Avui, com molts divendres, sortint del cole he anat a buscar el peix a la Rosa Mari i m’he endut dues supremes de salmó que feien molt de goig. La meva intenció era preparar-les a la planxa acompanyades d’uns espàrrecs bladers, tal com faig moltes vegades. Però quan he arribat a casa he vist que tenia un tupper amb escalivada que s’havia de menjar i he canviat de plans. El garum també el tenia fet del cap de setmana passat (com que porta oli s’ha conservat perfectament) i la maionesa d’escalivada no sé ben bé com se m’ha acudit, però en un tres i no res ha estat enllestida. Així que amb el temps de fer el peix he tingut un plat ben diferent a la taula!
Ingredients per a 4 persones:
4 supremes de salmó
2 pebrots vermells
1 albergínia
4 cullerades de garum
cibulet
oli d’oliva suau
Preparació:
Temps estimat: 30 minuts + 45 minuts de forn
- Primer de tot escaliveu els pebrots i l’albergínia al forn, a 200º durant 45 minuts. Jo, normalment, el pebrot el parteixo per la meitat i en retiro les llavors i la cueta.
- Passats els 45 minuts, retireu els pebrots i l’albergínia del forn i deixeu-los temperar.
- Mentrestant, poseu la planxa al foc i, quan estigui ben calenta hi poseu els talls de salmó que s’hauran de fer per les dues bandes a foc mig.
- Mentre feu el salmó, podeu anar pelant els pebrots i l’albergínia i els feu a tires. Reserveu 3 tires de pebrot per a cada tall de salmó i la resta la passeu per la batedora amb l’albergínia afegint-hi oli d’oliva de mica en mica, com si féssiu una maionesa.
- Poseu al fons de cada plat una cullerada de maionesa d’escalivada, escampant-la en forma de cercle amb el cul de la cullera.
- A sobre de cada cercle, poseu-hi una suprema de salmó i la decoreu amb tres tires de pebrot vermell.
- Amb ajuda de dues culleretes de cafè, feu quenelles de garum i les poseu entre tira i tira de pebrot. Si no us voleu complicar a fer el garum també podeu emprar paté d’olives negres o posar-hi les olives senceres sense pinyol.
- Acabeu de decorar el plat amb una mica de cibulet picat i un raig d’oli d’oliva.
Jo no he posat gens de sal al salmó perquè el garum ja és molt salat, però si empreu paté d’olives podeu salpebrar el salmó abans o després de cuit.
17 comentarios:
Ha d'estar molt bo, i la maionesa escalivada un gran invent.
Una abraçada
Mmmm sí senyora!! Una manera totalment diferent de menjar-nos un dels regals més bons del mar... (jaja perdó, és que m'encanta el salmó) Quan he llegit el títol i he vist la paraula "garum" ja he pensat: "a veure amb què ens sorprèn ara!!" jaja I és clar, m'has tornat a sorprendre :)
Un petonàs! :D
m'agrada el salmó a la planxa, i amb aquests acompanyament i aquesta presentació li has donat vida a una suprema de salmó que moltes vegades acaba sent avorrida.
PTNTS
Dolça
Com m'agrada apuesta recepte....la fare ....petons
Quin plat més gustós!! Aquest m'agradaria!
Caram, com ens cuidem... En un tres i ni res un plat ben complert.....
Petonets.
Un plat carregat de BON GUST!
MMMm que boo!! m'encanta el salmo de qualsevol manera, pero tal com l'has vestit tu...una delicia! petons
Està molt bé això d'aprofitar la maionesa i l'escalivada. Un plat exquisit.
Nani
Una salsa original i molt bona, ràpida de fer i que pot acompanyar una pila deplats. Me l'apunto!
Amb el salmó ha de combinar molt bé.
Molt bona salsa, coincideixo amb la Gemma i amb la resta de comentaris :)
Me encanta el salmón pero viendo tu plato, debo reconocer que la salsa me ha parecido una delicia. Así que para mí, la combinación perfecta. Besos y feliz domingo.
Gràcies a tots per la visita! La salsa d'escalivada queda molt bé i combina tant amb carn com amb peix. A veure si la proveu!
El salmó en agrada molt a casa, però aquesta salsa ha d´estar molt bona i com dius tant per carns com peix. Queda apuntada. Petons
m'ha agradat la idea de la maionesa d'escalivada......ptns
Visca les improvitzacions! i aquest salmó és una bona manera de menjar peix i un plat ben complet!
petonets
T'ha quedat un plat de peix fantàstic!
I m'ha encantat la idea de la maionesa d'escalivada.
Un plat ben colorit i boníssim!
Petons!
Publicar un comentario