13/7/12

Bescuit lleuger de xocolata

IMG_0232

Tot i que amb aquests dies de xafogor per a mi no hi ha postres millors que una bona ració de fruita del temps, he de reconèixer que un capritxet de tant en tant tampoc va malament. Aquest bescuit, molt lleuger i gens embafador, el vaig treure d’una de les receptes que vénen a l’embolcall de les xocolates Nestlé per a postres. L’únic canvi que he fet és substituir el sucre per fructosa i emprar mantega light per fer un bescuit una mica menys calòric. Si seguiu les mides i utilitzeu un motlle d’uns 23 cm de diàmetre, veureu que us sortirà un pastís primet que fa de molt bon menjar. A la Mariona i l’Edmon, que ahir van venir a sopar a casa, els va encantar!

Ingredients per a 6-8 porcions:

100 g de xocolata per fondre Nestlé
100 g de mantega lleugera
100 g de fructosa
50 g de farina
3 ous ecològics

Preparació:
Temps estimat:
10 minuts + 20 minuts de cocció

  • Primer de tot, preescalfem el forn a 200ºC.
  • A continuació, desfem la xocolata i la mantega al bany Maria tot remenant fins que quedi una mescla ben homogènia.
  • En un bol a part hi barregem els tres ous batuts amb el sucre i la farina.
  • Incorporem la xocolata desfeta al bol amb els altres ingredients i mesclem bé amb unes varetes de cuina.
  • Untem un motlle de silicona amb una mica de mantega i hi aboquem la mescla.
  • Deixem coure el bescuit durant 20 minuts al forn a 200ºC.
  • Podeu servir el bescuit tebi empolvorat amb sucre llustre i acompanyat d’una quenelle de gelat de vainilla.

Ja veureu que és un pastís que passa molt bé, tant com a postres com per un berenar dolcet!

15 comentarios:

  1. Es un postre como para no dejar de mirarlo, primero, y de zampárselo después!!
    Qué corte...

    ResponderEliminar
  2. Els capritxets de xocolata sempre van bé. Aquest fa una pinta superbona.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponderEliminar
  3. Jo davant de xocolata no puc resistir-me

    Bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  4. Que bo..ara mateix un trosset em vindria mooolt be...petons

    ResponderEliminar
  5. Ara venen de gust cosetes fresques, però a un pastís com aquest no se li pot dir que no, ha de ser fàcil de menjar.
    Petons.

    ResponderEliminar
  6. Només puc dir... mmmmmmmmmmmmmmmm!! Ara mateix tindria un capritxet!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  7. siempre es bueno permitirse un capricho y aunque apetece mas la fruta fresca ahora,yo un trozo como el de la foto de este bescuit no le digo que no.
    Bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  8. Solo la palabra chocolate y ya salibo!! Buen finde
    Bss

    ResponderEliminar
  9. Quina bona pinta!! De tant en tant em de pecar!! jejej petons

    ResponderEliminar
  10. LA xocolata és un bon aliat per a qualsevol moment!!!

    ResponderEliminar
  11. si porta xocolate m´agrà, boníssim!!!

    ResponderEliminar
  12. Es tan tan tan fàcil de fer i segur que és tan tan tan bona que no me la perdo. Segur que la faig, i acompanyat una bona de gelat...:)
    Petonets.MAR, de EQNME

    ResponderEliminar
  13. Home la veritat és que davant d'un pastís de xocolata jo també n'agafo un troçet segur....

    Petonets

    ResponderEliminar