2/7/12

Restaurant Tariq

El passat mes de maig, durant l’entrega de premis del popular joc de Badalona, vaig sentir anomenar per primer cop el restaurant Tariq, un reputat restaurant pakistanès situat al carrer Baldomer Solà de Badalona (molt a prop de la parada de metro) del qual tots els presents me’n van parlar meravelles. La veritat és que vaig quedar molt encuriosida perquè aquesta mena de cuina a mi m’encanta i en canvi mai no havia sentit a parlar del Tariq. I és que un dels molts defectes dels veïns del centre badaloní és que a la majoria ens costa allunyar-nos del nostre barri si no és per agafar el tren cap a la capital. I això que el Tariq és a 15 minuts de casa!

El cas és que, després d’haver provat aquesta experiència pakistanesa amb la meva germana i el meu cunyat, ja hi hem tornat dos cops, i hem quedat encisats dels platillos del Tariq, plens de contrastos, sabors intensos i aromes tan característiques del món hindú. Només entrar al restaurant, l’aroma de curri i espècies ja ens transporta al cor mateix del Pakistan.

Si aneu al Tariq per primera vegada, us aconsello que compartiu diferents plats entre tots els comensals per poder-vos fer la idea de vàries de les seves propostes pakistaneses. Per a quatre persones és recomanable compartir 3 o 4 entrants, 2 curris (especialitat de la casa), 2 arrossos i 2-4 pans (segons la gana que hi hagi). Per acompanyar-ho podeu optar per un dels diferents vins de la carta o, tal com hem fet sempre nosaltres, per una cervesa Cobra, elaborada a la Índia.

Entre els entrants no us podeu perdre les pakores, una mena de bunyols de verdures elaborats amb farina de cigrons molt típics del Pakistan, ni les albergínies (baijan bhaji), una mena de puré força condimentat i un punt picant que s’acompanya amb el naan, un pa molt semblant a les pites gregues, però més gran i una mica més gruixut. Estaven tan bones que quan vaig pensar a agafar la càmera ja no no en quedava ni una gota!

Primers

El pollastre amb formatge fos i verduretes també està força bé, tot i que és menys exòtic que altres plats de la carta, i el que també ens va agradar molt, tot i que no en vam fer fotografia, van ser les llenties especiades que també es poden acompanyar amb els naans.

2012-06-16 22.33.34

De segon, és pràcticament obligat compartir un o dos curris de pollastre, l’especialitat de la casa, que se sol acompanyar d’arròs Basmati. Puc dir sense embuts que és el millor curri que he menjat mai, i això que a mi el curri no m’entusiasma. La mestressa ens va explicar orgullosa que el seu curri és diferent de molts altres perquè l’elaboren amb llet de coco i és més suau que el que es pot trobar a altres establiments menys sensibilitzats amb els gustos occidentals. La veritat és que el platillo estava de 10!

Curri

En una ocasió també vam provar el xai guisat al Garam Masala, una mescla d’espècies molt emprada en el món hindú. La veritat és que estava deliciós, tot i que pel meu gust no supera el curri de pollastre.

2012-06-16 23.06.12

El més fluix del sopar van ser les postres. No pas perquè no fossin correctes, sinó perquè a casa aquesta mena de dolços tan dolços no ens agraden massa. Vam demanar a la mestressa que ens fes un assortit representatiu de la rebosteria pakistanesa per compartir entre quatre. A mi els pastissets em van recordar molt la rebosteria turca, extremadament dolça i amb predomini dels fruits secs. El gelat era tan greixós que gairebé costava agafar-ne una porció amb la cullera. Tot i així, va estar bé per fer-nos una idea de la pastisseria del Pakistan.

2012-06-16 23.23.00

L’experiència va ser molt agradable, i de fet per això l’hem repetit. La relació qualitat-preu em va semblar molt correcta, tenint en compte que el Tariq no és un establiment de cuina ràpida, sinó que pretén donar a conèixer la cuina pakistanesa més elaborada i distingida. De fet, a la seva carta ni tan sols hi consta l’omnipresent kebab, tan popular en altres establiments hindús i que sovint relacionem amb menjar ràpid i molt econòmic. Nosaltres vam pagar uns 70 € en total per a una degustació força completa per a quatre persones. Un preu que, avui en dia, costa trobar més enllà del pa amb tomàquet i la pizza.

5 comentarios:

Cocina de emergencia dijo...

Nosaltres vam estar en un de molt similar a Palma de Mallorca, el Baisakhi... i la veritat com aquest, tot un espectacle, visual, olfatiu i de gust. Genial!!

trifasic de baileys dijo...

Nyam nyaaam quina pinta!!! la veritat és que aquesta cuina és desconeguda per mi, i mira que m'agradaria tastar-la pero no conec cap establiment. ara ja no puc dir el mateix, la boca aigua noia!!! petons

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Jo si he sentit a parlar del Tariq, però no he estat mai i es un tipus de cuina que m'agrada.
Està clar que el preu està molt bé.
Com va la panxeta? Segur que serà una sibarita.
Petons.

Arantxa dijo...

Apuntado! Gracias!

Anónimo dijo...

Descrius molt bé l'entorn i la gastronomia del Tariq, estic s'acord en què la qualitat i els sabors són excepcionals. Destacaria el servei: la mestressa t'asesora amb el plats i la beguda i l'atenció és més que correcta, una qualitat que, malhauradament, estem perdent a molts restaurants. Molt recomanable!!