22/1/11

Enrotllat de tonyina amb cogombrets

IMG_7557

La recepta d’avui va sorgir de la necessitat d’aprofitar unes oblees de farina que havia fet servir dies enrere per preparar una tapa de sardines amb brie i melmelada de tomàquet. Com que no és un producte que acostumem a fer servir a casa, vaig haver de conjugar una mica d’imaginació amb els pocs ingredients que hi havia per la nevera. De la improvisació va sortir aquest enrotllat de tonyina, cogombrets i amanida, que va resultar més lleuger i apetitós del que ens pensàvem.

Ingredients per a 4 persones:

4 oblees de farina (Bimbo Roll’s)
4 llaunes de tonyina
2 tomàquets madurs
enciams variats
cogombrets adobats
6 olives negres
oli i sal

Preparació:
Temps estimat:
10 minuts

IMG_7567

  • Poseu els enciams amanits al centre de l’oblea de dalt a baix.
  • Talleu els tomàquets a rodanxes fines i poseu-ne tres a sobre els enciams. Amaniu amb una mica més d'oli i sal.
  • Col·loqueu la tonyina esmicolada per sobre els tomàquets.
  • Finalment, decoreu el plat amb els cogombrets tallats a rodanxes i tres mitges olives negres.
  • Ja només cal enrotllar i menjar!

Per cert, si algú sap algun truc per presentar les oblees enrotllades, serà benvingut. Ja he dit que no tinc per costum emprar aquestes “tortitas” i no hi ha hagut manera que s’aguantés enrotllada. Per fer la foto l’Aleix me l’aguantava d’un extrem…

17 comentarios:

Gemma dijo...

Sanes, fàcils, senzilles, gustoses i d'aprofitament, fantàsques!
Suposo que perquè s'aguantin enrotllats, has de posar a sota la part on es tanca la tortita...

Glòria dijo...

Cal posar imaginació a l'aprofotiament!. No es pot llençar res!

Carme dijo...

Ideals per un sopar lleuger. Hi vas posar algun condiment o alguna vinagreta?

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Un sopar ràpid, complert i sà.
Pots possar un escuradents perquè s'aguanti, pero no del normals sino amb alguna forma.
Petons.

Carme - cocina con sabor dijo...

Boníssim i perfecte per un sopar!

Petons

Anna dijo...

Nois, els trucs que em dieu perquè s'aguantin les "tortitas" tancades ja els vaig provar. L'escuradents de seguida esquinçava la "tortita" i, és clar, es tornava a obrir. Posant a sota la part on es tanca, s'obrien i quedaven rebufades... i, a més, després costa agafar-les per menjar. Això d'aguantar-les enrotllades és un bon maldecap! Hi continuaré pensant!!!

Petons a tots!
I gràcies pels consells

Anna dijo...

Carme,
l'únic condiment que hi vaig posar és una mica d'oli i sal a l'amanida i el tomàquet. De totes maneres hi pot quedar força bé una salsa rosa o una mica de maionesa. Jo em pensava que potser quedaria una mica atapeït, però la veritat és que va quedar molt lleuger.

mercè dijo...

vosaltres sí que sou enrotllats!, un aprofitament ben fet i saborós...Una abraçada.

Alba dijo...

Quan de temps sense llegir-te!!Com va anar per la Patagònia??
Els rotllets, una bona improvització!! Sento no poder-te ajudar amb un truquet per aguantar les oblees. Jo n'he utilitzat un cop però no per fer rotllets... Potser si les feu casolanes són més toves i s'aguanten millor. I a males les cobreixes amb paper de plata fins la meitat i a menjar com un entrepà!!

Petonets!! :)

Mercè dijo...

Anna, aquestes receptes al final són les més encertades... ràpida, d'aprofitament, sana i bona! Ho té tot!!
Petons!

Bon Tiberi dijo...

Anna, quina recepta més bona!! Amb receptes així crec que sempre voldria menjar de restes!! Em vares demanar com vaig fer el cargolí de la crema de carbassa; el vaig fer amb nata i amb un escuradents li vaig fer marques als costats. Vaig utilitzar nata perquè tenia obert el brick però amb crema de llet surt exactament igual. Una abraçada, Paula

el taller de cuina dijo...

Imaginació al poder!! t'han quedat uns rotllets fantàstics i sanots!!

el taller de cuina dijo...

Me'n descuidava: i si hi poses un "llacet"? jejeje

Anna dijo...

Paula, gràcies pel truc de la crema de carabassa! Et va quedar molt bonic i no sembla gens complicat de fer-ho. Tot és qüestió d'imaginació i una mica de destresa!

Petons!

La cuina de l'Eri dijo...

Hola Anna,
A mi m'encanten aquests enrotllats... I si porta tonyina més encara. D'aquí uns dies tinc previst posar una entrada similar d'un mig enrotllat (és una mica difícil d'explicar) i no és exactament per tant no se si et servirà el truc. Jo ho lligo amb tires de porro escaldades i després amb aigua freda i com diu el "taller de cuina" fas un llaç!
Així s'aguanta una mica més! Espero que et serveixi la idea, Petonets

Fem un mos dijo...

La cuina de les sobres com li diem a casa,acostuma a donar uns resultats molt bons, com aquest.
Petons

Anna dijo...

Gràcies, Eri! El truc em sembla genial. Estaré pendent del teu mig enrotllat!