15/2/12

Croquetes de rap i gambes

IMG_8234

Amb la recepta d’avui participo a la Recepta del 15, que organitzen la Marina de Xocolata desfeta i la Sandra i el Xavier dels Fogons de la Bordeta. Aquest més la proposta és molt temptadora: croquetes!!!! Estan tan bones fetes a casa que val la pena dedicar-hi una estoneta preparant la massa, donant-los forma i arrebossant-les. A casa acostumo a fer-ne de pollastre i carn d’olla, però avui he volgut ser una mica més innovadora i m’he decidit per aquestes delicioses croquetes de rap i gambes.

Aquest mes...

Ingredients:

400 g de rap
300 g de gamba vermella amb closca
1 ceba de Figueres
4 cullerades de farina
3/4 de litre d’aigua
oli d’oliva, sal i nou moscada

Per arrebossar les croquetes:

farina blanca
farina de galeta
1-2 ous

IMG_8243

Preparació:
Temps estimat:
1 hora

  • Primer de tot, peleu la ceba i piqueu-la ben menuda amb un ganivet o una picadora manual.
  • Poseu un bon raig d’oli en una cassola i sofregiu-hi les gambes a foc mig, dos minuts per cada banda.
  • Retireu les gambes de la cassola i deixeu que es refredin una mica.
  • Sofregiu la ceba a foc baix amb el mateix oli de les gambes fins que estigui transparent i toveta.
  • Mentrestant, peleu les gambes i talleu-les a rodanxes finetes.
  • Poseu els caps i les pells de les gambes a bullir amb l’aigua i un polsim de sal. Deixeu que bullin 10 minuts i afegiu-hi el rap. Jo he fet servir un tros de cua i tres talls macos i amb 5 minuts de cocció n’hi ha hagut prou.
  • Coleu el brou de peix i reserveu-lo.
  • Retireu l’espina i la pell del rap i esmicoleu-lo ben menut. Reserveu-lo amb les gambes.
  • Afegiu 4 cullerades generoses de farina a la cassola amb la ceba i deixeu que cogui durant un parell de minuts tot remenant amb una cullera de fusta.
  • Aneu-hi afegint, mica en mica, el brou de peix, remenant amb la cullera perquè no es formin grumolls, fins obtenir una beixamel espesseta. Incorporeu-hi un polsim de sal i ratlleu-hi una mica de nou moscada.
  • Afegiu a la beixamel les gambes tallades a rodanxes i el rap esmicolat, i seguiu remenant fins que es comenci a desenganxar de la cassola. Aleshores, apagueu el foc, retireu la cassola i deixeu que la pasta es refredi. Per aconseguir la consistència desitjada hi podeu afegir més brou o una mica de farina.
  • Amb la pasta ja freda, aneu-ne agafant porcions per donar-los la forma desitjada. Passeu-les primer per la farina, després per l’ou batut i, finalment, arrebosseu-les amb la farina de galeta. Molt millor si la farina de galeta la podeu comprar al forn: serà més rústica i gustosa. Jo sempre la compro al Forn Bertran de Badalona i es nota molt la diferència.
  • Poseu força oli en una paella i aneu fregint-hi les croquetes. Un cop rossetes, les poseu sobre un paper absorbent i ja les podreu servir. Jo les he acompanyat amb una mica d’amanida i reducció de vinagre de Mòdena.

Les croquetes que no us hagueu de menjar les podeu congelar i ja les tindreu a punt per a una altra ocasió!

33 comentarios:

Gastroadikta dijo...

Fa temps que vull fer unes croquetes de peix. La combinacó de rap i gambes ha d'estar deliciosa!!

Petooons

No tot són postres dijo...

que bones!!!! I qui farcit més exquisit!!

PTNTS
Dol´ça

Isabel dijo...

Exquisitas!!

Lídia dijo...

segur q són boníssimes aquestes croquetes de peix!! a més amb rap i gambes no és qualsevol peix!!

mercè dijo...

Ja en som 2!, ja,ja, rap i gambes...si és que és tan bona la combinació,oi?. La gràcia és que l'elaboració és diferent i així en puc agafar el que més m'agrada de la teva versió i millorar-la!. Una abraçada!

Roser dijo...

Que bones!! I l'arrebossat molt original!
Petons

Helena / Rico sin Azúcar dijo...

Nyam, rap i gambes! No sóc gaire de croquetes, però les de peix estan molt bones.
T'han quedat molt regulars i ben presentades ;-)

Gemma dijo...

Les croquetes de peix són diferents a les habituals, han de quedar molt gustoses. No hi ha res millor que unes bones croquetes casolanes fetes amb tota la paciència que necessiten!

Cris Mini Món dijo...

Que bones, les croquetes de peix estan boníssimes, i l'arrebossat amb la galeta li deu quedar molt bé!
Una abraçada

Pilar dijo...

Rape y gambas! a la fuerza tienen que estar buenas. Me gustan

ingredientsiparaules dijo...

mmm que bones!!! jo les volia fer de salmó, ja que les de peix em tornen boja, no dubtis que les provaré algun dia ;)
Una abraçada.

GEMMA dijo...

M'encanten les croquetes de rap i gamba...
Petonets.

Els fogons de la Bordeta dijo...

LEs croquetes de peix són fantàstiques, però si a sobre són de rap i gambes... espectaculars!! A sobre t'han quedat tan maques!
Moltes gràcies per participar
Petons
Sandra

Anónimo dijo...

Aquestes també fan molt bona pinta! t'acabo de conéixer a través de la recepta del 15 i he vist unes quantes receptes teves que m'obliguen a seguir-te per no perdre-me'n ni una!! T'invito a visitar el meu bloc i si t'hi quedes, m'encantaria.

http://algomasquecocina.blogspot.com
Núria-Cocó

--- dijo...

Que ricas !!!! tienen que estar deliciosas , las croquetas son mi debilidad !!!
besitos

La Taula d'en Bernat dijo...

Alerta! La farina de galeta no és més que el pa ratllat de tota la vida. A alguns llocs se'n diu pa ratllat i en d'altres farina de galeta, però és el mateix.

Petons i gràcies per la visita!

Joaquina dijo...

Ben bones i gustoses aquestes croquetes, pel meu gust les de peix les mes fines .. m´encanta la proposta. Petons,

La Cuina Violeta dijo...

Això són unes senyores croquetes!
Nani

Carme i Omar dijo...

Tens raó, val la pena fer les croquetes a casa. I més si el resultat és tan espectacular com aquestes de rap i gambes, m'encanta com t'han quedat, de luxe total.
Petons

Marta Padenous dijo...

De rap, com les meves!!! EL proper cop hi poso gambes!!
Ptnts

Delicias dijo...

Bonísimes, quina pinta que fan. M'agrada molt la combinació de rap i gambes, les hauré de tastar!!!


Petons!!!

Sònia dijo...

Rap i gambes??? Escoltes? Es la meva filla fent la ola!!!! jajajajaja
Delicioses!!!
Un petonas
Sònia

Judith dijo...

avui he comprat rap, a veure si m'animo a fer-les!!! molts petonets reina i bona nit

Blaukitchen dijo...

Quin día mes maravellos ple de croquetes, la teva proposta boníssima.
Un petonet

trifasic de baileys dijo...

Totalment marineres, i bonissimes!! m'encanten les croquetes de peix! petons

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Les croquetes sempre venen de gust i amb rap i gambes estàn molt bones.
Petons.

Guadalupe Zimmermann dijo...

Hola Anna, exquisitas! Me encantan las croquetas, así que te copio la receta. Muchas gracias por compartir.

Un beso y un hermoso fin de semana.

veto dijo...

Seguro que quedan estupendas.

Besos.

Anna dijo...

Tens raó, val la pena estar-se una estoneta a la cuina per fer receptes tan delicioses com aquesta!! :D jeje I de rap i gambes, ja m'has matat jaja Que bones que han de ser!! :) :)

Un petonàs guapa!!

La Taula d'en Bernat dijo...

Quin goig fan tots els blogs amb aquesta croquetada!

Unknown dijo...

Mucho rico por aquí, pero hoy me quedo con estas sencillas y a la vez maravillosas croquetas! Me gustan de cualquier sabor, pero la versión "marisco" es genial!
Besotes

lolines dijo...

dos ingredientes excelentes para unas buenas croquetas.

Anónimo dijo...

Fantàsticas !!!!!