29/5/11

Amanida fresca de cous-cous

IMG_9014

Els dies de sol i de calor conviden més a sortir a passejar a prop del mar que a tancar-se a la cuina. És per això que avui he decidit preparar un dinar senzill i ràpid, per poder gaudir d’un vermutet a la Rambla i prendre el sol a la terrassa de casa.

L’amanida fresca de cous-cous és un plat ideal per a aquests dies que no volem dedicar massa temps a cuinar. En tan sols 10 minuts he tingut l’amanida llesta i només ha calgut posar-la una estoneta a la nevera perquè quedés ben fresqueta.

Ingredients per a 4 persones:
un got de cous-cous
un got d’aigua
un grapat de panses
un grapat de pinyons
un alvocat
12 tomàquets cirerols
una branqueta d’alfàbrega
oli i sal

Preparació:
Temps estimat: 10 minuts
  • Poseu el cous-cous en un bol fondo i aboqueu-hi un got d’aigua bullint. Tapeu bé el bol amb un drap de cuina o un paper film i deixeu que s’hidrati durant 5 minuts.
  • Retireu el drap o el paper film, remeneu el cous-cous amb una cullera i deixeu-lo a la nevera fins que estigui fresquet.
  • Un cop fred, afegiu-hi els pinyons i les panses, l’alvocat tallat a daus petits i els cirerols partits en quarts.
  • Piqueu l’alfàbrega i incorporeu-la a l’amanida. Li donarà un toc aromàtic i refrescant molt interessant.
  • Barregeu bé tots els ingredients i afegiu un bon raig d’oli d’oliva i un polsim de sal.
  • Podeu servir l’amanida com a entrant o com acompanyament d’un plat principal i la podeu servir de maneres diferents. Jo avui l’he presentat en forma de timbal amb ajuda d’un motlle d’alumini i trobo que fa goig i tot.

26 comentarios:

  1. No he fet mai cous-cous, i té una pinta, en aquest format d´aminada deliciós. M´animaré. Petons i bon diumenge.

    ResponderEliminar
  2. M¨agrada l´amalgama d´aquests ingredients...T´ha quedat molt ben format.

    ResponderEliminar
  3. Com m´agrada el cous-cous!!!! i amb aquesta amanida més!!!petons

    ResponderEliminar
  4. Holaa!! Jo no he fet mai cous-cous, i les receptes que he vist, no m'han acabat d'agradar. Com bé dius aquesta és ideal per aquests dies, ràpida i fresqueta. Un petonas i bon diumenge!!

    ResponderEliminar
  5. m'agrada molt el cuscus,i aquesta amanida fa molt bona pinta, ideal per aquest temps primaveral!

    ResponderEliminar
  6. T'ha quedat una amanida fantàstica!! Fa dies que tinc ganes de fer una amanida de cous-cous, i aquesta em sembla una opció molt bona!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  7. I tant que fa goig i es un àpat molt sà, a mi m'agrada molt. Tinc un cous-cous pendent de publicar fa mesos boníssim, però la foto està una mica moguda.
    A primera hora del matí no feia gaire bon dia per passejar per la Rambla, ara si ha quedat la tarda bonica.
    Petons.

    ResponderEliminar
  8. Gràcies a tots per la visita!
    A veure si us animeu a preparar l'amanida, que és moooolt fàcil.

    És veritat que avui a la Rambla no s'hi estava gaire bé. Massa aire! Però sortir una estoneta de casa, estirar les cames i fer un vermutet a prop del mar sempre ve de gust...

    Petons!

    ResponderEliminar
  9. És ben senzilla de fer! Receptes ràpides van súper bé ara que nosaltres també baixem a la platja! Salutacions

    ResponderEliminar
  10. No tinc costum de fer cous cous, però entre una recepta de la Rusqui que el Pep Nogué va fer al Bonpreu i aquesta teva, sembla que m'esteu temptant!.

    ResponderEliminar
  11. M'agrada molt el cous-cous, a l'estiu moltes vegades em faig tabulé. M'agrada la combinació d'ingredients que li has posat.

    ResponderEliminar
  12. Faig servir massa poques vegades aquest recurs del cous-cous... tens raó que és molt i molt pràctic.

    ResponderEliminar
  13. Gràcies per passar-te pel meu blog. Veig que tu també tens un hort urbà. Ja veuràs quan puguis fer aquestes amanides amb tomàquets de l'hort. Què gustosos!
    Petons

    ResponderEliminar
  14. De moment els tomàquets de l'hort encara estan verds, però n'hi ha un munt. No sé si ens els podrem acabar... Esperem que madurin aviat!

    Petons a tots!

    ResponderEliminar
  15. Que de cositas ricas tiene tu ensalada.
    Un saludito

    ResponderEliminar
  16. A casa en fem cada setmana, és una bona manera de variar de la típica amanida d'arròs. Queda boníssima, sana i molt refrescant.

    ResponderEliminar
  17. Oh! Genial aquesta recepta, Anna! Me l'apunto perquè ens encanta el cous-cous i ara que fa caloreta aquesta amanida és ideal!
    Petons!

    ResponderEliminar
  18. Quina amanida més bona i sana!!! Recepta apuntada, que jo també vull anar a fer un vermutet i no estar massa a la cuina.Petonets

    ResponderEliminar
  19. El cous cous en amanida es una molt bona opciò per al palts d'estiu.

    ResponderEliminar
  20. una amanida facil i molt bona Anna
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  21. Una amanida molt bona, a més el cus-cus m' agrada molt i no l' he menjat mai així, en amanida.

    ResponderEliminar
  22. Fa una pinta deliciosa. A més, el cuscús m'agrada molt. Salutacions

    ResponderEliminar
  23. Doncs m'agrada molt, i el toc que li han de donar les llavors (i el contrast visual) deu ser de por.

    M'agrada la foto :P, jo també he millorat tot i que no la vaig poder fer servir...ajjjaja.

    Petons ;)

    ResponderEliminar
  24. Estas ensaladas para la época del buen tiempo son fantásticas, y te quedó genial.

    Un abrazo.

    ResponderEliminar
  25. Se ve delicioso y muy apetecible en los dias de verano, saludos. B7s.

    ResponderEliminar