8/2/12

Torrada de salmó amb taronja i fruits secs

IMG_8089

Dies enrere us presentava una crêpe de salmó inspirada en una recepta de Juan Mari Arzak. Avui us presento un altre plat on el protagonista és el salmó, però aquest cas la inspiració de la recepta ha estat un recull de receptes nadalenques que em va passar la meva amiga i col·lega Júlia Castillo, de la qual us he parlat en altres ocasions i amb qui comparteixo, entre d’altres coses, l’afició per la cuina.

Ingredients per a 4 torrades:

4 llesques de pa de motlle artesà
4 talls de salmó fumat
2 taronges
un grapat de nous
un grapat d’avellanes
reducció de vinagre balsàmic
un rajolí d’Oporto
oli, sal i pebre

Preparació:
Temps estimat:
20 minuts

  • Primer de tot preescalfeu el forn a 250º.
  • Mentrestant prepareu la vianagreta mesclant 4 cullerades soperes d’oli, el suc de mitja taronja, un rajolí d’Oporto, sal i pebre, i les nous i les avellanes trossejades. Les podeu picar amb l’ajuda d’una mà de morter, però vigileu que no quedin massa aixafades. Jo he emprat nous i avellanes, però podríeu emprar altres fruits secs com l’ametlla i el festuc, els que tingueu per casa. El vinagre no el posarem fins el darrer moment.
  • Quan el forn estigui calent, hi introduïm les quatre llesques de pa. Jo he fet servir pa de motlle rústic, comprat al supermercat, però també podeu fer servir pa de forn, com ara el pa gallec. La qüestió és que les torrades no quedin massa grans. Enlloc de forn, també podeu fer servir una torradora elèctrica.
  • Mentrestant talleu les taronges a rodanxes fines amb l’ajuda d’un ganivet o d’una mandolina. Retireu-ne la pell i la part blanca tallant el perímetre de cada rodanxa amb un ganivet ben afilat. Reserveu.
  • Quan les llesques de pa estiguin dauradetes, les retireu del forn i les emplateu, en plats individuals o en una safata.
  • Sobre de cada llesca hi poseu dues o tres rodanxes de taronja i, a sobre, hi col·loqueu un tall de salmó. Jo he fet servir salmó fumat, però també podríeu emprar salmó marinat.
  • Poseu per sobre el salmó la vinagreta de fruits secs i acabeu de decorar amb la reducció de vinagre balsàmic, que no és més que un vinagre balsàmic però més espès, ideal per a decorar plats i aportar-los un punt de sabor.

No vaig tenir l’ocasió de preparar aquestes torradetes per Nadal, però trobo que és un entrant que fa Festa i el tindré en compte per a altres ocasions especials.

Bon profit!

24 comentarios:

  1. Una tostada riquìsima, me encanta el toque de la naranja. Un abrazo, Clara.

    ResponderEliminar
  2. Unes torrades ben originals que es fan en un no res.
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. Amb el que m'agrada a mi el salmó fumat!!!!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  4. M'agrada la combinació segur que li queda genial al salmó.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. me gusta mucho tu tosta, el toque del Oporto le tiene que quedar buenísimo
    Besos

    ResponderEliminar
  6. A mi m'encanta la taronja i m'encanta el salmó, però mai ho he tastat junt.
    El cert és que la pinta és deliciosa.
    Petons

    ResponderEliminar
  7. Caram quines torradetes més ben farcides!, sembla mentida com es poden contrastar tants gustos en una sola mossegada...Em sembla una combinació brutalment deliciosa. A reveure!

    ResponderEliminar
  8. Se me ha hecho la boca agua!!!
    Qué rico

    ResponderEliminar
  9. Una combinació exquisita i molt lelgant, ideal per un aperitiu de quedar bé.

    ResponderEliminar
  10. Quina bona pinta! la veritat és que com a aperitiu dona el pego, i a més ha de ser molt bona!! recepta apuntada! petons guapa

    ResponderEliminar
  11. Ja m'has donat una idea! Tinc salmó fumat a la nevera. I també unes taronges i nous... la teva proposta em sembla una idea genial per un soparet! i sense gairebé preparacio´... boníssim!!!! petonet

    ResponderEliminar
  12. Combinació màgica el salmó amb la taronja. Brutal :)

    ResponderEliminar
  13. Em sembla molt original!! M'ha encantat! Me l'apunto ara mateix!
    Petons

    ResponderEliminar
  14. Una tosta estupenda......... dan ganas de morder la pantalla.

    Besos.

    ResponderEliminar
  15. Una torrada escandalosament bona!! M'agraden tots els ingredients, i la combinació ha de ser per llepar-se els dits!!
    Petons

    ResponderEliminar
  16. Quina passada de torrada nena, se'm fa la boca aigua amb aquest rajolí d'oportó pel damunt. Un entrant deliciós, a la que compri salmó caurà segur! amb el que m'agrada el salmó....
    Petons i gràcies :)

    ResponderEliminar
  17. Unes torradetes fantástiques! m'agrada molt el salmó, així que no dubtis que les faré aviat! petonets

    ResponderEliminar
  18. Una mossegada plena de contrastos, boníssimes!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
  19. M'encanta la combinació taronja - salmó! Sensacional!!! I el toc cruixent dels fruits secs fantàstic! Ara me'n menjaria una amb anous!!

    Petons!

    ResponderEliminar
  20. Al salmó sempre m´agradat posar-li alguna cosa dolça, com l´ou filat etc, aquestes torrades les trobo boníssimes!! petons

    ResponderEliminar
  21. Ideal per un dia de festa, perquè queda molt elegant!
    Petons

    ResponderEliminar
  22. Gràcies a tots per la visit! I anime-vos a preparar les torradetes que queden estupendes!

    Petonets!

    ResponderEliminar
  23. Que bona aquest combinació, aquestes torrades no me les puc perdre.... prenc bona nota. Petons, i bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
  24. Que buena combinacion!! me quedo como seguidora...
    Bsss

    ResponderEliminar