26/3/12

Crema d’espàrrecs blancs amb THM

IMG_8345

L’altre dia, fullejant el recull de receptes Imprescindible que em van donar amb la compra de la Thermomix, vaig veure aquesta recepta de crema d’espàrrecs que em va cridar l’atenció, no només perquè em va semblar una proposta apetitosa sinó perquè, a més, semblava fàcil i ràpida de fer. Així que, com que tenia una llauna d’espàrrecs per casa, no vaig dubtar massa a posar-me el davantal i preparar la maquinària.

Ingredients per a 8 racions:

1 llauna d’espàrrecs blancs (800g)
800 g de llet
40 g de farina de blat de moro (Maizena)
sal, pebre i nou moscada
porradell picat per decorar
oli d’oliva per decorar

Preparació:
Temps estimat:
5 minuts + 20 minuts de cocció

IMG_8349

  • Reserveu algunes puntes d’espàrrec per decorar els plats i poseu la resta amb el suc i tots els ingredients en el vas.
  • Programeu 20 minuts, 90º, velocitat 5.
  • Coleu la crema i serviu-la en bols o plats fondos i decoreu amb les puntes d’espàrrec, porradell picat i unes gotetes d’oli d’oliva.

Ja veieu que, realment, gairebé no necessita preparació i, en un obrir i tancar d’ulls tenim una crema d’espàrrecs força acceptable. De totes maneres, he de dir que no té res a veure amb una crema de verdures preparada de la manera tradicional. I, pel meu gust, la farina li dóna un sabor com de beixamel que eclipsa el gust dels espàrrecs.

17 comentarios:

  1. Ha de quedar boníssima! Fa temps que tinc pendent de fer una crema d'espàrrecs blancs, apuntada...però sense THM! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. T'ha quedat molt be i te de ser molt bona..
    A reveure.
    Ramon

    ResponderEliminar
  3. Noia, a casa no la puc fer...odien els espárrecs !!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  4. I tan fàcil! Potser sí que no és la sopa perfecte però per un soparet de primavera a la terrasseta de casa jo me l'apunto ara mateix!! Petons

    ResponderEliminar
  5. Ara que es va acostant l'estiu, ideal per l'operació bikini, jajaja!

    ResponderEliminar
  6. Una bona recepta i segura. La TMX no falla, sempre queda tot tan bo. I aquesta crema...finíssima.
    Nani

    ResponderEliminar
  7. Mmmmm una recepta fàcil, bona i ben sana! fa molt bona pinta, tenim una llauna d'espàrrecs a l'armari...ja sabem què farem amb ella!! :)

    Petons!!

    ResponderEliminar
  8. No soy yo muy de cremas, pero de espárragos me encantan!

    ResponderEliminar
  9. mai l'he tastat pero crec que ha de ser molt bona, gustosa i suau, oi??!! m'apunto la teva recepta que em sembla perfecte!!! petons

    ResponderEliminar
  10. D'aquestes receptes jo en dic de fons d'armari, perquè et treuen d'un apuro amb ingredients que segur que tens a casa. En cas d'un imprevist, tens un primer plat sensacional preparat en un plis plas!

    ResponderEliminar
  11. Jo també m'hauré d'animar a preparar-la perquè m'encanten els espàrrecs blancs i tinc THM, no ser a què espero!

    petonets

    ResponderEliminar
  12. la crema d'espàrrecs blancs, m'encaaaaaanta! i això que jo no sóc de cremes, però així fresquetes són una meravella. Per no dir lo sana que arriba a ser
    ;) petons

    ResponderEliminar
  13. Potser no ha quedat clar, però la crema és calenta, com a mínim tèbia. A la THM cou a 90º!

    Petonets a tots i gràcies per la visita!!!

    ResponderEliminar
  14. Jo la haure de preparar però sense la maquineta... Com m'han dit que amb ella les cremes queden d'escàndol aquesta segur que és un bon exemple. Petons

    ResponderEliminar