20/8/12

Filet de porc a la mostassa antiga

IMG_0250

Aquest estiu, després d’alguns mesos d’estar separades, m’he pogut retrobar amb la meva amiga Cristina que, des de fa un any, viu a Alemanya amb els seus dos fills, l’Ignasi i el Lluc, i el seu marit. Tinc la sort, a més de tenir-la com a amiga, que cada vegada que ens visita ens porta algun regalet de la seva terra adoptiva i, com que sap que m’encanta la cuina i la gastronomia, sempre cau algun producte per elaborar les meves receptes amb un toc germànic. Gelatines de diferents colors i sabors, essències diverses per elaborar pastissos… Els alemanys són uns autèntics llaminers! Però aquest cop va ser un potet de mostassa a l’antiga, elaborada a Braunschweig, la ciutat on viu la Cristina, el que va arribar als fogons de casa nostra. I, com no podia ser d’una altra manera, vaig voler retre homenatge a la meva amiga i a la gastronomia alemanya elaborant aquest filet de porc a la mostassa antiga, de manera força similar a com l’havia elaborat en altres ocasions. S’ha de dir, però, que mai havia tastat una mostassa tan bona!

Ingredients per a 4 pesones:

2 filets de porc
4 cullerades de mostassa a l’antiga
1 copeta de vi ranci
un rajolí de llet
sal, pebre i oli d’oliva

Preparació:
Temps estimat:
30 minuts

  • Primer de tot, salpebrem els dos filets de porc sencers i els rostim en una cassola amb una mica d’oli d’oliva, procurant que quedin dauradets per fora però poc fets per dins.
  • Retirem els filets de la cassola i els reservem.
  • Sense apagar el foc, afegim la copeta de vi ranci a la cassola per desengreixar-la i, quan estigui gairebé evaporat, hi afegim les quatre cullerades de mostassa a l’antiga.
  • Remenem bé perquè es vagi fent una salsa lleugera i homogènia i hi afegim un rajolí de llet per tal que no quedi massa espessa.
  • Un cop lligada la salsa, tallem els filets a rodanxes d’un dit de gruix i els incorporem a la cassola amb el suc que hagin deixat anar.
  • Sacsegem una mica la cassola i cobrim tots els talls amb la salsa.

Un plat ben fàcil i molt gustós, i amb la mostassa de la Cristina ha quedat genial!

7 comentarios:

CAN JOAN I SARA dijo...

Fantástica recepta !!
Una abraçada
Joan i Sara

starbase dijo...

Aix el vi ranci, com m'agrada als guisadets de porc :)

Tapa't de tapes dijo...

N'has tret molt bon profit, de la mostassa! Com m'agrada, així ben salsejat... i el filet cruet per dins, ben melós! Petons

Q dijo...

Una proposta que faré servir perquè els xiquets es mengen la carn d'una i amb un toc germànic (m'encisa la mostassa). Moltes gràcies!

Marta Padenous dijo...

Possiblement ho debíem estar cuinant al mateix temps!!!
http://www.padenous.blogspot.com.es/2012/08/laminera-amb-mel-i-mostassa.html

Només per l'olor ja val la pena!!!

L&C dijo...

Mmmm quina delícia...la veritat és que la mostassa és un ingredient estrella, boníssima la recepta!!!

Chez Silvia dijo...

Aquesta mpstassa és una maravella! amb la salseta que t´ha quedat faltarà pa!!!:)) Petonets