8/11/11

Piruletes de xocolata

 IMG_5172

Aquesta setmana, per un projecte que tinc entre mans, he estat pensant en llaminadures de xocolata que es puguin fer amb nens. De seguida em van venir al cap les piruletes de xocolata que ens van ensenyar a fer al Museu de la Xocolata de Barcelona, unes piruletes molt fàcils de fer, divertides i molt resultones. Només cal que tingueu una màniga pastissera i mooooolta inaginació!

Ingredients:

xocolata negra (70% de cacau)
xocolata blanca
fruits secs o fruits vermells liofilitzats per decorar
2 mànigues pastisseres d’un sol ús
paper sulfuritzat
pals de pinxo

Preparació:
Temps estimat:
40 minuts

  • Primer de tot foneu la xocolata negra al microones o al bany Maria. Jo sempre prefereixo fer-ho al bany Maria per evitar que la xocolata es cremi.
  • Poseu una màniga pastissera d’un sol ús dins d’un got i arremangueu-la. Introduïu-hi la xocolata negra temperada i lligueu la màniga amb un nus abans de fer-hi un petit forat a l’extrem amb unes tisores. Per temperar la xocolata n’hi ha prou que la remeneu durant uns minuts després de treure-la del foc. Si voleu fer-ho més professional podeu temperar-la estenent-la sobre el marbre amb una espàtula, la treballeu una mica i la torneu a ficar al recipient on l’heu escalfat. Si tempereu bé la xocolata abans de fer les piruletes veureu que prendran més ràpid, si no la tempereu prou l’únic inconvenient és que trigaran una mica més a prendre, la qual cosa es pot solucionar fàcilment amb un cop de nevera.
  • Dibuixeu les piruletes sobre un paper sulfuritzat deixant anar la imaginació, però procureu que la part central –on posarem el pal- sigui prou sòlida. Jo us aconsello començar amb una esfera prou compacta i, a partir d’aquí anar dibuixant diferents figures: una estrella, una floreta, un espiral…
  • A continuació repetiu el mateix procediment amb la xocolata blanca. Acabeu de decorar les piruletes de base negra i feu-ne d’altres de base blanca. Tingueu en compte, però, que la xocolata blanca triga més a prendre que la negra.
  • Abans que la xocolata prengui, col·loqueu-hi els pals a la part central fent-los rodar una mica per tal que quedin ben coberts de xocolata.
  • Podeu acabar de decorar les piruletes amb fruits secs  o fruits vermells liofilitzats. En aquesta ocasió, jo he fet servir festuc granulat, ametlla granulada, panses i una perleta de xocolata amb llet. També podeu emprar fruits vermells liofilitzats que donen un toc de color molt bonic, quicos sencers o trossejats, espècies, pipes de gira-sol o de carabassa. Tot és qüestió d’imaginació… Al taller del Museu de la Xocolata també vam fer servir fruits vermells frescos, però aquests acaben deixant anar suc que malmet la xocolata i, a més, es fan malbé de seguida. També podeu experimentar amb xocolates de colors que trobareu fàcilment en tendes especialitzades.
  • Per fer que la xocolata prengui més de pressa, podeu posar les piruletes a la nevera. En 10 minuts les tindreu llestes. Traieu-les del paper sulfuritzat amb molta cura i claveu els pals dins d’un got ple de sucre. Ja veureu com fan molt de goig!

IMG_5187

Ja veieu que es tracta d’una recepta moooolt llaminera i ideal per fer amb els més petits de casa. Segur que s’ho passen pipa decorant les piruletes i, evidentment, degustant-les.

25 comentarios:

  1. Uauuuu!! quina pinta que tenen!! i això que jo no sóc gaire de xocolata!!! una presentació guappissima!!! petons

    ResponderEliminar
  2. Dons jo no soc tant nena i m'encanta la xocolata,jaja. Tinc un sopar d'aqui a uns dies i les farè per acompanyar el cafè...(que els convidats son molt xocolateros)
    Petonets.

    ResponderEliminar
  3. Que xules! m'encanta el remolí de xocolata negra i blanca amb festucs, quins colors!
    Petó

    ResponderEliminar
  4. Jo també vaig fer aquest curs al museu de la xocolata, jajajaaj!! envoltada de nens petits clar!

    Han quedat mlt xules!!
    Molts petonets!

    ResponderEliminar
  5. Des d'aquell taller al Museu de la xocolata que a casa les hem fet més d'un cop. Queden xulíssimes!

    ResponderEliminar
  6. Jo també faig servir el bany maria però la resta vaig fent, no l'he atemperat mai...
    Segur que als nens els hi costarà esperar per menjar-les.
    Petons.

    ResponderEliminar
  7. Molt bona idea! segur que els nens , i no tant nens, estan feliços de fer-les!!!! ;P petonets

    ResponderEliminar
  8. Les he fet per a posar amb el cafè i tenen mot d´èxit...però no eren tant maques com les teves!!!:)) petons

    ResponderEliminar
  9. En vaig fer aquest estiu amb els petits de la família i ens ho vam passar genial!! Ara me'n menjaria una amb un cafetó!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  10. Unes piruletes que conviden a llepar-les.

    ResponderEliminar
  11. Jo me n'acabo de menjar una per berenar. A més de boniques han quedat ben bones, tot i que a mi la xocolata blanca m'entra més per la vista que pel gust.

    Petonets a totes i gràcies per la visita!

    ResponderEliminar
  12. T'han quedat genial, són molt originals i divertides!

    ResponderEliminar
  13. Hola guapa tu

    te han quedat molts maques, ets tota una artista ambla xocolate

    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar
  14. Fer piruletes de xocolata és un divertiment preciós per fer amb canalla!, aquestes que ens presentes tenen una originalitat fantàstica.Una abraçada!

    ResponderEliminar
  15. Que pinta más buena!!! Además son muy originales.
    Besinos

    ResponderEliminar
  16. muy bonitas y artisticas te han quedado ademas de muy buenas,vamos un vicio
    petons

    ResponderEliminar
  17. Aquestes piruletes agraden a totthom o quasi, segur que no duren gaire al got.
    Petons.

    ResponderEliminar
  18. Unes piruletes delicioses, tenen totes molt bona pinta
    Petons

    ResponderEliminar
  19. Mira que no sóc xocolatera però... me les menjava en res!! Així la xocolata fina i tan maques!! Han d'estar boníssimes jejejje
    Petons!!

    ResponderEliminar
  20. Anna, t'han quedat fantàstiques!! Jo trobo que són una idea fantàstica i boníssimes!
    Petons!

    ResponderEliminar
  21. Hola Ana, gracias por pasar por mi cocina.
    Estas piruletas son geniales, me gustan tanto que me llevo la idea porque estoy en busca de cosas ricas para el cumple de mi peque y me ha parecido una idea estupenda.
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  22. Són genials aquestes piruletes, fa molt temps que tinc ganes de fer-ne! Quan era petita en portava a l'escola el dia de l'aniversari, tothom les esperava! És molt bona idea per fer un taller amb nens, petonets :)

    ResponderEliminar
  23. Molt bona idea obsequiar als nens amb aquestes piruletes, son estupendes i perfectes.... petons,

    ResponderEliminar
  24. La xocolata em torna boja! I m'encanta aquesta idea per portar-la a les festes que celebrem amb els papis de l'escola bressol. Me l'apunto!!! Petons

    ResponderEliminar
  25. Unas ricas piruletas para los peques de la casa y seguro que triunfo estas navidades. Saludos

    ResponderEliminar