26/9/11

Restaurant Bestiari: una grata sorpresa

web

Aquest any, el regal d’aniversari que m’ha fet l’Aleix ha estat genial! Com que el 14 d’agost estàvem en plena sabana africana va pensar en alguna cosa que es pogués endur i no ocupés massa espai. Així que, després de donar-hi moltes voltes i demostrant conèixer-me força bé, la seva sorpresa ha estat el restopass, una guia de 30 restaurants de Barcelona escollits pels mateixos barcelonins que inclou un 30% de descompte en els establiments inclosos. El llibret val 45 € i, en cada restaurant, hi ha un límit de 50 € de descompte. Però, de fet, és una ganga! Nosaltres, de moment, hem anat a dos dels restaurants proposats i ja hem amortitzat el preu del llibret.

Avui us parlaré del restaurant Bestiari, situat al cor del Born, un dels meus barris preferits de Barcelona. La veritat és que, tot i ser força assidus de la zona, mai havíem caigut en aquest petit establiment situat just al costat del Mercat del Born, entre el carrer Comerç i el carrer Fusina, que la guia de restopass classifica com a “trendy”.

compo rest

D’atmosfera sòbria i elegant, el restaurant Bestiari, presenta una decoració d’acord amb el seu nom. Els tovallons recorden les diferents accepcions de la paraula “bestiari” i els posa-vasos contenen imatges curioses de diferents animals, com un cavall amb ulleres o una cigonya amb barret. Però a banda d’aquesta decoració temàtica, la carta del restaurant ens va semblar excel·lent i els plats que vam degustar ens van sorprendre molt gratament. Potser és perquè hi vam acudir sense massa expectatives, però puc dir que la relació qualitat-preu d’aquest restaurant és de les millors que hem constatat darrerament.

tovalló retallat

Com a entrant vam demanar l’especialitat de la casa: uns encenalls de foie amb reducció de Pedro Ximenez acompanyats amb unes torradetes de panses i unes galetes d’ametlla (tipus Jules Destroper) que feien un contrast amb el foie que em va semblar excel·lent. Potser el millor foie que he menjat en la vida… Com a primer plat, jo vaig demanar el gaspatxo de síndria i alfàbrega amb ravioli de txangurro i crema de iogurt al sèsam. Increïble! L’Aleix va optar per un risotto al nero di sepia amb oli de julivert picant. Sensacional! Jo vaig seguir amb l’hamburguesa Bestiari com a plat principal: una hamburguesa de vedella feta al punt amb salsa de pebre, ceba confitada i pa torrat. L’Aleix va preferir la tagliata d’entrecôte de bou amb patates saltejades, shitake i oli de tres pebres. Tots dos plats ens van semblar de 10 i unes racions més que generoses, tant que les postres les vam haver de compartir i vam optar per una de les propostes més refrescants de la carta: la degustació de gelats, que inclou mango, pomada menorquina, kulfi, sèsam i aigua de roses. Una selecció sorprenent i molt agradable al paladar. Em van sobtar especialment el gelat de sèsam i el de kulfi, un gelat típic de la Índia elaborat amb llet i unes herbes que no sabria dir exactament què eren però que em van resultar molt familiars.

compo menjar 

Com que anàvem amb moto, per beure vam demanar una ampolla d’aigua i una copa de vi blanc, així que el vi no va encarir massa la factura, que va ser més que raonable. Uns 70 € menys el 30% de descompte del restopass, un preu més que competitiu per a una vetllada molt agradable i una degustació exquisida. Segur que hi tornarem!

menú migdia

A més, el retsaurant Bestiari ofereix un menú diari, de dilluns a divendres, per 14 euros que sembla molt interessant. Es tracta d’elegir un entrant, una beguda i unes postres de la carta i, cada dia, la casa proposa un plat principal diferent. Llàstima que entre setmana mai tinc massa temps per dinar…