Aquesta recepta és una de les diverses i interessantíssimes propostes que Mireia Carbó ens fa en el seu llibre La Cuina que no amoïna, un llibre molt recomanable per a tots aquells que disposem de poc temps per cuinar però no volem renunciar a una cuina variada, sana i –tal com diria la Carbó- bonissíssima.
A més, tinc l’orgull de mostrar-vos la dedicatòria que la Mireia em va posar al llibre quan ens vam conèixer personalment a Com Ràdio, gràcies a una intervenció que vaig fer el mes passat per parlar del meu llibre.
Si us fa gràcia sentir el programa, podeu clicar aquí i accedireu directament a La Cuina de Carbó del dia 18 de gener. La primera part del programa està dedicada als greixos trans (molt interessant) i la segona part és on intervé una servidora per parlar del llibre La Taula d’en Bernat.
Ingredients per a 2 persones:
400 g de filets de pollastre
1 ceba de Figueres
una cullerada de postres de farina
1 iogurt natural
un grapat de panses
un grapat de nous
sal, pebre i oli d’oliva verge extra
Preparació:
Temps estimat: 20 minuts
- Primer de tot, talleu els filets de pollastre a tires i salpebreu-los.
- Fregiu-los en una paella amb una mica d’oli fins que estiguin rossets. Reserveu sobre paper absorbent.
- Peleu la ceba i talleu-la en juliana ben fineta. Fregiu-la en una paella amb oli d’oliva a foc mig fins que es comenci a enrossir. Per tal que no es cremi hi podeu afegir una culleradeta d’aigua.
- Quan la ceba estigui toveta i transparent, afegiu-hi la cullerada de farina i remeneu. Aneu afegint aigua fins que es formi una salseta espessa.
- Afegiu-hi el iogurt, les panses i les nous trossejades i deixeu coure un minut més tot remenant. Jo he fet servir panses de Califòrnia i no m’ha calgut remullar-les abans. Les sultana tampoc necessiten hidratació, però si feu servir panses de Corint és millor tenir-les una estoneta amb aigua per tal que es rehidratin.
- Afegiu el pollastre a la salsa, barregeu bé tots els ingredients i deixeu coure 3 minuts més a foc mig.
- Retireu i ja podeu emplatar.
Ja veieu que és un plat ben senzill i amb un resultat exquisit.
A veure si us animeu a preparar-lo!
I aprofito per recomanar-vos el programa de la Mireia Carbó, que s’emet cada dia (de dilluns a divendres) de 12 a 13h a Com Ràdio. I els que a aquesta hora esteu currant, com una servidora, podeu seguir el programa a través del blog de la Cuina de Carbó. Jo ja m’hi he enganxat i a la meva cuina sovint s’hi sent la veu de la Carbó!
22 comentarios:
Aquest pollastre t'ha quedat per llepar-se els dits. M'agrada bastant cuinar amb el iogurt.
La recepta de ous de la iaia Roser es per no oblidar-la encara que sigui llarga de fer, però segur que el resultat val la pena.
Quin orgull pertanyer a la familia de la Margarida Xirgu, oi?
Petons.
DELICIÓS!!! Quin plat mes complert:)
Qué rico con esa salsita, para chuparse los dedos. Un abrazo, Clara.
Hola Anna.
Aquest pollastre te una pinta d'allò més bo!!!
Aquest a casa el fem sovint, és boníssim!! Ara me n'has fet venir ganes!
Petons
Sandra
Quina pinta i així no le fet mai!!!Petons
Ja sé que no em convé, però hi puc sucar un bocinet de pa?
Té una pinta deliciosa.
Petons
fantastico este pollo de la Mireia que has plasmado estupendamente.
escucho habitualmente a Mireia y me acuerdo perfectamente de tu fantastica participación en el programa
bona setmana
M'encanta aquest estil de cuina......Petons
Jo el faig igual, però a la salsa hi pos curry, provau-ho, vos encantarà!
Que facil i bo que ha de ser. Saps si es podria fer amb peix, com el salmó o la tonyina??! petons
M'agraden molt les salsetes amb iogurt... Aquesta nonsera menys. Ja la he vist al llibre...( els tins els tres,jeje)
Petonets.
oh, sí! Fabulós!!! Hi és tot... la salsa de iogurt que amoroseix el pollastre, i els fruite secs que et desperten la gana i hi aporten el seu punt torrat. M'ha encantat la proposta, i tant! Petonet
Un plat molt bo, la salsa de iogurt li queda molt bé al pollastre.
No he escoltat mai el programa, però m'apunto el link.
Una abraçada
quin pollastre més bo! amb la salseta de iogurt i fruits secs per a sucar-hi pa!!
Dolo, proverem això del curry, té molt bona pinta i amb el pollastre hi va genial!
Roser, a mi el peix m'agrada més sense salses, però suposo que hi deu quedar igualment bo. Potser amb un bacallà...
Cris, has d'escoltar la Cuina de Carbó, és un programa molt divertit i sempre s'aprenen cosetes.
Petons a tots!
Té molt bona pinta. Jo també pens que el curry amb la salsa de iogurt i les panses, són una bona mescla!!!
Salut!!!!
I tant que és sa i boníssim!! un plat dels que sempre agraden. Petons
D’aquesta manera no sembla que mengis pollastre
Petons
Ja dic jo que això del blog dóna moltes alegries!!! jeje, enhorabona per la intervesió i la dedicatòra d'una mestra a una gran mestra!
La recepta segur que m'agradaria molt, els fruits secs als plats salats m'agraden molt, els hi donen un bon contrast! M'apunto la recepta!
Una forta abraçada i endavant amb el llibre!
Quina bona pinta!! El pollastre és la carn que m'agrada més i aquesta recepta queda ben apuntada.
Una abraçada.
Definitivament, aquest llibre de la Mireia és una de les nostres bíblies culinàries!!La recepta és deliciosa, i la Mireia genial! felicitats per la intervenció al programa! petons!
Publicar un comentario