9/4/11

Tapa de pop amb brie

IMG_8140

La tapa que us presento avui és una adaptació de la “tostada con pulpo i brie” que vaig aprendre al darrer curs de Cuina de Mercat que imparteix Bernat Martínez a l’Aula Gastronòmica de Barcelona. De fet, he seguit al peu de la lletra les instruccions d’en Bernat, fins i tot he comprat el pop congelat a La Sirena, tal com vam fer el dia del taller. L’única cosa que he canviat és la base de la tapa. En Bernat va fer servir una torrada de pa de pagès, mentre que jo he emprat una base que vaig aprendre en un dels llibres d’Arzak, consistent en unes tires torrades de torta de farina.

Ingredients:


200 g de pop congelat
3 tortitas de blat
100 g de formatge brie
pebre vermell de la vera
oli i sal
4 branquetes de julivert

Preparació:

Temps estimat: 15 minuts + 20 minuts de cocció
  • El dia abans traiem el pop del congelador perquè es vagi descongelant de manera natural. El pop congelat dona molt bon resultat, fins i tot és aconsellable congelar-lo si es compra fresc per tal que es trenquin els teixits i les fibres i no resulti tan dur. En Bernat ens va aconsellar el de La Sirena i he seguit la seva recomanació obtenint molt bons resultats.
  • Un cop descongelat, posem el pop a bullir amb un polsim de sal durant uns 20 minuts o fins que estigui al punt. És recomanable, abans d’introduir-lo definitivament a l’olla, escaldar-lo tres vegades seguides, posant i traient de l’aigua. D’aquesta manera s’aconsegueix que les potes no es cargolin i quedin menys deformades.
  • Un cop cuit el pop, el deixem temperar una mica i el tallem a rodanxes fines. Reservem.
  • Tot seguit, tallem les tortitas, cada una en tres talls verticals, rebutjant-ne les puntes arrodonides. D’aquesta manera obtindrem 9 tires rectangulars, una de les quals no utilitzarem.
  • Untem les 8 tires de tortita amb una mica d’oli, amb l’ajuda d’un pinzell de silicona, i les torrem pels dos cantons en una planxa plana o en una paella. Reservem.
  • Tallem vuit talls verticals de formatge brie i els posem a sobre de cada base. A sobre, hi col·loquem les rodanxes de pop.
  • Introduïm les tapes al forn prèviament escalfat a 200º i ho deixem fins que el formatge comenci a fondre.
  • Mentrestant barregem en una tassa una mica d’oli, una culleradeta de pimenton de la vera i un polsim de sal. El pebre vermell de la vera té un gust fumat molt particular que a mi m’encanta, però si ho preferiu també podeu emprar pebre vermell dolç.
  • Finalment, col·loquem les tapes en un plat i les reguem amb l’oli ataronjat que els donarà un color molt atractiu. Podeu acabar de decorar el plat empolvorant-lo amb una mica més de pebre i una branqueta de julivert.

9 comentarios:

Lily dijo...

Guauuu nena !!! jo ja he dinat, però em menjaria una tapeta d'aquestes ara mateix.
Boníssimes han d'estar
Bon cap de setmana
Petons

La cuina de l'Eri dijo...

Ostres! Quina tapa més original. No se m'hagués acudit mai fer aquesta combinació. I la torradeta ha d'estar molt bona... Apuntada que aquesta cau algun dia!!! Petonets

Cuinagenerosa dijo...

una combinació molt original i temptadora, tots els ingredients m'encanten, o sigui que no t'estranyi que la provi aviat

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Qué be queda aquesta tapa, amb el teu permís, me l'apunto que acostumo a tenir pop congelat de La Sirena.
Petons.

A peu coix. Núria Sagués dijo...

M'agrada molt la idea i la presentació

Gemma dijo...

Una gran combinaicó, seguríssim! I millor la base de tortita que la de pa, així queda molt més fina ;)

Anónimo dijo...

M'encanta Anna!! És una tapa molt original, i m'encanta la base que li has posat, li deu donar un toc molt bo! apuntada! :)
El pop de la Sirena surt bo? no l'he provat mai!
Petonets!!
Sandra

La Taula d'en Bernat dijo...

El pop de la Sirena surt molt bo, suposo que com altres pops congelats. La veritat és que és la primera vegada que compro pop congelat i no puc comparar massa... El truc és no passar-se amb la cocció perquè quedi una miqueta viscós. És la gràcia del pop! Massa fet no val res!

Petons a tots!

el taller de cuina dijo...

Caram quina tapa més bona!!! Gràcies per la idea!