3/6/12

Gaspatxo de síndria a la menta

IMG_0058

L’entrada d’avui és una entrada especial, no només perquè feia més d’un mes que no publicava res al blog, sinó perquè, a més, arribem amb una bona notícia. Alguns de vosaltres potser us haureu preguntat el perquè de tant de temps sense publicar cap recepta. Doncs aquí en teniu el motiu: estic embarassada!!! I durant els tres mesos que portem de carrera no només he perdut considerablement la gana, sinó que he patit una al·lèrgia irrefrenable als fogons i a tot allò relacionat amb el menjar. Passada la frontera del primer trimestre, però, espero anar recuperant la gana i les ganes de cuinar!

La recepta que us presento avui és un plat molt lleuger, estival i refrescant: un gaspatxo de fruites a la menta que, durant les darreres setmanes, s’ha fet omnipresent a la nostra taula. És tan fàcil de fer que ningú té excusa per no posar-se el davantal i, si el proveu, estic segura que el preparareu un munt de vegades.

Ingredients per a 4 racions:

8 tomàquets de branca
2 tallades de meló
2 tallades de síndria
8 fulles de menta fresca (de l’hort de casa)
oli, sal i vinagre

IMG_0051

Preparació:
Temps estimat:
15 minuts

  • Primer de tot peleu els tomàquets, retireu-ne les llavors i talleu-los a trossos mitjans.
  • Talleu el meló i la síndria, retireu-ne les llavors i talleu-los també a trossis mitjanets.
  • Tritureu bé totes les fruites amanides amb un rajolí de vinagre (jo l’he fet servir de Xerès) i un polsim de sal. Podeu fer servir una batedora elèctrica o un robot de cuina. Amb la THM, programeu 30 segons a velocitat 5 i, a continuació, 3 minuts a velocitat 10.
  • Afegiu un rajolí d’oli i acabeu de triturar. Amb la THM, programeu 2 segons a velocitat 7.
  • Si us queda molt espès podeu afegir-hi una mica d’aigua ben freda.
  • Deixeu que el gaspatxo es refredi a la nevera i serviu-lo ben fred acompanyat d’unes fulles de menta.

Les fruites i la menta li donen un toc refrescant i aromàtic ideal per combatre la calor. Segur que repetireu!

27 comentarios:

  1. Mooooltes felicitats. Esperem que disfrutis de totes les experiències que et donarà el fet de ser mare.
    Un petonàs

    ResponderEliminar
  2. Moltes felitats!!! Que disfrutis molt aquesta etapa.
    El gazpacho molt bona combinació, perfecte ara que ja fa caloreta.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  3. Muchas Felicidades!!!un fresquito plato para estos dias de calor..
    Bss

    ResponderEliminar
  4. Oooooh!! MOLTÍSSIMES FELICITATS PARELLA!! Me n'alegro moltíssim de la notícia.... i de que t'hagis recuperat de la teva aversió als fogons! ejejeje Un gaspatxo boníssim!
    Petonets

    Sandra

    ResponderEliminar
  5. Moltes felicitat!! ara a cuidar-se i que millor amb un gaspatxo tant delicios com aquest! Genial! petons

    ResponderEliminar
  6. Moltes felicitats! Un més a la família. Cuida't. Amb un plat així ja veig que ho fas.
    Un petó ben fort.
    Nani

    ResponderEliminar
  7. FELICIDADES¡¡¡¡BUENISIMOOOOOO EL GAZPACHOOOO

    ResponderEliminar
  8. Felicitats a tots dos. Es una bona noticia.
    Li deia al Antonio que feia molt que no publicaves que sería pels exàmens dels nanos i ell em va dir a lo milor està embarassada. Felicitats també de la seva part.
    El gaspatxo t'anirà molt be per estar ben alimentada.
    Petons i cuida't.

    ResponderEliminar
  9. Moltissimes felicitats a tots dos!!!
    Jo vaig descubrir aquest plat tant refrescant l'estiu passat i ara es habitual a la nostra taula!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  10. Felicidades por la buena nueva, felicitaciones por el regreso y agradecimientos por la receta. Una versión diferente del tradicional gazpacho con muchos atractivos para ponerla en práctica en nuestra cocina del Cottage.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponderEliminar
  11. Moltes felicitats! Gaudeix del moment, un dels més bonics a la vida (i on encara pots anar al cinema sense demanar ajuda;-)). Els gaspatxos van demanant lloc a taula, i aquest teu, aromatitzat amb menta, l'hauré de fer.
    Besets i bons aliments

    ResponderEliminar
  12. Que rico!!!
    No veas el hambre que me a entrado solo con la foto.
    Por cierto me gustan mucho tus recetas.
    Un saludo

    ResponderEliminar
  13. muchas felicidades a los dos,esto es siempre una genail noticia.Ya volveras a tener ganas de cocinar y de comer.
    Y esta gazpacho asi es tremendamente bueno y fresquito mas
    peto

    ResponderEliminar
  14. Jamás he probado el gazpacho! seré rara... ni el ajoblanco o el salmorejo... nunca! de este verano no pasa...

    ResponderEliminar
  15. Ah, y un beso muy fuerte, vives unos momentos increibles, disfrútalos!

    ResponderEliminar
  16. Felicitats!!!!
    Aquest gaspatxo és ideal per cuidar-se com ara has de fer! ;)

    ResponderEliminar
  17. Ben tornada al blog!!!!

    Ja trobava a faltar les teves receptes ;-)

    I ànim amb el 2on trimestre!

    Ptonets

    ;)

    ResponderEliminar
  18. Enhorabona per tant bona noticia!!!
    Com a seguidora d'aquest blog...me n'alegro moltissim de tornar a tenir les teves receptes.
    Ara toca a cuidar-se molt....i sobretot que et cuidin!!
    Petons. MAR, de El que no mata engreixa

    ResponderEliminar
  19. Moltes felicitats!!!!! Et comprenc perfectament, estic igual! No cuino gens, a veure si ara que ja he passat les 12 setmanes comencen a entrar-me'n ganes... :s Petonets panxils ;)

    ResponderEliminar
  20. Enhorabona pel teu estat, quina bona noticia.... poquet a poquet t´aniràs trovant millor, no ho dubtis.. Gaudeix d´aquests àpats tant lleugeres, fresquets, i sans... molts petons,

    ResponderEliminar
  21. Ohh! quina bona notícia, m´en alegro molt parella!!! aquest gaspatxo no l´he tastat, el de maduixa i cireres si i m´encnaten!!!! Cuidat!!!!

    ResponderEliminar
  22. Això és una notícia estupenda!!! enhorabona!! si és per aquesta raò ja et perdonem que no hagis publicat! jejeje
    Aquest gaspatxo ha d'estar ´boníssim, precisament ahir en vaig fer per sopar, però de cireres!

    petonets

    ResponderEliminar
  23. Ueeeee moltíssimes felicitats!!!!què béeee!!!! ja ens aniràs explicant com et trobes!!!i molt bona la recepta!!

    Petons!!

    ResponderEliminar
  24. Moltes felicitats!!!! una molt bona notícia!!!! cuida't molt i...deixat c
    uidar!!!! mil ptns

    ResponderEliminar
  25. Moltes felicitats!!!! una molt bona notícia!!!! cuida't molt i...deixat c
    uidar!!!! mil ptns

    ResponderEliminar
  26. Moltes felicitats!!!! una molt bona notícia!!!! cuida't molt i...deixat c
    uidar!!!! mil ptns

    ResponderEliminar
  27. Moltes gràcies a tots per la visita i per les felicitacions! Estic segura que a partir d'ara ens veurem més sovint.

    Petonets!

    ResponderEliminar