25/5/09

Galetes de xocolata

Recepta cedida per Anna Puente

La recepta que us presento avui me l'ha fet arribar l'Anna Puente, una alumna meva que no fa massa va descobrir aquest blog i vol compartir amb nosaltres aquestes galetes fantàstiques que ha preparat amb l'ajuda de la seva germana petita. La recepta que veieu a continuació la va aprendre d'una professora d'anglès de Kentucky, però la seva aportació personal, que m'ha semblat fantàstica i molt original, ha estat substituir la xocolata per Lacasitos en algunes galetes. El resultat és fantàstic i molt acolorit i, a més, m'ha assegurat que els Lacasitos no es fonen amb l'escalfor del forn!

Ingredients:

560 ml de farina
500 ml de trossos de xocolata
5 ml de vainilla
5 ml de sal
5 ml de bicarbonat de cuina
250 ml de nous (opcional)
250 ml de mantega estovada al microones
2 ous
175 ml de sucre moreno
175 ml de sucre blanc

Preparació:

  • Barrejar la farina, el bicarbonat i la sal en un bol.
  • Apartar-ho.
  • Batre la mantega, els dos tipus de sucre i la vainilla en un altre bol.
  • Afegir-hi un ou, remenar, l’altre ou, remenar.
  • Afegir gradualment el bol apartat a aquesta pasta i barrejar.
  • Posar-hi la xocolata i les nous.
  • Posar una culleradeta de la pasta en una plata de forn amb paper de forn o paper de plata sense mantega.
  • Preescalfar el forn a 185ºC i coure-hi les galetes 7 minuts.
  • Deixar reposar 2 minuts perquè s’endureixin i es refredin.
I ja podeu convidar els amics a berenar!