà ratllat en un recipient a part per qui en vulgui. Nosaltres els vam trobar tan bons que en vam prescindir.

Espero que us animeu a provar aquesta recepta tan fàcil i tardorenca. Si les proveu segur que repetiu!

15 comentarios:

GEMMA dijo...

M'apunto la recepta...que al meu marit li encantara aquest plat!!!
Petonets.

Débora de Lucas dijo...

TIENEN QUE ESTAR IMPRESIONANTES¡¡¡¡

trifasic de baileys dijo...

a mi tot el que sigui bolets em xifla, aixi que amb la pasta ja, ni t'explico!!! petons

lolines dijo...

m'encanta aquesta recepta

No tot són postres dijo...

Jo no sé si al meu marit li agrada aquest plat, el que et puc assegurar és que a mi moooolt... i si en faig per a mi, segur que a ell també li vindrà de gust ;-), i a la filla, i a tothom que segui aquell dia a taula!

PTNTS
Dolça

Neus dijo...

Pues pinta riquísimo! :)

LA COCINERA DE BETULO dijo...

M'agrada qualsevol plat de pasta amb bolets, queda un sabor molt suau i bo, sense complicacions.
Petons.

Anónimo dijo...

me gustaria compartir con todos vosotros mi nuevo blog sobre platos de barcelona http://www.platosbarcelona.blogspot.com.es

L&C dijo...

Boníssims! justament tenim uns ceps voltant per la nevera...aquesta és una recepta ideal! petonets!

Miquel dijo...

muy buena y facil y que un cep es muy agradecido en la cocina,un plato que gusta mucho
bona setmana

Tapa't de tapes dijo...

Aquesta és una recepta, la de la salsa de ceps, que mai passarà de moda i que sempre agrada a tothom. Fer-la amb ceps frescos és un luxe. Petons

Chez Silvia dijo...

Molts gustosos!!! els ceps és el que tenen, queden genials amb la pasta!!! Petonets

Francesc dijo...

Des que vaig descobrir els ceps que en sóc fan incondicional. Així doncs, m'apunte aquesta deliciosa recepta a l'apartat de "pendents". Salutacions

Anónimo dijo...

.....avui he fet la teva recepta amb raviolis de ceps, totun èxit!
Maria Rosa

Anónimo dijo...

...avui he fet la teva recepta però amb raviolis de ceps, tot un èxit. Gràcies.
Maria Rosa