17/2/12

Pa de llet amb pernil dolç i formatge & pa de llet amb encenalls de xocolata

IMG_8208

Des que els Reis Mags d’Orient em van portar la Thermomix –una joguina que feia anys que constava en la meva carta reial- que no he parat de fer provatures amb la meva nova joguina. He preparat algunes de les receptes que la Mariona Argemí em va ensenyar quan va venir a fer-me la demostració, com ara la lasanya o el sorbet de mandarina; he preparat algunes cremes i beixamels, he ratllat el formatge i he fet sucre llustre… Però aquesta és la primera recepta de la qual em sento realment satisfeta i, el més important de tot: és l’única en què realment he agraït tenir el robot de cuina. La veritat és que tenir la Thermomix no ha fet canviar massa els meus hàbits culinaris i segueixo pensant que no hi ha res com un bon ganivet i una cassola al foc. Digueu-me tradicional, però a mi embrutar la maquineta per fer coses que puc fer en una olla o en una paella amb el mateix temps, no em compensa. Així que podeu estar tranquils que la intenció d’aquest blog és seguir amb receptes senzilles explicades de la forma més tradicional. No crec que arribi a fer-me una veritable thermoadicta, tot i que s’ha de reconèixer que és un estri que va molt bé, sobretot per amassar i per fer pans i pastissos.

La recepta d’avui la vaig veure temps enrere al blog de la Isabel d’Aliter Dulcia, un dels meus blocs de referència. I em va captivar tant que vaig decidir que l’havia de fer. Així que, aprofitant que la meva germana i l’Edmon venien a sopar a casa, em vaig posar el davantal i vaig començar a seguir fil per randa les explicacions de la Isabel.

Ingredients:

500 g de farina
50 g de mantega
50 g de sucre
1 sobre de llevat de forner
un polsim de sal
150 g de formatge de fondre
100 g de pernil dolç
encenalls de xocolata
un rovell d’ou
250 ml de llet sencera

Preparació:
Temps estimat:
1 minuts + 20 minuts de cocció

IMG_8198

  • Afegim dins del vas de la Thermomix la llet, la mantega, el sucre i la sal. Programem 2 minuts, 37º, velocitat 2.
  • Afegim el llevat i mesclem uns segons a velocitat 4 perquè els ingredients es mesclin bé. La Isabel emprava llevat fresc per elaborar els seus pans, però jo vaig emprar un sobre de llevat de forner en pols, que ve a ser més o menys el mateix.
  • Incorporem la farina i mesclem uns segona a velocitat 6. Seguidament, programem 3 minuts a velocitat espiga amb el vas trancat.
  • Passats els 3 minuts, retirem la massa del vas i la dividim en dues parts iguals.
  • Una de les meitats, la dividim en tres parts i en fem tres rulos allargats. Els pintem amb l’ou batut, les arrebossem amb els encenalls de xocolata i les trenem. La Isabel recomanava emprar llavoretes de xocolata, però jo tenia per casa encenalls i m¡han anat força bé, així que vosaltres mateixos.
  • L’altra meitat l’estireu bé amb l’ajuda d’un corró, donant-li forma quadrada. Poseu-hi per sobre una primera capa de formatge en làmines i al damunt el pernil dolç. Enrotlleu com si fos un braç de gitano i segelleu els extrems.
  • Deixeu els dos pans en un lloc sec durant una hora per tal que la massa llevi.
  • Preescalfeu el forn a 190º, pinteu el braç de gitano amb l’ou batut i introduïu-los al forn durant uns 15-20 minuts, fins que estiguin dauradets per fora.
  • Serviu el pa de pernil dolç i formatge a talls i, per postres, el pa d’encenalls de xocolata.

Si no teniu Thermomix, podeu consultar al blog de la Isabel com elaborar els pans a mà!

22 comentarios:

Judith dijo...

mira, encara no he caigut a la temptació de la TMX i crec que no ho faré! jajaja, de fet sóc una mica anti TMX... aquest pa és fantàstic, amb pernil o xocolata!!!! petonets

Dolores-MiGranDiversion dijo...

Que buena pinta que tiene. Yo la tengo y es una herramienta más de la cocina, para unas cosas si y otras no
Buen finde
Besos

Cris Mini Món dijo...

T'han quedat tots dos molt bé, m'agrada la textura que li queda. Jo no tinc la màquina, però la veritat mai m'ha cridat l'atenció i això que n'he sentit maravelles.
Una abraçada

Pilar dijo...

Yo no cocino mucho con thermomix, pero para ciertas cosas es fantástica, y las masas es una de ellas, no hay más que ver cómo te ha quedado ese pan, está absolutamente apetecible
Besos

starbase dijo...

Tinc 900 miserables raons per no utilitzar aquest estri tan sexy!! XDDD

Felicitats per el regal i desitjo que li treguis molt de partit!

Josepb.Menja de bacallà. dijo...

Anna; Jo recordo que, en els cursos de cuina que he fet, en un d'ells la profesora -Assumpció- va dir; que la TMX si és per dues persones no val la pena gastar-te € amb aquets aparells, doncs explicava que a casa seva tant sols quedaven el sue marit i ella... i si realment -com dius tu Anna- t'agrada ciunar un bon ganivet i una cassola al foc...
Que vagi de gust Anna¡¡

Isabel dijo...

DEberían meterte en la cárcel por ese corte!! ;)
Qué espectáculo...

Joaquina dijo...

Així de fàcil????? Que bó, jo també ho prepararé pel sopar de demà dissabte...no tinc TMX així que ho faré amb la panificadora... petons i bon finde.

Delicias Baruz dijo...

Bueno delicioso!!. Un abrazo, Clara.

Anna dijo...

Doncs que vols que et digui, me n'alegro moltíssim que continuis penjant receptes que podem fer sense thermomix!! jaja Però bé, segur que també és ben útil :)

Mira que sóc amant de la xocolata però avui... Avui ho tinc claríssim, em quedo amb els de pernil i formatge!! Mare meva quina pinta!! jaja

Un petonàs guapa! :D

GEMMA dijo...

Jo hem quedo amb el de xocolata...jeje
Petonets.

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Qualsevol dels dos pans es veu molt bo, mo es pot triar un.
Petons.

Chez Silvia dijo...

He fet els dos i son boníssims!!! t´han quedat molt be!!!Muaks

Gemma dijo...

Tenir la tmx sempre és una ajuda mési per això cal valorar-la com es mereix. Per exemple, amassar brioix queda molt millor que fet a mà!
La combinació salat del farcit amb la xocolata de sobre ha de quear boníssima.

trifasic de baileys dijo...

em quedo amb el de pernil i formatge!!! m'encantaaa!! petons

La Taula d'en Bernat dijo...

Eps, Gemma, que són dos pans diferents!!! Un trenat de xocolata i l'altre braç de gitano de pernil dolç i formatge.

Petonets a tots i gràcies per la visita!

Débora de Lucas dijo...

menuda pinta tienen los dos,han quedado de lujo¡¡¡¡¡¡

No tot són postres dijo...

No hi ha dret!!!
M'he fet el rpoposit de perdre un parell de quilets abans de setmana santa , però veient receptes com aquesta em sembla que serà impossible ;-D

PTNTS
Dolça.

QUIMA dijo...

Quina pinta aquest pans .......mare meve..he arribat el teu blog a traves del de La Cocina de los inventos i m'heu fet venir tantes ganes..... que aquesta tarda m'he posat masn a 'obra :........Bonissim ........Jo l'he amassat a la panificadora.
Petons

Miquel dijo...

el corte es tremendamente tentador, te ha quedado fantastica este pa trena.Fantastico regalo de los Reyes esat TX a disfrutarla como hoy
bona setmana
peto

Lídia dijo...

jo tb la tinc la TMX i la veritat és que crec que és una eina de més a més a la cuina i jo estic encantada! aquests pans de llet els provaré segur perquè amb la pinta que fan... mira que ja he esmorzat però m'en menjaria un!!

mauks

Helena / Rico sin Azúcar dijo...

Quina maravella de pans!!! m'encanta l'stromboli de pernil i formatge, no l'he fet mai i en tinc unes ganes boges!!
Tampoc no coneixia el teu bloc (el vaig haver de passar per alt mirant croquetes de la Recepta del 15, ups!), així és que em quedo admirant el salmó amb la mahonesa d'escalivada, mmmm...

Molts petons ;-D