7/10/12

Crema de cafè amb crumble d’ametlla i fruits vermells

IMG_1184

Ahir al vespre vam tenir una visita molt esperada. La nostra amiga Lupe venia a sopar a casa després d’uns quants mesos sense veure’ns. Teníem un munt de coses per explicar-nos, així que no vaig voler que preparar el sopar em fes absentar massa estona de la taula. Per això vaig triar un menú fàcil de fer i que pogués deixar enllestit hores abans. A l’hora de sopar només vaig haver de dedicar uns pocs minuts a muntar plats i llestos.

De primer vaig preparar els espàrrecs blancs amb maionesa d’espàrrecs bladers, molt fàcils de fer i molt vistosos. La maionesa d’espàrrecs bladers la vaig deixar preparada en un potet, el porradell el vaig deixar picat uns minuts abans i l’olivada la vaig comprar feta. Així que muntar el plat va ser un obrir i tancar d’ulls.

IMG_7864

De segon vaig fer el filet de porc amb chutney de figues i festucs, molt adequat per a aquesta estació de l’any i també molt senzill de preparar. El chutney el vaig deixar llest a mitja tarda i el filet el vaig marcar uns minuts abans que arribés la nostra convidada. Així que, mentre menjàvem el primer, es va acabar de coure el porc al forn i només vaig haver de muntar el plat en dos minuts.

IMG_4439

La nova creació del sopar van ser les postres, una crema de cafè amb crumble d’avellanes i fruits vermells liofilitzats que vaig veure al darrer número de la revista Cuina. La meva presentació en copes és força diferent de l’original i també n’he canviat algun ingredient per qüestions de practicitat, però el resultat va ser molt vistós i va tenir molt d’èxit entre els comensals. Us animo que la proveu!

Ingredients per a 6 copes:

250 g de sucre
125 g d’ametlla mòlta
100 g de farina
100 g de mantega
1 cullerada de sèsam blanc
1 culleradeta de canyella en pols
1 canonet de canyella
la pell d’una taronja
2 cullerades de farina de blat de moro (Maizena)
400 ml de llet
4 cafès exprés
un potet de dolç de llet
fruits vermells liofilitzats

Preparació:
Temps estimat:
45 minuts

IMG_1182

  • Primer de tot, preescalfem el forn a 180'º.
  • Tot seguit, preparem el crumble mesclant la farina tamisada, 100 g de sucre, l’ametlla mòlta, la mantega, la canyella en pols i el sèsam. Un cop ben mesclada introduïm la pasta al forn ben escampada en una safata i ho deixem fins que la barreja estigui ben cuita i dauradeta. De tant en tant podeu anar aixafant la pasta amb una forquilla.
  • Retirem el crumble del forn i el deixem refredar. Reservem.
  • Mentrestant preparem la crema de cafè. Posem en un cossi la llet amb la pell de taronja, el canonet de canyella i 150 g de sucre. Un cop calenta, hi afegim els 4 cafès i la Maizena diluïda amb una miqueta de llet. Anem remenant a foc mig fins que comenci a espessir.
  • Retirem la crema de cafè del foc, la colem i la distribuïm en copes de còctel, en gotets o en els recipients en què la vulgueu servir. Deixem que es temperin i les introduïm a la nevera.
  • Al moment de servir, poseu una capa de dolç de llet sobre la crema i guarniu amb el crumble d’ametlla i els fruits liofilitzats esmicolats. En la recepta original, enlloc de dolç de llet s’emprava praliné d’avellanes, però com que no en vaig trobar per enlloc i no em volia complicar l’existència preparant-lo a casa, vaig optar pel dolç de llet, que trobo que també lliga molt amb el cafè i els fruits secs.

Tot el sopar va sortir rodó i les postres van ser especialment ben acollides. El que més èxit va tenir va ser el crumble d’avellanes, que va quedar molt cruixent i gustós, semblant a unes ametlles garrapinyades. Amb les quantitats que teniu aquí, en surt per omplir-ne un parell de potets a part del que feu servir per a la crema de cafè, així que ja teniu guarnició per a unes altres postres o una bona llaminadura per després de sopar. La Lupe se’n va endur un potet i el que corre per casa em sembla que volarà aviat!

18 comentarios:

Unknown dijo...

Un menú molt saborós ;)

Els fogons de la Bordeta dijo...

Tot el menú fantàstic, però aquesta crema amb el crumble ha d'estar de vici!
Petons
Sandra

Unknown dijo...

És perfecte, i amb molts contrastos!!

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Segur que va ser un sopar inolvidable, tant per les bones receptes com per la companyia.
Les postres sont per quedar com una reina.
Petons.

Neus dijo...

Muy buena pinta, apuntado queda :)

Cinta dijo...

ostres, quin menú més bo! Jo també em quedo amb el crumble, que té una pintassa.... Petons!

trifasic de baileys dijo...

un menu perfecte!! i el postre....puc sentir el cruixent i tot!! jaj petons

Tapa't de tapes dijo...

Una senyora copa de cafè, i tant! i la resta del sopar... mare meva! Aquests filets amb chutney de figues deuen ser un vici!!! Petons

Roser dijo...

Quin menú tan genial! Segur que la teva amiga va quedar ben sorpresa! Petons

Lídia dijo...

ostres quin menú!!! i aquests postres han de ser deliciosos...!

petonets

esborrar dijo...

Oh, quin menú tan adequat! I les postres... mai no he tastat el crumble. Ho hauré de fer, tenen molt bona pinta!
Marta

Miquel dijo...

un menú de categoria,que bien que os quedasteis todos
peto

Chez Silvia dijo...

Tot el menú m´encanta!!! però aquesta copeta de crumble la vull probar!!!UMMMM, petonets

Dolores-MiGranDiversion dijo...

Vaya menú mas completo!! Bss

La Taula d'en Bernat dijo...

Moltes gràcies a tots per la visita. Darrerament vaig molt atrafegada i no sempre tinc temps de deixar comentaris als vostres blogs, però els vostres comentaris sempre són una empenta per seguir publicant!

Una abraçada!

L&C dijo...

Doncs realment són unes postres ben bones i ideals per tenir llestes per quan vinguin els convidats!! I quin sopar de luxe!!!

Petonets!!

bojosperlacuina dijo...

Una combinació molt original i que entra pels ulls.

Bet dijo...

Quin menú més bo, i està molt bé això de poder tenir-ho gairebé tot preparat, així et pots relaxar i estar una estona xerrant, enlloc d'haver d'estar pendent de la cuina. Molt bé! El postre t'ha quedat de fàbula, i la resta també :)