2/4/11

El bacallà de la Teresa

IMG_8112

La Teresa Carrión, la millor amiga de la meva mare i veïna nostra durant molts anys, és una gran cuinera. Per a aquestes festes de Nadal va passar-li a la meva mare una recepta de bacallà amb pebrot, pinyons i panses que vam menjar el dia d’Any Nou i que ens va encantar a tota la família. Des d’aleshores que pensava que algun dia havia de provar aquella delícia, fins que avui, estant a casa els meus pares hem trucat a la Teresa perquè ens recordés els ingredients i tot el procediment.

La recepta és ben fàcil d’elaborar i el resultat, de veritat, que és excel·lent. Per al meu gust, la millor recepta de bacallà que he provat mai.

Ingredients:

IMG_8108

8 talls del morro de bacallà
1 pebrot vermell
1 ceba tendra
1 porro
1 cullerada sopera de mel
2 grapats de pinyons
2 grapats de panses
una mica de farina
oli i sal

Preparació:
Temps estimat: 1 hora

IMG_8115
  • Primer de tot, enfarinem el bacallà i el fregim en una cassola. Jo he fet servir la part del morro, però diu la Teresa que la part d’abans de la cua és perfecte per fer aquesta recepta. Reservem.
  • A la mateixa cassola hi afegim la ceba i el porro tallats a quadrets ben petits.
  • Quan la ceba ja estigui toveta, hi afegim el pebrot tallat també a quadrets petits i ho deixem confitar a foc ben baix. També es pot elaborar amb pebrot verd, que és més saborós, però amb el vermell el plat queda molt vistós.
  • Al darrer moment hi afegim una cullerada generosa de mel.
  • Torrem els pinyons al forn o en una paella i els afegim, juntament amb les panses, a la cassola.
  • En una safata de forn hi col·loquem els talls de bacallà i per sobre el sofregit de pebrot, pinyons i panses.
  • Ho posem al forn a 220º durant 15 minuts (amb el foc de dalt i de baix).
  • Passat aquest temps, ja podem emplatar.
Gràcies, Teresa, per aquestes receptes tan bones!!!

13 comentarios:

La cuina de l'Eri dijo...

Anna! gràcies a la Teresa i també a tu per donar-nos aquesta recepta!! El bacallà a casa ens encanta i fet d'aquesta manera, amb els ingredients tan bons.. segur que tindria molt d`'èxit! Petons

Anónimo dijo...

La veritat és que la pinta ho diu tot... un 10 per la Teresa!
Petons
Sandra

Glòria dijo...

El contrast del dolç i el salat ha de ser fantàstic!. M'agrada molt el bacallà, i aquesta recepta enamora!. Dóna les gràcies a la Teresa per compartir-la!

Gemma dijo...

El bacallà amb mel i les panses i pinyons són molt de casa nostra, oi? Ha de ser una recepta sensacional, només cal veure quins colors que té...

Lily dijo...

Boníssima recepta !!! M'encanta el bacallà pero mai l'he cuinat així.
Té una pinta espectacular !!! Quina salseta !!!!!!
un petonàs

LA COCINERA DE BETULO dijo...

De ben segur que aquesta recepta ens ha de agradar i molt, té molt bona preséncia.
Petons.

mercè dijo...

Aquesta fotografia inicial hauria d'estar censurada!... quina bellesa!, no saps el que donaria per tastar-ne un bocinet, ha de tenir mil gustos per gaudir...La boca aigua! Una abraçada.

Carme i Omar dijo...

M'agrada molt el bacallà, el que has cuinat té una pinta boníssima.
nyam, nyam,...

dolorss dijo...

La Teresa és generosa i tu també al compartir aquest plat de Festa i tan de casa nostra :-)

Petons

Miquel dijo...

esta receta de la Teresa me encanta, esta version casi igual a la mia es la manmera que mas me gusta el bacalao
peto
miquel

La Taula d'en Bernat dijo...

Ja li diré a la Teresa de part vostra que la seva recepta ha triomfat. He de dir que ella insisteix que la recepta original és amb pebrot verd, que és més gustós, però us asseguro que amb el pebrot vermell també estava de fàbula!

Petons a tothom!

Massitet dijo...

Uau!
Quin luxe tenir amigues veïnes tan bones cuineres! Aquest me l'apunto: m'agrada tot el què surt a la recepta, alguna amb delit! Je!

Salut!

Fem un mos dijo...

Aquest bacallà esta digen mengem, quina bona pinta que te a casa el bacallà ens encanta aquest el farem, i gracies a la Teresa i a tu per compartir la recepta.
Molts petons