27/4/11

VII MAGNA CELEBRATIO: FESTIVAL ROMÀ DE BADALONA

Títol

Els propers dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig se celebra a Badalona la setena edició de la Magna Celebratio, unes jornades dedicades a conèixer millor els nostres avantpassats romans a la ciutat de Baetulo.

Les jornades consten d’una sèrie d’activitats que ajuden a recrear la vida quotidiana dels antics baetulonenses. Una sèrie de paradetes distribuïdes al voltant del Museu de Badalona ens mostren com filaven i teixien les dones romanes, com tenyien les teles amb tints vegetals o animals, l’ofici dels antics pescadors, l’elaboració de les salaons i de cordes i nanses per pescar, com preparaven ungüents curatius i l’instrumental que feien servir els metges, com elaboraven sabates i moneders de pell, com treballaven la pedra per a la construcció, l’art de la forja, el procés de creació dels mosaics, com molien el blat per fer el pa, etc.

A més de les activitats gratuïtes hi ha una sèrie de tallers i activitats de pagament molt interessants, entre les quals destacaré el Thermopolium, un taller de cuina romana a càrrec de la companyia Kuanum, en què s’expliquen i es mostren els principals aliments i tècniques culinàries de l’antiga Roma, s’elabora algun plat i es fa una degustació de diferents tastets, condiments i vins. L’any passat va ser el primer any en què hi vaig participar amb alguns dels meus alumnes de llatí que van quedar encantats,  i aquest any segur que repetiré perquè tinc una alumna que està fent un treball de recerca sobre l’alimentació a l’antiga Roma.

Altres tallers interessants són el Textrina, en què es practica el cardat i el filat de la llana; l’Unguentaria, en què es fabriquen cremes perfumades; o el Gemmariu, en què es confeccionen collarets i polseres similars als que lluïen en època romana.

Activitats

Els més menuts tindran la possibilitat de muntar en una biga, carro romà tirat per dos cavalls que conduïa un auriga; i els no tan petits podran participar al Baetulo Ludens, un joc d’estratègia ambientat a la ciutat de Baetulo.

A més de les activitats mencionades i de l’ambient alegre i festiu que es respira pel barri de Dalt la Vila, són molt interessants les jornades de cuina romana que organitzen alguns restaurants de Badalona. L’any passat nosaltres vam fer el menú degustació de la Sargantana i va ser sensacional, a més d’una experiència molt amena. Aquest any ens agradaria repetir, però encara hem de veure com ens organitzem el cap de setmana perquè sembla que es presenta amb un excés d’activitat…

Restaurants

Ja ho sabeu, a veure si us animeu a treure el cap per Badalona i gaudiu d’aquests jornades cent per cent romanes!
Per més informació consulteu la pàgina oficial de la Magna Celebratio.

10 comentarios:

La cuina de l'Eri dijo...

Per què em resultarà impossible anar-hi, sinó de ben segur que m'hi acostava. Què interessant em sembla tot, a més de divertit!!! Moltes gràcies per informar-nos. Petons

Alba dijo...

Quines activitats mé sxules es fan per Badalona!! M0encantaria anar al taller de cuina romana, em sembla molt interessant. A veure si animo a l'Arnau i ens passem a fer le xafarder (si el temps acompanya!).

Gràcies per informar-nos!!

Petonets!!

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Ho vaig veure anunciat l'altre dia. Miraré d'acostar-me una estona.
Petons.

Joaquina dijo...

Una miqueta lluny, però tinc una amiga nascuda a Badalona i que ara viu a BCN, que li agradarà saber-ho, bona suggerència. Petons.

el taller de cuina dijo...

Va bé saber-ho! tenim un cap de setmana apretadet, però mai se sap!

La Taula d'en Bernat dijo...

No ho he comentat al post, però el preu de les activitats de pagament és de 1, 2 o 3 euros i aquest any no cal fer reserva anicipada, la qual cosa vol dir que en alguns potser hi haurà "numerus clausus" (ja que les jornades són romanes, deixeu-me posar una mica llatina).
A veure si algú s'hi anima!

Petons!

Francesc dijo...

No hi podré anar de cap manera, però segur que m'agradarà molt llegir la teua crònica. Salutacions i gràcies per la informació.

Glòria dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Glòria dijo...

En una edició anterior hi varem ser i és força interessant.

Gemma dijo...

Gràcies per avisra, realment el programa fa molta patxoca... a veure si m'hi puc acostar! ;)