1/4/11

Lluç a la planxa amb puré de xirivia

IMG_8085

Aquest mes, igual que l’anterior mes de setembre, he tornat a seguir el curs de Cuina de mercat i de contrastos que imparteix en Bernat Martínez a l’Aula Gastronòmica de Barcelona. A més de passar-nos-ho molt bé cuinant, degustant i escoltant les explicacions d’en Bernat, hem après un munt de coses i un munt de receptes. Aquesta vegada no he fet la crònica de cada sessió, però aniré publicant algunes de les receptes del curs que segur que faré a casa.

Avui, quan he sortit de la feina, he passat a comprar el peix a la Rosa Mari –de la peixateria Puig-Patau de Badalona-, com acostumo a fer molts divendres; però avui tenia clar que el peix l’acompanyaria d’un puré de xirivia que ens va descobrir el dimecres passat en Bernat. Jo la xirivia només l’havia fet servir per al brou o l’escudella, i provar un puré tan exquisit i tan gustós em va sorprendre molt positivament. També he aprofitat una salseta d’all i julivert que vam aprendre a fer al curs per donar un toc aromàtic al peix.

Ingredients:


8 talls de lluç
1/2 kg de xirivia
150 g de crema de llet
150 g d’aigua
30 g de julivert
30 g d’all
30 g d’ametlla mòlta
200 ml d’aigua
4 grapadets de pastanagues mini
oli, sal i pebre

Preparació:

Temps estimat: 45 minuts
  • Comenceu posant en un cossi la xirivia pelada i tallada a trossets petits, l’aigua, la crema de llet i un polsim de sal. Ho poseu al foc i ho deixeu fins que la xirivia estigui ben cuita.
  • Mentrestant, piqueu l’all i el julivert i passeu-ho per la paella amb una mica d’oli. Seguidament, afegiu-hi l’ametlla mòlta, un polsim de sal i pebre, i 200 ml d’aigua. Deixeu que faci xup-xup durant 5 minuts.
  • Quan la xirivia sigui cuita, tritureu-la ben fina amb la batedora elèctrica i reserveu.
  • Passeu també per la batedora la salsa de julivert i reserveu.
  • A continuació, coeu les pastanaguetes al vapor. Podeu fer servir un estoig de silicona o qualsevol estri per coure verdures al vapor. Jo he fet servir l’estoig de Lékué.
  • Finalment, feu el peix a la planxa amb una mica de sal d’escata.
  • Per muntar el plat, jo he fet servir una màniga pastissera per col·locar el puré de xirivia en forma de floretes. Per a la salsa de julivert he fet servir un biberó de cuina, que va molt bé per disposar les salses de forma ràpida i estètica.
Ja veieu que és un plat senzill i ben fàcil d’elaborar. Si us animeu a fer-lo segur que us en llepeu els dits!

8 comentarios:

Lily dijo...

Boníssim, aquest plats son super sans i espectacularment bons !!!!
A més la presentació t'ha quedat ben maca !!!
Un petó i bon cap de setmana

Delicias dijo...

Boníssim!!! M'ha agradat molt aquest puré, com tu només la faig servir pel brou. M'ha cridat l'atenció, ja tinc guarnició pel sopar d'aquesta nit.
T'ha quedat molt maca la presentació.

Petons!!

No tot són postres dijo...

SEnzill, fàcil, i super sa!

PTNTS
Dolça

SUSANNA dijo...

Hola Anna, guapa tu

anoto la teva proposta, que bona...hummm

mil petonets Susanna

Cuinagenerosa dijo...

ostres, quina casualitat! després de fer sempre puré de patates, i a vegades de nyàmeres o salsifins, dies enrere vaig provar a fer puré de nap de naps i em va agradar molt, de manera que també ho vaig provar amb les xirivíes i el resultat em va sorprendre i gual que a tu, però encara tinc el post pendent de penjar. i també el vaig combinar amb peix, que combinen perfectament com es veu en aquest plat teu.

La cuina de l'Eri dijo...

Ostres... amb puré no se m'hagués acudit mai, nomès al brou i prou. Doncs l'haurem de probar que segur que queda ben bo i sa! Gràcies. Petons i bon cap de setmana

Gemma dijo...

Tinc pendent provar el puré de xirivia des que ens en va parlar en David Lienas a un dels seus tallers... ha de quedar molt bo, avui mateix penso comprar les xirivies per provar-lo ;)

La Taula d'en Bernat dijo...

Val la pena provar lo del puré perquè té un gust molt particular que segur que us sorprèn (espero que positivament...). També penso que és ideal per acompanyar el peix.

Petons a tots i gràcies per la visita!